MENÜ

Avrupa'da Fenerbahçe kasırgası! Zirvede yer alıyor

Fenerbahçe, bu sezon Belçika Ligi’ni alt üst eden Union SaintGilloise’u ilk maçta, deplasmanda 3-0 yenerek Konferans Ligi’nde çeyrek final biletini neredeyse cebine koydu. Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz sezon başından bu yana 19 galibiyetle, West Ham’la birlikte Avrupa Kupaları’nda en çok kazanan takım konumunda. Kanarya ayrıca rekorlara devam ediyor.

Avrupa'da Fenerbahçe kasırgası! Zirvede yer alıyor

Konferans Ligi’nde son 16 turu kuraları çekildiğinde Union SaintGilloise’un gelmesi, yönetici Selahattin Baki tarafından bile şanssızlık olarak yorumlanmıştı. Sonuçta rakip, bu sezon Belçika futbolunun altını üstüne getiren, bir önceki turda Alman ekibi Frankfurt’u saf dışı bırakan bir takımdı. Ancak Fenerbahçe, zor görünen bu eşleşmede işi neredeyse daha ilk maçtan, hem de deplasmanda bitirdi.

Haberin Devamı

'ANTRENMANI HEMEN DURDURUN'

Bu sezon Avrupa’da taraftarı önünde yenilgi yüzü görmeyen St.Gilloise, Fenerbahçe karşısında 3-0’lık hezimetle şok yaşadı. Temsilcimiz, çeyrek final kapısını ardına kadar açtı. Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte Avrupa’da geçen sezon başından bu yana 19. galibiyetini almış oldu. İngiliz ekibi West Ham ile birlikte, Sarı-Lacivertliler’den daha fazla maç kazanan bir takım yok.

Avrupada Fenerbahçe kasırgası Zirvede yer alıyor

13 MAÇ, 11 GALİBİYET

İsmail Kartal ve öğrencileri, Avrupa’da peş peşe 9 galibiyetle bunu başaran ilk Türk takımı olarak rekor kırmıştı. Fenerbahçe, bu sezon Avrupa’da çıktığı 13 karşılaşmanın 11’inde sahadan zaferle ayrıldı. Kanarya, yüzde 84.6 ile en yüksek galibiyet oranı yakalayan Türk takımı olarak da adını tarihe yazdırmayı başardı.

Haberin Devamı

İHTİMALLERİ ALT ÜST ETTİ

Euro Club İndex, takımların Konferans Ligi’ni kazanma ihtimallerini hesapladı. Önceki akşamki maçlardan önce Fenerbahçe, yüzde 5.9’la 6. favori konumundaydı. St.Gilloise ise yüzde 11.2 ile üçüncü favori olarak gösteriliyordu. Ancak Kanarya’nın 3-0’lık zaferi, hesapları baştan aşağı değiştirdi. Fenerbahçe artık yüzde 16.9’la şampiyonluğun üçüncü adayı konumunda gösteriliyor. Listenin ilk sırasında yüzde 24.8 ile İngiltere’den Aston Villa, ikinci sırada ise yüzde 18.4 ile Fransız ekibi Lille yer alıyor.

Avrupada Fenerbahçe kasırgası Zirvede yer alıyor

Jorge Jesus'lu Al Hilal, dünya rekorunu egale etti! İnanılmaz seri

Avrupada Fenerbahçe kasırgası Zirvede yer alıyor

YORUM YAZ