MENÜ

Aziz Yıldırım: Aykut Kocaman, Gomis'i istemedi

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç'la yarışacağı başkanlık seçimi öncesi beIN Sports Haber'de Nazlıcan Yurt'un sorularını yanıtladı. Gomis, ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Yıldırım, ''Gomis ilk bize geldi. Aykut Hoca istemedi. İlk bize geldi. O şekilde bir santrfor düşünmediğini söyledi. Biz istemeyince gitti'' dedi.

Aziz Yıldırım: Aykut Kocaman, Gomis'i istemedi

Fenerbahçe'nin tarihi başkanlık seçimine sayılı günler kala televizyon ekranlarında başkan adaylarını kozlarını paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak Fenerbahçe'nin mevcut Başkanı Aziz Yıldırım, beIN Sports Haber'de Nazlıcan Yurt'un sorularını cevapladı.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamaları:

Seçime dair her şey ortak yapıldı. Bütün kararlara içeride imza attılar ama dışarıda bağırıyorlar... Seçilirsem sponsorluk konularını hallederiz. 20 yıldır nasıl hallediyorsak yine kaynak buluruz. Ali Bey seçilirse sponsor çok onda, halleder!

'Doğuş Grubu çekiliyor'

Doğuş Grubu'nun sponsorluktan çekileceği doğru. Bu durum Türkiye'deki ekonomik dalgalanmadan dolayı gerçekleşti. Onların da bankalarla problemleri var. Çözerlerse devam edeceğiz.

Mehmet Ali Aydınlar yazdığı mektupta konuşmalardan ve bilhassa Ali Bey’in yaptığı açıklamalardan dolayı rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Fenerbahçeli Mathieu Valbuena'ya büyük onur!

'Vefa Bey 4 kişiyi belirledi'

Seçimden sonra bakacağız. Tüm kurullar için imza atılıyor, Vefa Bey 4 kişiyi belirledi. Dışarıda bağırdıkları gibi değil. Her şeye gelip imza atıyorlar evet diyorlar ama dışarıda gelip bağırıp çağırıyorlar.

Camia olarak oyunculara güven vermedik bu sezon. Bir maç daha kazansaydık, hangi maçı kazansaydık fark etmez şampiyonduk.

'Fenerbahçe başarılı mı? Değil'

Beşiktaş için herkes çok iyi oynuyor diyordu, dördüncü oldu. Şimdi başarısızlar mı? Bizdeki spor kültüründen başarısız diyorlar. Fenerbahçe başarılı mı? Değil. Yönetimin, teknik heyetin ve taraftarın hatalarından dolayı hedefe ulaşamadık.

Fenerbahçe Ülker Stadyumu seçime hazır

'Fenerbahçe, bir savaş yapmıştır'

3 Temmuz'da Kuva-yi Milliye ruhuyla direnmiştir Fenerbahçe. Bir savaş yapmıştır, Kurtuluş Savaşı yapmıştır

'Fenerbahçe son kale, bu ülkenin emniyet sibobu'

Fenerbahçe bölünmemeli. Fenerbahçe bu ülkenin emniyet sübabıdır. Fenerbahçeliler ne olursa olsun birlik, beraberlik içinde olmalıdır. FETÖ bitmemiştir. FETÖ bugün artık tribünlerdedir. Tribünlere nifak tohumları sokmaktadır.

'Yaptığım tahminler hep çıkmıştır'

Seçime dair her şey ortaklaşa yapıldı. Şimdiye kadar seçim öncesi yaptığım tahminler hep çıkmıştır. Bu sefer de çıkacaktır.

'Avrupa'da başarılı olabilirsiniz ama tesadüf olur'

Futbolda top kulüplerin bütçeleri €500M üstünde. Sonra 400, 300 kademeli iniyor. Bir altta €200M. Biz 2011'de buna doğru geliyorduk. Şimdi €80M civarında. Fark burada. Basketbolda €50M en üst, bizim €35M. Futbolda ise €500M top seviye. Bütçeyi €200M'lara çekebilirsek devamlılık gelir. Buraya çekmeden de Avrupa'da başarılı olabilirsiniz ama tesadüf olur.

İnanılmaz sonuç: Yüzde %80 Ali Koç!

'Avrupa'da ses getirecek'

Bugün 200 metrede dünyanın en iyi koşucusu kim? Türk, Fenerbahçeli Ramil Guliyev. Batmanlı 17 yaşındaki kızımız muazzam koşmaya başlıyor. Bodrum katında yaşıyordu, getirdik şartlarını iyileştirdik. Avrupa'da ses getirecek. Öyle tahmin ediyorum ki Olimpiyat oyunlarına giden sporcuların %40'ını Fenerbahçe yetiştirecek.

'Hatta bizi tehdit ettiler 'Sizi vururuz' diye'

Azerbaycan'dan Ramil Guliyev'i getirdik. Hatta bizi tehdit ettiler 'Sizi vururuz diye...' Fikret Çetinkaya geldi söyledi bana. Ben de 'Devam et' dedim ve Guliyev'in başarıları ortada...

​'Dünya Kupası sonrası bir hoca gelecek'

Dünya Kupası sonrası bir hoca gelecek. Bir ülkenin genç takımlarını, altyapılarını organize eden bir isim. Seçilirsek o gelip devam edecek.

Gomis'i Aykut hoca istemedi

Gomis ilk bize geldi. Aykut Hoca istemedi. İlk bize geldi. O şekilde bir santrfor düşünmediğini söyledi. Biz istemeyince gitti. Ligde böyle birkaç futbolcu daha var. Şimdi isim vermek doğru olmaz ama ilk önce bize geldiler. Bizim sıkıntımız gol değil. Aykut Kocaman, ligde 78 gol atmış bir takımın teknik direktörü.

'20 yıllık emeğin karşılığıdır'

Fenerbahçe'nin benim zamanımda yapılan $329M mal varlığı var emniyet, sibop olarak, Ali Koç bunları satalım diyor. Benim yaptığım projeler 20 yıllık emeğin karşılığıdır.

'Hiçbir şey vadetmeden yöneticilik olur mu?'

Geçmişte Fenerbank yapacağız demişim yapamamışım. Yapabilmek değil bunu yapacağını söylemek bile büyük başarıdır. 3 yıl şampiyon yapacağız demişim yapamamışım. İddialı olmadan, hiçbir şey vadetmeden yöneticilik olur mu? 'Hayallerim var hayallerimi yapacağım' da hayalin ne kardeşim, hayallerin ne?

'Bunların hepsi yalancı!'

Ali Koç çıkmış söylüyor, Mehmet Ali Erbil demiş benim aidatımı kulüp yatırdı. Asistanı yatırmış. Bunların hepsi yalancı. Yalan üzerine dünya kurmuşlar, onun üstünde gidiyorlar.

'Yanımızda diye kimseyi affetmem'

Meriç Müldür, yanlış yaptığını söyledi ve geldi özür diledi, yanımıza aldık. Mahkemeye vereceğimiz zaman yanımızda diye kimseyi affetmem, herkesi mahkemeye vereceğim bu süreç tamamlandığı zaman.

'Hepsini ihraç ettik'

2011'de Türk Telekom'da ilk Galatasaray maçındayız. Biri geldi arkadan gözlerimi kapattı 'Ben kimim' dedi, 'Tanımıyorum' dedim. İlişkilerimiz bu düzeydeydi. Üye yaptım ama devletin hakimi, savcısı bunlar. Sonra devlet hepsini pakete koydu. Hepsini ihraç ettik.

Haberin Devamı
YORUM YAZ