MENÜ

Aziz Yıldırım: İkiyüzlüler başkan olamaz...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, basın toplantısında yaptığı açıklamalarda öne çıkan sözleri şöyle...

Aziz Yıldırım: İkiyüzlüler başkan olamaz...

"Kongre'de çıkacak her karara saygılıyım. Bugüne dek Kongre öncesi hiç kimse hakkında kötü konuşmadım.

NEDEN ADAY OLDUM?

Sevgili Fenerbahçeliler, ben neden adayım? Herkes şunu bilsin ki 3 Temmuz'un tüm kanıtları ortaya çıkmadan gitmeyeceğim. Herkes yönetim kurulu listesine dair bir çok isimden bahsediyor. Benim listem Manisa maçındaki kadınlardır, Sarı-Lacivertli taraftarlardır. Kaldı ki bu seçim sadece Fenerbahçe camiasına yapılan bir dayatmadır.

Bu sadece bir seçim değildir. Bu Fenerbahçe'nin 3 Temmuz ile yüzleşmesidir ve bu Ancak Aziz Yıldırım ile yapılır. Bu yüzden adayım.

"GÖZLERİNİ KIRPMADAN YALAN SÖYLEDİLER"

Tüm adayların vaatlerini dinledim. Gözlerini kırpmadan yalan söylediler ve seçilmek için Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp 'olmadığını' anlatmaya başladılar. Var olan tesislere çamur atarak başladılar seçim kampanyalarına. Fenerbahçe'ye ait hiç bir kurum ve tesise gidemeyenlerden başka bir şey de beklenmez zaten.

Fenerbahçe Üniversitesi... Her türlü projeyi eleştirebilirsiniz fakat eğitim ile alakalı bir kurumu eleştiremezsiniz. Fenerbahçe Spor Kulübü YÖK'ten karar çıktıktan sonra 25.000.000 dolar parayı nereden bulacak? Bu parayı F.Bahçe bulamayacak mı? Fenerbahçe istediği miktarda parayı bulabilir, istedikten sonra... Üniversitenin parası hazır. Planı ve projesi de belli. Kısa bir zamanda, yılbaşına kadar bu çözülmüş olur. 2014'te okulun ilk adımları atılmış olur. Fenerbahçeli olanlar ve Fenerbahçe kolejinden olanlar bu okulda olmak için yarışacaklardır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Aslında konuşmanın içinde yok ama hepinizin önünde söz veriyorum. 2015'te olacak olağan seçimde bir madde, bir kural koyacağım. Erkek kardeşimin Kurtköy'de yaptığı villalardan kulübe verdim futbolcular orada kalsın diye. Eğer burada kalmazsanız dışarıda kalırsanız ekstra size para vermeyiz diye. Bununla ilgili ne alındı ne kadara alındı hepsinin size belgelerini size sunacağım. Satılmaya karar verilirse satarız. Beni başka türlü yargılayamayanlar beni bu tür basit şeylerle suçluyorlar.

SPK'ya her şeyi bildiriyoruz. Yalan söyleyemezsiniz. Yalan bir gün ortaya çıkar. Biz gittikten sonra gelenler bunu bizim yüzümüze vururlar. Olmayan şeyler söyleyerek karalamaya çalışıyorlar.

Fenerbahçe, kötü niyetli kişilerden tarafından farklı rakamlarla gelir ve giderleri çarpıtılmaktadır. Fenerbahçe düzenli olarak denetlenmekte ve tüm faturaları şeffaf olarak gösterilmektedir. Toplam 270.000 TL'lik bir borç bulunmaktadır. Üstelik banka borçları 8 yıllık vadeye bölünmüştür.

"Fenerbahçe halkın takımıdır"


Zenginler Kulünü mantığı ile bu kulübü kalkındırmaya çalışanlar Fenerbahçe'nin gerçekliğini bilmiyor. Fenerbahçe halkın takımıdır. Tüsiad takımı değildir.

Son günlerde farklı bir söylem geliştirdiler. 'Demokratik Fenerbahçe.' Bu tüsiad eliyle olmaz 1.000.000 üye ile olur. 3 Temmuzlar'ın bir daha yaşanmaması ve Fenerbahçe'ye hakim olmak isteyenlerin planlarına izin vermemek için.

Tüzük çalışması hazırladık. Tüm üyelerimize göndereceğiz. Fenerbahçe'nin yeni tüzüğü ile yönetikmesini sağlıyacağız.

Sürekli mahkemelerden kararlar geliyor. Her mahkemeye giden elinde mahkeme kağıdı ile geliyorlar. Yargıya sesleniyorum. Kulüpleri zor düşürmek için kararlar almayın. Tüzüklerimizi inceleyin kararları öyle alın.

Pendik'te bir arazi alacağımızı söyledik. Herkes stadı oraya taşıyacaklar dedi. Stat burada kalacak. Hiçbir yere gitmeyecek

Pendik'teki arazi, amatör sporcularımız için kurulacak bir tesis olacak. Orada Ömerli Barajı'ndan dolayı yüksek bina yapmak yasak. 15-20 tane top sahası, voleybol ve basketbol salonları yaparak tüm amatör sporcuları bir arada toplamak istiyoruz.

Kenan Evren Lisesi ile ilgili tüm tahütlerimizi yerine getirdik. Şu an haklarının bize verilmesi için protokollar hazırlanıyor. Kenan Evren Lisesi'nin yerine AVM ya da otel yaparak çalışmaya başlayacağız.

"BANKA KURMAK İSTİYORUM"

En çok istediğim şey banka kurmak. Yeni bir grupla bir çalışma yapıyoruz. Yoğun çalışmalarımız sürüyor. Dev şirketlerle görüşüyoruz. Fenerbahçe'nin finans dünyasında yer alması bize bir çok özgürlük sağlayacak. Bunlar Aziz Yıldırım projeleri değildir, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün projeleridir. Biz yarın kaybedebiliriz ama bu projelerin Fenerbahçe için yapılması gerektiğini söylüyorum.

"İKİ YÜZLÜ ADAMLAR BU KULÜBE BAŞKAN OLMAMALI"

Sayın Mehmet Ali Aydınlar, Sayın Hulusi Bey. Onları tebrik ediyorum böyle bir göreve soyundukları için. Ancak Fenerbahçe'nin gerçekliğin bilmek ve doğru anlatmak lazım. Şimdi kimlerin Fenerbahçe'ye başkan olması gerekir dedik. İki yüzlü adamların bu kulübe başkan olmaması gerektiğini düşünüyorum.

3 Temmuz'da ben hastanedeyken yanıma Aydınlar geldi ve ben anjiyo olmuşken yataktayken şunu dedim. "Fenerbahçe şike yapmamıştır, Fenerbahçe üzerine bir oyun oynanmaktadır. Yalnız Mehmet Ali Bey, savcılarla görüştü ve dediki 'durum çok vahim' belge bilgi yok. Kendisi inandı buna. İnandırdılar ya da inanmaz zorunda kaldı. Zaten ondan sonra bu süreci yanlış yönetti. Suçsuz olduğumuza inansaydı süreç daha farklı ilerleyebilirdi...

"AYDINLAR'A SORUYORUM..."

Şimdi soruyoruz Mehmet Ali Aydınlar'a. 2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?

Sayın Erzik ile Başbakan'ın yanına gittiğinizde size Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığı sorulduğunda ne cevap verdiniz?

Fenerbahçe'nin şampinyonluk kupası'nı trabzona verecek misin?

Fenerbahçe'den puan silecek misin?

Fenerbahçe'yi 2 sene Avrupa'ya göndermeyecek misin?

Seni Fenerbahçelilerin değil de Galatasaray'ı desteklemeleri sence de tesadüf mü?

Sayın Aydınlar, Başkan olursan Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin?

Sayın Aydınlar, Fenerbahçe'yi 2 yıl Avrupa kupalarına göndermeyecek misin?

Sayın Aydınlar, başkan olursan 2010/11 sezonunda kazandığımız gelirleri iade edecek misin?

Sayın Aydınlar, seni Fenerbahçelilerin değil de, Galatasaraylıların desteklemesi tesadüf mü?

Sayın Aydınlar, sen Galatasaraylıların Fenerbahçe Başkan adayı mısın?

Sayın Aydınlar, başkan olursan daha önce yaptığın gibi, Fenerbahçe'yi Galatasaray'a katma projeni hayata geçirecek misin?

Sayın Aydınlar, başkan olursan Lutfi Arıboğan ve Ebru Köksal'ı da yeni yönetime alacak mısın?

Sayın Aydınlar, Aykut Kocaman Ordu maçına giderken Rıdvan Dilmen'le sana geldiğinde onlara neler söylemiştin?

Sayın Aydınlar, İbrahim Akın'a yapmadığı şikeyi itiraf etmesi durumunda lisans konusunda yardımcı olacağını söyledin mi?

Sayın Aydınlar, UEFA Müfettişi Cornu'yla Ebru Köksal ve İlhan Helvacı, kapalı kapıların ardında ne konuştu?

"AYDINLAR'I ALKIŞLARIM"

Eğer Aydınlar, "Fenerbahçe şike yapmadı" derse, yarın kalkıp Kongre'de onu alkışlarım. 1998'de başkan olduğumdan beri çay paramı bile kendim ödedim. Kulübe hiç yük olmadım. Benim parayı kulübe ödettiklerime dair yalan yazı yazanlar hakkında bazı şeyler söylersem sıkıntı yaşarlar. Bunlar Fenerbahçeli değil. Bunlar kendi ceplerini doldurmanın peşinde olan insanlardır. Fenerbahçe, bir daha 1998 yılına dönmemeli. Dönersek, o zaman kaybederiz. Yılmaz kendi ofisinde seni tehdit etti mi? Seni kim korudu? Senin bunu kulübe sokmaya hakkın var mı? Ben hapisteyken, kız voleybol takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattılar. Mehmet Ali bey çok seviyor Fenerbahçe'yi, toplam 1 trilyon 790 lira kulüpten geri almıştır. Daha ortada hiçbir şey yokken Etik Kurulu raporunu UEFA'ya gönderdiler. 3 Temmuz süreci başlarken hiçbir şey doğru ve düzgün bir şekilde yürütülmedi. Madem şike yaptınız diyorlar, neden bizi küme düşürmediler?

"Fenerbahçeli ölmek için yaşıyorum."

Fenerbahçe kongre üyesi kişiliklidir, haysiyetlidir. Kongre üyesi para karşılığında oyunu satmaz. Bu işler için harcadığınız paralar, gazete patronlarına gideceğine Fenerbahçe'ye verin bari bir işe yarasın. Fenerbahçe büyüktür. Fenerbahçe bir asırdır. Bir asırın yıkılması kolay değildir. Kongreye katılın. Herkes gelsin. Fenerbahçe'ye yakışır bir kongre yapalım. Tüm kongre üyelerini Ülker Arena'ya bekliyorum. Kime oy atarsanız atın ama kongreye katılın. Bir gün Fenerbahçeli olmak için değil, Fenerbahçeli ölmek için yaşıyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ