MENÜ

Sarunas Jasikevicius'dan transfer itirafı: 1.5 milyonluk teklifi reddetmek...

Fenerbahçe'de Beko'nun yeni koçu Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertli ekip ile anlaşma süreci hakkında Litvanya basınına açıklamalarda bulundu.

Sarunas Jasikevicius'dan transfer itirafı: 1.5 milyonluk teklifi reddetmek...

Geçtiğimiz günlerde Dimitris Itoudis'le yollarını ayıran Fenerbahçe Beko'da göreve Sarunas Jasikevicius getirildi. Tecrübeli başantrenör, Litvanya basınına dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sarunas Jasikevicius, "26 milyon taraftarın hepsiyle henüz tanışmadım. Kulübün ne kadar büyük olduğunu zaten biliyordum, ayrıca buraya gelmeden önce Edgaras Ulanovas'la konuştum. Bana burada geçirdiği zamandan çok keyif aldığını söyledi, ben de oyunculuk dönemimde burada geçirdiğim altı ayda çok keyif almıştım. Kulüpte tanıdık birçok isim var, benim için iyi bir durum. Yine de zaman çok hızlı geçiyor. Yarın Berlin’e uçacağız ve daha kalacak bir evim yok, burada ev bakmak için henüz yeterince vaktim olmadı. Yine de koçların hayatı bazen böyledir, galiba bir süre daha otelde kalmaya devam edeceğim. Zaten son dört aydır evde oturuyordum" dedi.

Fenerbahçe Beko'yla anlaşmadan önce bu sezon takım çalıştırma düşüncesi bulunmadığını itiraf eden Sarunas Jasikevicius, "Bu yıl çalışmak gibi bir planım yoktu. Litvanya basınında farklı takımlarla görüştüğüme yönelik doğru olmayan haberler çıkmıştı. Bu konuda haber yapanların daha sorumlu davranmaları gerekiyor. Sağdan soldan bu gibi doğru olmayan şeyler duymak insanı sinirlendiriyor. Dün Litvanya’dan bir arkadaşım aradı ve ‘Zalgiris sana yıllık 1.5 milyon euro teklif etmiş, niye kabul etmedin?’ dedi. Ben de bu duyduğu haberi ‘ilginç’ bulduğumu söyledim. Dediğim gibi bu haberleri yapanların daha sorumlu davranmaları lazım, sonuçta Litvanya’da halk doğru haberlere ulaşmayı bekliyor. Dediğim gibi Fenerbahçe’yle anlaşmadan önce bu yıl çalışmak gibi bir planım yoktu. Yine de Zalgiris’ten gelecek 1.5 milyonluk teklifi reddetmek kolay olmazdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sarunas Jasikeviciusdan transfer itirafı: 1.5 milyonluk teklifi reddetmek...

Transfer çalışmalarına dair konuşan Sarunas Jasikevicius, "Yönetimden bu konuyla ilgili görüşümü aldılar. Ben de cevap vermek için biraz daha zaman geçmesi gerektiğini söyledim. Bir hafta içerisinde transfere ihtiyaç olup olmadığına dair bir karar veremem" dedi.

Barcelona altyapısında oynayan oğlunun Fenerbahçe'ye gelmesi gibi bir planı olup olmadığı yönündeki soruya Sarunas Jasikevicius şu cevabı verdi:

"Bilmiyorum, henüz bu yönde bir karar vermedik. Aslında Şubat ayında ailecek yeni yıl için bir tatil planımız vardı, sonrasında İstanbul’da bir otelde yaşamaya başladım. Hayat bu, göreceğiz."

Haberin Devamı

Türkiye'deki ilk dönemi ve şu andaki farklarla ilgili gelen soruyu Sarunas Jasikevicius, "Bu soruya cevap vermek için daha erken. Yine de Türk oyuncuların takımlarında daha önemli roller edinmeleri lazım, bu çok önemli çünkü Türkiye Ligi’nde yabancı kuralı İspanya’dan bile daha katı. Sadece beş yabancı oynatabiliyoruz, bu nedenle Türk oyuncuların katkısı çok değerli. Yerli oyuncularımızın gelişimine odaklanmamız lazım. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nda onlara ihtiyacımız var" şeklinde cevapladı.

Sarunas Jasikeviciusdan transfer itirafı: 1.5 milyonluk teklifi reddetmek...

Barcelona hakkında konuşmak istemediğini belirten Litvanyalı başantrenör, "Barcelona hakkında konuşmak istemedim. Belki bir gün zamanı gelir ve söylemem gerekenleri söylerim, yine de bazen söyleyecek güzel şeyleriniz yoksa konuşmamak en iyisidir" ifadelerini kullandı.

"Zalgiris - Barcelona maçında kalbiniz hangi takımdan yana olacak" sorusuna Sarunas Jasikevicius, "Barcelona’dan yana olmayacağı kesin" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Sarunas Jasikeviciusdan transfer itirafı: 1.5 milyonluk teklifi reddetmek...

YORUM YAZ