MENÜ

Avrupa'nın en iyisi Fenerbahçe! İstatistikleri altüst etti

Fenerbahçe, Süper Lig'de tüm maçlarını kazanarak inanılmaz bir form yakaladı. Avrupa’nın önde gelen liglerinde Sarı-Lacivertliler ekibinkine benzer bir performans sergileyen tek takım, Hollanda’da 8’de 8’le zirveye kurulan PSV oldu. İsmail Kartal ve öğrencileri, istatistiklerde de devlerle yarışıyor. Fenerbahçe, kalesinde en az xG gören takım. Kanarya, rakip ceza sahasında topla buluşmada ise Bayern Münih ve Tottenham’ın ardından 3. sırada yer alıyor. İşte Fenerbahçe'nin müthiş performansına dair tüm detaylar...

Avrupa'nın en iyisi Fenerbahçe! İstatistikleri altüst etti

Fenerbahçe, yeni sezona harika bir başlangıç yaparak taraftarlarının yüzünü güldürdü. Hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yenilgi yüzü görmeyen Sarı-Lacivertli ekip, yakaladığı form grafiğiyle Avrupa devlerini kıskandıracak cinsten istatistiklere sahip oldu. Öte yandan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred, yoğun geçen dönemin ardından Bodrum'da tatilin tadını çıkarırken Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Erol Bulut'tan bir itiraf geldi. Sarı-Lacivertli ekibin gündemine dair gelişmeleri haberimizde derledik...

Haberin Devamı

Fred ve ailesinin Bodrum keyfi

İsmail Kartal, ligdeki Milli ara nedeniyle öğrencilerine 3 gün izin vermişti. Futbolcuların bir bölümü, bu kısa tatili Ege ve Akdeniz sahillerinde değerlendirdi. Bu isimlerden biri de sezona müthiş bir başlangıç yapan Fred Rodrigues oldu. Sambacı, ailesiyle birlikte soluğu Bodrum’da aldı. Ülkemizin büyük bölümünde hava sıcaklıkları düşerken, Rodrigues Ailesi, Bodrum’da güneşin ve denizin tadını çıkardı.

Avrupanın en iyisi Fenerbahçe İstatistikleri altüst etti

Bulut: Fener’i seçmiştim

Sarı-Lacivertliler’in eski teknik patronu Erol Bulut, İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff’le başarılı bir sezon geçiriyor. Bulut, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, “Burada günlerim çok yoğun geçiyor. Championship’te 46 maç var, ayrıca kupa müsabakaları var. Tempo çok yüksek. Hedefimiz, kötü geçen son 2 senenin ardından çok daha iyisini yapmak” dedi. Başarılı teknik adam ayrıca, “Alanya’nın başındayken de Cardiff’ten teklif almıştım. Ancak o dönemde Fenerbahçe’yi tercih ettim” dedi.

Haberin Devamı

Avrupanın en iyisi Fenerbahçe İstatistikleri altüst etti


Avrupa devlerini geride bıraktı

Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de sadece puan tablosunda değil, birçok istatistikte de lider durumda. Fenerbahçe, bu müthiş performansıyla Avrupa’nın devlerini de geride bıraktı. İsmail Kartal ve öğrencileri, ligin ilk 8 haftasında karşılaştıkları tüm rakipleri dize getirerek kayıpsız bir şekilde şampiyonluk yolunda ilerliyor. Avrupa’nın önde gelen liglerinde Kanarya’ya benzer performans yakalayan tek takım, Hollanda Ligi’ne 8’de 8’le başlayan PSV oldu. Kırmızı-Beyazlılar 27 gol atarken, 2 gol yedi.

Avrupanın en iyisi Fenerbahçe İstatistikleri altüst etti

5 büyük ligde kayıpsız

yok İtalya’da sezona 5’te 5’le giriş yapan İnter, son 3 maçında 1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak kayıp yaşadı. Zirvede 7 galibiyet, 1 mağlubiyetle Milan var. İngiltere’de Londra şehrindeki iki ezeli rakip Arsenal ve Tottenham, 6 galibiyet, 2 yenilgiyle yarışı önde götürüyor. Almanya’da Leverkusen 6 maçı kazanıp 1 kez berabere kaldı. İspanya’da Real Madrid 7 kez 3 puana ulaşırken, 1 mücadelede sahadan puansız ayrıldı. Fransa’da lider olan Monaco’nun karnesi ise 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi şeklinde.

Haberin Devamı

Avrupanın en iyisi Fenerbahçe İstatistikleri altüst etti

Devlerle kapışıyor

Fenerbahçe, Avrupa’nın önde gelen 5 ligindeki devlere karşı bazı istatistiklerde de ön plana çıkmayı başardı. Bunların en dikkat çekeni, Sarı-Lacivertliler’in ligde 8 maç sonunda kalesinde sadece 3.7 xG (gol beklentisi) görmesi. Bu alanda en yakın rakip ise 4.6 ile Bayern Münih. Fenerbahçe, rakip ceza sahasında topla buluşma ortalamasında da üst sıralarda yer alıyor. Zirvede 45.1 ile Bayern yer alıyor. Alman devini 42.6 ile Tottenham takip ediyor. Sarı-Lacivertliler ise 38.4 ortalama ile 3. sırada bulunuyor.

Avrupanın en iyisi Fenerbahçe İstatistikleri altüst etti

Deplasmanda yemiyor!

Sarı-Lacivertliler’in bu sezon en dikkat çeken istatistiklerinden biri de müthiş deplasman karnesi. İsmail Kartal’ın ekibi ligde dış sahada 4’te 4 yapmakla kalmadı, bu mücadelelerde kalesinde tek bir gol dahi görmedi! İngiltere Premier Lig’de Arsenal, 3 deplasman müsabakasını da kazanırken, Fenerbahçe gibi kalesini kapatmayı da bildi. İtalya’da ise İnter benzer bir performansa imza atmayı başardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Başkalarının nasıl kazandığıyla ilgilenmiyoruz

Avrupanın en iyisi Fenerbahçe İstatistikleri altüst etti

YORUM YAZ