MENÜ

Dimitris Itoudis'den EuroLeague yönetimine: Play-In istiyoruz!

Fenerbahçe Beko, Play-Off kader maçında Kızılyıldız’a kaybetti ancak Baskonia da Olympiakos’a yenilince, ilk 8’e girerek Euroleague’de yoluna devam etti. NBA’den örnek veren Coach Itoudis, “Antrenörler olarak fikrimiz sorulduğunda birçoğunu ileteceğiz. Play-In istiyoruz” dedi. Euroleague'de Play-Off biletini son hafta alan Fenerbahçe'nin rakibi lider Olympiakos oldu.

Dimitris Itoudis'den EuroLeague yönetimine: Play-In istiyoruz!

Fenerbahçe Beko koçu Dimitris Itoudis, Kızılyıldız maçının ardından Sırbistan basınına verdiği röportajda EuroLeague sisteminde değişiklik istediklerini belirtti. EuroLeague son hafta maçında, deplasmanda Kızılyıldız’a 91- 89 mağlup olan Fenerbahçe Beko, Baskonia’nın kaybetmesiyle Play-Off’a kalmayı başardı. Sırp basınına konuşan Fenerbahçe Beko koçu Dimitris Itoudis, NBA’den örnek vererek EuroLeague’de Play-In istediğini belirtti. 52 yaşındaki deneyimli antrenör, “Dünyanın en iyi basketbol ligiyle karşılaştırma yapacak olursak NBA’de 30 takımın 16’sı Play-Off oynuyor. Buna bir de Play-In eklediler. İzleyicilerin ilgisini çekebilecek geliştirmeler yapılıyor. Antrenörler olarak fikrimiz sorulduğunda birçoğunu ileteceğiz. Play-In istiyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Final-Four eleştirisi

Final Four maçlarını da eleştiren Itoudis, futbolda bile yarı finallerin iki ayaklı oynandığını ve EuroLeague Final Four turunda tek maçlı sistemin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu arada NBA’de konferanslarını ilk 6’da bitirenler Play-Off’a çıkarken 7, 8, 9, ve 10. sıradakiler de Play-In oynayıp 2 takım Play-Off şansı yakalamaya çalışıyor.

Fenerbahçe Beko'nun rakibi Olympiakos 

Euroleague'de 34 haftalık normal sezon tamamlandı. Play-Off şansını son haftaya bırakan Fenerbahçe Beko, perşembe günü Kızılyıldız'a yenilmiş ve Baskonia-Olympiakos'un sonucunu beklemeye koyulmuştu. Nitekim Olympiakos zafere ulaşarak Sarı-Lacivertliler'in ilk 8'e kalmasını sağladı aynı zamanda da Play-Off'taki rakibi oldu.Dün oynanan ve sıralamayı etkileyen maçta Zalgiris, Bayern Mühih'i yenerek averaj üstünlüğüyle Baskonia'yı Play-Off dışı bırakırken Fenerbahçe'ye 8. sıraya itti. Normal sezonu 8. sırada bitiren Kanarya, Yunan ekibi Olympiakos'la eşleşti.

Haberin Devamı

Play-Off'lar 25 Nisan'da başlıyor

3 galibiyete ulaşan takımların Final Four’a yükseleceği PlayOff maçları, 25Nisan ile 10 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. Maç tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak. Saha avantajı olmayan Fenerbahçe, Play-Off'ta ilk iki maçını Yunanistan deplasmanında oynayacak.

Bu sezonki iki maçı da kaybettik

Fenerbahçe Beko, Olympiakos karşısında bu sezon oynadığı iki maçı da farklı skorlu kaybetti. İlk yarıda deplasmandaki maçtan 94-67 yenik ayrılan Kanarya, İstanbul'da da 93-73 mağlup olmuştu.

Panathinaikos’un 2 galibiyeti silindi

EuroLeague, Panathinaikos’un ligin Financial Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Yunan ekibinin iki galibiyetini sildi. Verilen cezaya konu olan kural ihlalleri bu sezon değil, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle kulüplerin ekonomik açıdan büyük yara aldığı 3-4 yıl önceki dönemde gerçekleşti. Bu cezayla birlikte Panathinaikos’un 33 maçtaki galibiyet sayısı 9 ’a düşerken Yunan ekibi, sezonu 17. sırada tamamladı.

 

YORUM YAZ