MENÜ

Arda Güler'in yerine Kenan Yıldız! Fenerbahçe'nin teklifi ortaya çıktı

Arda Güler'i 20 milyon Euro bonservisle Real Madrid'e gönderen Fenerbahçe, yıldız solağın yerini doldurmak için harekete geçerken gündemine Kenan Yıldız'ı aldı. Juve'nin genç yeteneği için ısrarcı olan Sarı Lacivertli ekibin İtalyan temsilcisine sunacağı teklif ortaya çıktı.

Arda Güler'in yerine Kenan Yıldız! Fenerbahçe'nin teklifi ortaya çıktı

Fenerbahçe'de çıktığı maçlarda ve yakın zamanda dahil edildiği A Milli Futbol Takımı’nda görev aldığı az sayıdaki karşılaşmada kalitesini ortaya koyan 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Özellikle 2022-2023 sezonundaki performansıyla Avrupa kulüplerinin radarına giren Arda, İspanya’nın iki devi Barcelona ve Real Madrid’den gelen teklifler karşısında Madrid ekibini tercih etti.

Haberin Devamı

MALİYETİ AÇIKLANDI

İspanyol devi, 18 yaşındaki yıldız için 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedellerini Eflatun Beyazlılar karşılayacak. Ayrıca Sarı Lacivertliler, Arda’nın performansına dayalı olarak azami 10 milyon Euro da bonus ödemesi alacak. Real Madrid’in önümüzdeki sezonlarda Milli oyuncuyu başka bir kulübe satması halinde bu transferin yüzde 20’si de Sarı Lacivertliler’in kasasına girecek.

Arda Gülerin yerine Kenan Yıldız Fenerbahçenin teklifi ortaya çıktı

ARDA GÜLER'İN YERİNE KENAN YILDIZ

Arda Güler'in ayrılığı sonrası teselliyi transferde arayan Fenerbahçe, gündemine Kenan Yıldız'ı aldı. 2022'de Bayern Münih'in altyapısından Juventus'a transfer olan genç yetenek, son dönemde 3. lig seviyesindeki Juve Next Gen takımında forma şansı bulmaya başladı.

Haberin Devamı
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

 

HAZİRAN 2025'E KADAR SÖZLEŞMESİ VAR

Almanya'nın Regensburg şehrinde doğan ve 21 yaş altı kategorisinde Türk Milli Takımı forması giyen Kenan Yıldız'ın Juve ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Arda Gülerin yerine Kenan Yıldız Fenerbahçenin teklifi ortaya çıktı

2022'DE JUVE'YE İMZA ATTI

4 Mayıs 2005 Almanya Regensburg doğumlu genç yıldız Regensburg alt yapısında futbola başladı. Burada forma giydikten sonra Bayern Münih alt yapısına giren futbolcu sırasıyla Bayern Münih'in U16, U17, U19 formalarını giydikten sonra Temmuz 2022'de Juventus'un U19 takımına transfer oldu.

BENFICA DA İSTEMİŞTİ

Genç yıldızın ismi bir dönem Portekiz devi Benfica ile anılmıştı. Ülkenin önemli gazetelerinden Tuttosport; Kenan Yıldız'a övgüler yağdırırken milli oyuncuya Muhammed Ali benzetmesi yapmış, şu sözlerle bahsetmişti: "Kelebek gibi uçup, arı gibi sokan Yıldız, futbol sahalarına Muhammed Ali felsefesini geri getirdi.

Arda Gülerin yerine Kenan Yıldız Fenerbahçenin teklifi ortaya çıktı

İNTİKAM TRANSFERİ

Juventus'un Kenan Yıldız'ı transfer etmesi bir nevi intikamdan doğdu. Bayern Münih, 1 Temmuz 2022'de İtalyan ekibinin altyapısında forma giyen ve geleceğin süperstarı olarak gösterilen Manuel Pisano'yu renklerine bağladı. Juventus'ta buna karşılık o dönem Bayern Münih altyapısında forma giyen Kenan Yıldız'ı transfer etti. 18 yaşındaki yıldızın artık Massimiliano Allegri'den A Takım için şans beklediği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Genç oyuncu beklediğini değeri görmezse takımdan ayrılma konusunda istekli olabilir.

Haberin Devamı
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

12 GOL, 7 ASİSTLE OYNADI

Geçen sezon Juventus'un alt yaş takımında forma giyen ve 31 maça çıkan Kenan, 12 gol, 7 asistlik performans ortaya koymuştu. Forvet arkasında oynayan genç oyuncu, her iki kanatta da görev yapabiliyor. Güncel piyasa değeri 1 milyon Euro olarak gösteriliyor.

FENERBAHÇE'NİN TEKLİFİ 10 MİLYON EURO

Kenan Yıldız'ın menajeri ile görüşmelerini sürdüren Kanarya'nın Juve'ye yaptığı teklifin detayları da ortaya çıktı. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Fenerbahçe, bu transfer için 10 milyon Euro vermeye hazır. Kanarya'nın teklifini sunacağı ancak Torino ekibinin büyük beklenti içerisinde olduğu oyuncusunu satmayı düşünmediği ifade edildi.

Michy Batshuayi'nin AFC Bournemouth'a Attığı Harika Gol

Arda Gülerin yerine Kenan Yıldız Fenerbahçenin teklifi ortaya çıktı

YORUM YAZ