Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a cevap! Ben söz veriyorum

Fenerbahçe'ye tekrar başkan olmak isteyen ve resmen adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap verdi.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a cevap! Ben söz veriyorum

Fenerbahçe'de seçim rüzgarı sert esmeye devam ediyor. Sarı-Lacivertliler'in eski başkanı ve başkan adayı Aziz Yıldırım, mevcut Başkan Ali Koç'a cevap verdi. 

Haberin Devamı

Ali Koç'un "Şampiyonluk sözü vermiyorum" cümlesine atıfta bulunan Yıldırım, şampiyonluk sözü verdi.

GALATASARAY AÇIKLAMASI

Aziz Yıldırım: Şampiyon olursak seçilme şansımız azalacak, yine de Fenerbahçe şampiyon olsun

Aziz Yıldırım'ın dernekle buluşmasındaki açıklamaları şöyle;

Gelince ilk iş olarak Bahçeşehir Basketbol'un sözleşmesini feshedeceğim. Onların eski tweetlerini gördüm. Fenerbahçe’nin sahasında Fenerbahçe’den başka kimse oynayamaz.

Borcu sayıyorlar ama gelirleri bana yazmıyorlar. Stadı 100 milyon dolara yaptık, Yılda 40 milyon dolar geliyor. Borcu yazıyorsun, onu da bana yaz.

Aziz Yıldırımdan Ali Koça cevap Ben söz veriyorum

"Şampiyonluk sözü vermiyorum" diyor, "Ben varken şampiyon yapmayacaklar" diyor. Neden adaysın o zaman? Ben şampiyonluk sözü veriyorum.

İzmir çetesi var. Çeteyi biliyorsun; sen Fenerbahçe başkanısın, kökünü kurut. Ben varken Özgür Yankaya gelemez dedim, 5 yıl gelemedi. Ben gittim, hemen bizim maça verdiler.

Haberin Devamı

Yönetimin yaptıkları iyi şeyler için teşekkürler. Fenerbahçeliler olarak mutlu oluyoruz.

Fenerbahçe en büyüktür. Bunun herkesin farkında olması lazım. Çocuklarımız artık mutlu olmalı, okullarına rahat rahat gitmeli. Biz Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya geliyoruz.

FENERBAHÇE İSTİYORDU

Aziz Yıldırım Çorlu buluşmasında ise şunları söyledi;

Genel kuruldaki mal satışına dair maddelere karşıyım çünkü kulübün mallarının satışının yetkisini 3 yıl boyunca yönetime veriyorlar. Mal satışı yok; mal kulübündür. Tek tek projelerin varsa bunları sunarsın, ona göre oylarız, ama tek tek oylayın.

Önemli olan Fenerbahçe'nin şampiyonluğudur. Galatasaray kaybetsin, biz kazanalım.

2 gün önce Murat Ülker'le beraberdik, sohbet ettik. Seçim için değil, iş hayatı şu bu. Ona orada Ataşehir’deki arsa konusunu açtım, "Ne yaptınız kulüple?" dedim. "Duruyor orada," dedi. "Peki," dedim. "Biz yönetime gelirsek 2018'de planladığımız gibi yapar mıyız projeyi? 70-80 milyon Euro getirisi var." Gelince onu hemen hayata geçireceğiz. Oradaki kolejin depremden dolayı yıkılması gerekiyor. Ben bunlara söyledim, 5 milyon Euro tutuyor, bırakın ben yapayım. "Yapamazsın," vs. dediler. Dedim, getirin imzalayayım, yapmadılar.

Bankalar Birliği'ni 2 seneye halledeceğim. 1959 şampiyonlukları için notere gideceğim.

Haberin Devamı

"Mourinho, 'Umuyorum geleceğim' dedi"

Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho ile kızının konuşmasını katılımcılarla paylaşan Aziz Yıldırım, "Kızım, Mourinho ile görüntülü konuşurken, 'Benim hayalim senin Fenerbahçe’ye gelmen' dedi. Mourinho ise, 'Umuyorum geleceğim' dedi" şeklinde konuştu.

İşte Aziz Yıldırım'ın diğer açıklamaları

"Ergin Ataman hareketleri çok ama çok yanlış."

"Ali Koç, dün akşamki lafları kızgınlıktan söylüyor, beni tahrik etmeye çalışıyor. Benim zamanımda da hatalar oldu ama 3 senede bir şampiyon oluyorduk. Biz onu 2018’de de tahrik edecek şekilde konuşmadık. Sakin olsun. Hepimiz Fenerbahçe’ye hizmet için buradayız. Çocuklar üzülmesin, onları mutlu edelim. Tek çare şampiyonluk; olamazsan tabanda kayma başlar."

'Mourinho'nun gelişiyle birlikte...'

"Bu tehlikeyi görüyorum. Fenerbahçe takımı oldukça iyi bir durumda. Biz, oyuncu satmayı düşünmüyoruz, aksine takıma yeni takviyeler yapacağız. Mourinho'nun gelişiyle birlikte, onun seçtiği ve beğendiği 2-3 oyuncuyu da kadromuza katacağız. Sportif A.Ş kısmını aynı düşünüyoruz 11 kişi olacak. Stadyumda bazı düzenlemeler yapacağız ve kapasitemizi on bin kişi artıracağız. Alt ve Üst tribünde koltukları kaldırarak, yalnızca ayakta seyirci alacağız. Bu yenilikler sayesinde taraftarlarımızla daha güçlü bir atmosfer oluşturmayı hedefliyoruz."

Haberin Devamı

'Adamı kovdum, geri getirdiler'

Ali Koç, Sadettin Saran'a "Sen çekilmezsen Aziz Yıldırım kazanır" demiş. Ardından listeye almamışlar önerdiklerini ve bu durum küskünlüklere yol açmış. Galatasaray maçına olan inancım nedeniyle söyledim; bizim kadromuz Galatasaray'dan daha iyi, ancak yönetim kısmında sıkıntılar var. Bizim gözümüzün üstünde kaşımız yok mu? Ben 186 yıl ile yargılandım, işimiz gücümüz, ailemiz yok mu? İnsan haklıysa direnir, ne olursa olsun. 3 Temmuz'un arkasına sığınıyor diyordun benim için, şimdi en büyük sığınıcısı oldu. Sağlık heyeti gidecek. Adamı kovdum, Beşiktaş’a gitti, geri getirdiler. Çocuk taraftar: Sonraki sezon planlarız neler? Aziz Yıldırım: Şampiyon olacağız. Seçilirsek TFF için gerekeni yapacağız. 1 ay zaman var. Ağırlığımızı koyacağız, gerekeni yapacağız."

Haberin Devamı

Ali Koç ne demişti?

Önceki gün basın toplantısı düzenleyen Ali Koç, başkanlığa yeniden adaylığını koyduğunu açıkladı ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Karar değişikliğimi açıklayayım. Her türlü olumsuzluğa rağmen can ve başla mücadele ettik. Hem mali hem de sportif anlamda iyi bir noktaya geldik. Geleceğe daha büyük bir motivasyon ve umutla bakabiliyoruz. Aday olmamın ana nedenlerinden biri başlattığımız dönüşümü tamamlamak ve Fenerbahçe'yi hedeflediğimiz noktaya getirebilmektir. 2018 senesinde kulübü kendi malı gibi gören yönetimden kurtulmak için yola çıkmıştık. Buna geri dönmemek için karşınızda adayım."

YORUM YAZ