MENÜ

Bate Borisov provası!

Sivasspor kupa maçı, Fenerbahçe için, Beyaz Rus ekibiyle 14 Şubat'ta oynayacağı Avrupa Ligi mücadelesi öncesi iklim şartları açısından tam bir prova niteliğinde. Hava 3 ile -4 aralığında, çok bulutlu, kar yağışlı

Bate Borisov provası!

Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı ilk 4 maçı da kazanarak, yarı finale kalmayı şimdiden garantileyen Fenerbahçe için yarın akşam oynayacağı Sivasspor karşılaşması prestijden öte bir anlam taşımıyor. Ancak başka bir gözle bakıldığında, bu 90 dakikanın bir hayli öneme sahip olduğu görülüyor. Çünkü Sivas’taki hava ve saha şartları, Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi 2. turundaki rakibi Bate Borisov’un şartlarına çok benziyor. Yarın Sivas’ta hava çok bulutlu, zaman zaman kar yağışlı olacak. Hava sıcaklığı en yüksek 3, en düşük -4 derece. Yani hava ve saha şartları, 14 Şubat’ta Belarus’ta karşılaşılacaklarla hemen hemen aynı. Bate Borisov’un sahası Neman Grodno’da oynanacak Avrupa Ligi 2. tur ilk maçı saat 20:00’de başlayacak. Sarı-Lacivertliler, kupa maçı için bu sabah yapacakları son çalışmanın ardından özel bir uçakla Sivas’a uçacak. Fenerbahçe, maçın ardından İstanbul’a dönecek.

Kesinlikle buz tutmaz

4 Eylül Stadı Müdürü Fatih Şimşek, aldıkları raporlara göre, maç saatlerinde bir kar yağışı beklentisi olduğunu söylerken, “Biz her konuya karşı hazırlıklıyız. Hava sıfırın altında olsa bile zemin 20 derece sıcaklıkta olacak. Isıtıcılar 24 saat durmadan çalışıyor. Maç zamanı yoğun kar olursa zemin belli bir süre kar örtüsü olur ama buz tutmaz. Her türlü hazırlığımız var. Hava takip merkezi ile devamlı irtibat halindeyiz. Olumsuz bir durum olacağını sanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ