MENÜ

Fenerbahçe transferi bitiriyor! Ezeli rakibi de istiyordu, anlaşma yakın

EuroLeague'de uzun süredir hasret olduğu Final Four'u hedefleyen Fenerbahçe Beko uzun süredir istediği yıldızı ezeli rakibinin elinden kapmak üzere.

Fenerbahçe transferi bitiriyor! Ezeli rakibi de istiyordu, anlaşma yakın

Bu sezon Itoudis ile maddi anlamda çok yüksek olmasa da heyecanlandırıcı bir kadro kuran Fenerbahçe Beko'ya yeni bir yıldız geliyor.

Haberin Devamı

Türk basketbolunun son dönemde Anadolu Efes ile birlikte EuroLeague'de barılı temsilcilerinden biri olan Fenerbahçe Beko'da bu sezon hedef uzun süredir hasret kaldığı Final Four'a yeniden kalmak. Son Partizan deplasmanında alınan galibiyet de Fenerbahçe açısından son derece değerliydi.

 

Fenerbahçe transferi bitiriyor Ezeli rakibi de istiyordu, anlaşma yakın

 

BEKLENTİLER YÜKSEK DEĞİLDİ

Sarı Lacivertliler, geçen sezon Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olmalarına rağmen Sasha Djordjevic ile yollar ayrıldı ve uzun süredir CSKA Moskova'nın başantrenörlüğünü yapan Dimitris Itoudis takımın başına getirildi. Kadroda da yeni bir yapılanmaya giren Fenerbahçe Erkek Basketbol şubesinde bu sezon beklentiler çok yüksek değildi.

YENİDEN YAPILANMA KARARI

Ancak Itoudis ve öğrencileri parkede iyi bir reaksiyon vererek hem ligde hem de EuroLeague'de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymaya başardılar. Bu zorlu süreçte ise sakatlık sorunu yaşayan Fenerbahçe'de zaman zaman transfer söylentileri de çıktı. Bu isimlerin başında da geçtiğimiz yaz NBA'de şansını denemek isteyen Tyler Dorsey'di.

Haberin Devamı

ITOUDIS ÇOK İSTİYOR

NBA'de aradığını bulamayan ancak yine de Amerika'da kalmak isteyen 27 yaşındaki basketbolcu NBA G League'in Texas Legends takımında forma giyiyordu. Ancak başarılı guard'ın burada da işler istediği gibi gitmedi ve dün yapılan açıklamaya göre takımdan ayrıldı.

 

Fenerbahçe transferi bitiriyor Ezeli rakibi de istiyordu, anlaşma yakın

 

BU KEZ ANLAŞMA ÇOK YAKIN

Fenerbahçe Beko, 2022 yaz döneminde de ilgilendiği Tyler Dorsey ile bu kez anlaşmaya çok yakın.

Basketbol dünyasının yakından tadığı bir isim olan Luca D'Alessandro'nun aktardığı bilgiye göre; iki taraf, 1.5 + 1 yıllık sözleşme konusunda görüşüyor. Yunan oyuncu, anlaşma sağlandığı takdirde aylık 200.000 dolar kazanacak.

 

Fenerbahçe transferi bitiriyor Ezeli rakibi de istiyordu, anlaşma yakın

 

ANADOLU EFES İLETİŞİME GEÇMİŞTİ

Aralık ayında Dallas Mavericks tarafından takımdan kesildikten sonra EuroLeague’de Olympiakos, Fenerbahçe Beko ve Monaco ile görüşen Dorsey, bu kez transfer pazarında guard bakan Anadolu Efes ile de iletişime geçti.

Ancak Dorsey’e olan ilgisi çok uzun süredir devam eden Fenerbahçe Beko, bu kez mutlu sona ulaşma konusunda kararlı.

BU KEZ MUTLU SON YAKIN

Haberin Devamı

Dorsey’in transferinin EuroLeague’deki transfer döneminin kapanmasından ötürü 2 gün içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Bu sebepten görüşmelerin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

 

Fenerbahçe transferi bitiriyor Ezeli rakibi de istiyordu, anlaşma yakın

 

Son dönemde G-League’de Texas Legends forması giyen Dorsey, maç başına 18.9 sayı 2.7 ribaund ve 4.6 asist ortalamalarını yakalamıştı.

2021-22 sezonunda Olympiakos ile Final Four oynama başarısı gösteren Dorsey o sezon ise 12.8 sayı 2.3 ribaund ve 2.0 asist ortalamaları tutturmuştu.

YORUM YAZ