MENÜ

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-89 | Türk derbisini kazanan Fenerbahçe Beko!

EuroLeague’de normal sezonun 17. haftasındaki Türk derbisinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu konuk etti. Heyecan dolu maçı Fenerbahçe Beko 89-84'lik skorla kazandı.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-89 | Türk derbisini kazanan Fenerbahçe Beko!

EuroLeague’in 17. haftası Türk derbisine sahne oluyor. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Kritik maç Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanandı. Zorlu mücadeleyi Fenerbahçe Beko 89-84'lik skorla kazandı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes mücadeleye 5-0 başlasa da periyodun geneli karşılıklı basketlerle geçti ve ilk periyot 29-29 eşitlikle tamamlandı. Bu periyotta sarı-lacivertlilerde Nigel Hayes-Davis 12 sayı, lacivert-beyazlılarda Dan Oturu 10 sayı ile ön plana çıktı. İkinci periyotta Dan Oturu ve Tyrique Jones ile pota altını etkili kullanan Efes farkı 8'e çıkardı (44-36). Fenerbahçe boyalı alandan Georgios Papagiannis ile sayılar bulsa da lacivert-beyazlılar devreye 52-47’lik skorla önde girdi.

Üçüncü periyotta Shane Larkin ile üst üste sayılar kaydeden Efes farkı açtı ve skoru 59-51'e getirdi. Daha sonra Sertaç Şanlı ve Marko Guduric’in sayılarıyla karşılık veren Fenerbahçe farkı 1’e indirdi (61-60). Son bölümde Nigel Hayes-Davis ve Marko Guduric ile 7-0'lık seri yapan Fenerbahçe öne geçti ve 3. periyodu 69-68 üstün bitirdi.

Son periyot karşılıklı sayılarla geçerken, son bölümde Georgios Papagiannis ve Nick Calathes'in sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe parkeden 89-84’lük skorla galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe üst üste 4, toplamdaki 10. galibiyetini elde etti. Efes ise üst üste 4, toplamda da 10. mağlubiyetini aldı.
Karşılaşmanın en skoreri Efes’te 28 sayı ile oynayan Shane Larkin olurken, Fenerbahçe’de de Nigel Hayes-Davis 24 sayı ile müsabakayı tamamladı.

Haberin Devamı

Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertli ekipte 6 maçta 6 galibiyet aldı.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko: 89-84 (MAÇ SONUCU)

1. Periyot Sonucu: 29-29
2. Periyot Sonucu: 52-47 (Anadolu Efes lehine)
3. Periyot Sonucu: 68-69 (Fenerbahçe Beko lehine)

JASİKEVİCİUS'UN AÇIKLAMALARI:

Sarunas Jasikevicius, karşılaşma sonunda basın toplantısında da açıklamalarda bulundu.

Jasikevicius, ''Hem oyuncular hem taraftarlara teşekkür ediyorum. Maça doğru bir fiziksellikle veya yaklaşımla başlayamadık. Birçok pozisyonda Anadolu Efes bizden bir adım öndeydi. Bir şekilde ilk yarıyı tamamladık. İkinci yarıda onlardı durduk ve 32 sayıya izin verdik. İlk yarıda neler olduğuna bakmamız gerekiyor ama önemli olan maçı nasıl bitirdiğimiz.'' dedi.

''Aslında oyunun oynanış şekliyle alakalı Calathes ve Hayes-Davis öne çıktı, tesadüf değildi.'' diyen Jasikevicius, ''Çok kısa süredir buradayım. Bilgi akışı dönemindeyiz. Kimler ne yapabilir, ne oynayabilir... Bildiğim, bilmediğim oyuncularım var. Çok iyi tanımadığım oyunculardan savaşmaya devam etmelerini, pes etmemelerini istiyorum. Tarık Biberovic bunun en güzel örneği. Antrenmanda çok daha iyi. Darüşşafaka maçında inanılmazdı. Güvenimizi kazandı. İkinci yarıda 17 dakika oynadı. Diğer oyunculara da örnek olsun ve mücadeleye devam etsinler lütfen.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

''Boyalı alanda çok kolay 14-15 sayı atabildi Anadolu Efes maçın başında, ikinci yarıda ne değişti?'' sorusuna cevap veren Litvanyalı koç, "Takım çok daha sert ve iyi savunma oynadı ikinci yarıda. Ne kadar çok temas, hız ve fiziksellik olmazsa Anadolu Efes bir takıma karşı, oynamak çok zordur. Savunmamız çok gelişti. Oyuncular yaklaşımını ve fizikselliği değiştirdikleri için ikinci yarı daha iyi savunma yaptık." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Nick Calathes'in performansına da değinen Jasikevicius, "İspanya'daki en iyi savunmacılardan biriydi. EuroLeague'de son 10 yılın en iyi savunma oyuncularından biri ama hiçbir zaman bu konuda gerekli saygıyı görmedi." değerlendirmesini yaptı.

Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maç sonucu: 84-89 | Türk derbisini kazanan Fenerbahçe Beko

YORUM YAZ