MENÜ

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçına damga vurdu! Ergin Ataman maç bitmeden sahayı terk etti...

Turkish Airlines Euroleague'in 33'üncü haftasında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko'nun kazandığı maçın son 3 saniyesinde ortalık karıştı. Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'ın hareketi maça damga vurdu...

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçına damga vurdu! Ergin Ataman maç bitmeden sahayı terk etti...

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines Euroleague'in 33'üncü haftasında Anadolu Efes'i konuk etti. Dev derbinin son saniyelerinde tansiyon çok yükseldi. Anadolu Efes'in yıldızı Will Clyburn ile Fenerbahçe Beko benchi arasında gerilim yaşandı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE DERBİDE FARKLI GALİP
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip, Nick Calathes, Tyler Dorsey, Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre ve Johnathan Motley ilk 5’iyle başladı. Konuk ekibin ilk 5’i ise Vasilije Micic, Rodrigue Beaubois, Elijah Bryant, Will Clyburn ve Ante Zizic’ten oluştu. Karşılaşmaya ev sahibi ekip, Calathes’in bulduğu sayılarla başlarken Anadolu Efes ise pota altından sayılar üretti.

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçına damga vurdu Ergin Ataman maç bitmeden sahayı terk etti...

Mücadelenin ilk 4 dakikası 7-7 eşitlikle geçildi. Motley’nin devreye girmesiyle pota altından sayılar bulmaya başlayan sarı-lacivertli ekip, periyodun bitimine 2.49 kala gelen televizyon molasına 15-13 önde girdi. Periyodun kalan bölümünde Dorsey’nin sayılarıyla farkı açan sarı-lacivertli ekip, ilk periyodu 23-17 önde kapattı.

Haberin Devamı

İkinci periyoda çok daha etkili başlayan Fenerbahçe, Dorsey ve Jekiri’nin bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Periyodun bitimine 6.14 kala Guduric’in sayısıyla sarı-lacivertli ekip maçta ilk defa farkı çift hanelere çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 34-24. Moladan Micic’in sayıları ile dönen Efes, M’Baye’nin de pota altında etkili olmasıyla bitime 3.34 kala farkı 4’e kadar indirdi: 38-34. Kalan bölümde Pierre ve Hayes-Davis ile farkı tekrardan açan sarı-lacivertli ekip, ilk yarıyı 48-40 önde geçti.

Üçüncü periyoda daha etkili giren Anadolu Efes, Larkin ve Micic’in skorer oyunuyla periyodun bitimine 5.12 kala farkı 2’ye kadar düşürdü: 56-54. Kalan bölümde Hayes-Davis ve Guduric ile hücumda etkili olan Fenerbahçe, karar periyoduna 72-64 önde girdi.

Son periyoda ev sahibi ekip Hayes-Davis, deplasman ekibi ise Clyburn’den bulduğu sayılarla başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen periyodun son 6 dakikasına Fenerbahçe, 83-77 önde girdi. Kalan bölümde farkı açan Fenerbahçe Beko, Dorsey ve Pierre ile hücumda etkinliğini artırınca karşılaşmanın son 2 dakikasına 14 sayı farkla önde girdi: 97-83. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, parkeden 103-86 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçına damga vurdu Ergin Ataman maç bitmeden sahayı terk etti...

ANADOLU EFES SEZONU NOKTALADI
Turkish Airlines Euroleague’in 33’üncü haftasında deplasmanda Fenerbahçe Beko’ya 103-86 mağlup olan Anadolu Efes’in bu sonucun ardından bitime bir hafta kala Play-Off dışında kalması kesinleşti. Euroleague’de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes’in Zalgiris’in de sahasında Maccabi Tel Aviv’i mağlup etmesiyle ilk 8 sıra için herhangi bir şansı kalmadı.

Haberin Devamı

ATAMAN MAÇ SONUNU BEKLEMEDİ
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maçın son 35 saniyesinde Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis'in aldığı mola sonrası soyunma odasına gitti. Ergin Ataman ilk olarak Dimitris Itoudis ve karşılaşmanın hakemlerini tebrik etti. Başantrenör Ergin Ataman maçın son 35 saniyesinde takımını yalnız bıraktı.

ORTALIK KARIŞTI
Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçının son 3 saniyesinde büyük bir gerilim çıktı. 103-86'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle girilen bölümde Anadolu Efes'te Will Clyburn, Fenerbahçe benchine doğru koştu. Will Clyburn, Fenerbahçe Beko benchinde yardımcı antrenörle bir tartışma yaşadı. Bu gerilimi diğer oyuncular ayırdı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçına damga vurdu Ergin Ataman maç bitmeden sahayı terk etti...

Will Clyburn bu tartışmanın ardından soyunma odasına gitti. Anadolu Efes'te birkaç basketbolcu Will Clyburn'ün ardından soyunma odasına yöneldi. Vasilije Micic ve diğer basketbolcular takım arkadaşlarını uyardı ve yeniden parkeye çağırdı. Karşılaşmanın hakemi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'ya birer teknik faul çaldı. Will Clyburn kalan 3 saniyede oyuna dahil olmadı.

EN SKORER NIGEL HAYES OLDU
Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçının en skorer ismi Nigel Hayes oldu. ABD'li kısa forvet mücadeleyi 26 sayıyla tamamladı. Anadolu Efes'te Will Clyburn'ün 21 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Fenerbahçe Beko'da Tyler Dorsey ile Dyshawn Pierre de 17'şer sayıyla maçı tamamladı.

"103 SAYILIK GALİBİYET, OYUNCULARIN HAKKIYDI"
Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris Itoudis de karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Yunan başantrenör şu ifadeleri kullandı: "103 sayılık galibiyet, oyuncuların emeğinin hakkıydı. Hepsini tebrik ediyorum. Tüm oyuncular, maçlarda ve idmanlarda büyük emek ortaya koydular. Önümüzde hala engeller var aşmamız gereken. Buna rağmen çok kez mücadele gösterdik. Hatalardan ders aldık. Efes'e tebrikler. Çok yetenekliler ve son şampiyonlar. Bugün Fenerbahçe için büyük bir gün. Futbol ve voleybolda da kazandık. Efes gibi büyük bir takıma karşı kazandık. Kendimizi mutlu hissediyoruz. Her şeyi denedik, uzun ve kısa 5'leri. Domine ettik oyunu. Savunmada bazı şeyleri veriyorsunuz, bazı şeyleri de rakipten alıyorsunuz. Bugün denge bizim tarafımızdaydı. Oyuncularıma tebrikler ve taraftarlarımıza da teşekkürler. Müthiş bir enerji verdiler."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçına damga vurdu Ergin Ataman maç bitmeden sahayı terk etti...

ATAMAN: BİZ BUGÜN KAYBETMEDİK PLAY-OFFU
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Beko maçının ardından konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı karşılaşma sonrasında, "Fenerbahçe'ye tebrikler. Gerçekten bugün çok iyi bir maç çıkardılar. Özellikle Pierre, Hayes-Davis, Dorsey, Calathes harika oynadılar. Son 5 dakikaya kadar biz de iyi oynadık. Denedik, elimizden geleni yaptık. Bazı savunma hataları yaptık. Dorsey üst üste 5 sayı buldu. Fenerbahçe orada maçı kırdı" dedi.

Play-off şansını kaybetmeleriyle ilgili gelen soruya Ergin Ataman, "Biz bugün kaybetmedik play-offu, çok fazla iç saha maçı kaybettik. Play-off dışında olan takımlara karşı çok fazla kayıp yaşadık. Normal sezonda çok fazla sorunumuz oldu. Basketbol bu, spor bu. Yıllar boyunca EuroLeague'de tarih yazdık. Bu sezon bu şekilde gerçekleşmedi. Çok fazla hata yaptık buraya kadar, playoffu bugün kaybetmedik. Zaten çok az şansımız vardı. Takımım bugün mücadele ortaya koydular ama başta dediğim gibi, Fenerbahçe bugün harika bir maç çıkardı. Umuyorum play-offta da ilerlemenin yolunu bulurlar. Fenerbahçe'ye gelecek hafta ve sezonun devamında başarılar diliyorum" cevabını verdi.

YORUM YAZ