MENÜ

Ali Koç döneminde bir ilk! Sezonu tamamladı

Sezona Portekizli teknik adam Jorge Jesus yönetiminde başlayan ve ligi ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nı da yedinci kez müzesine götürdü. Dokuz yıl aradan sonra ilk kupasını kazanan Fenerbahçe'de yüzler bir nebze olsa güldü. Sezonu Jorge Jesus ile tamamlayan Fenerbahçe'de ortaya ilginç bir detay çıkarken Ali Koç döneminde bir ilk yaşandı.

Ali Koç döneminde bir ilk! Sezonu tamamladı

2018/2019 sezonunun başında Aziz Yıldırım'ı yenerek başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç birçok teknik adamla çalıştı. Yerli yabancı oldukça fazla isim takımın başında yer alırken sarı lacivertlilere hoca dayanmadı. İşte Ali Koç döneminde takımın başında yer alan teknik adamlar:

Haberin Devamı

2018/2019 PHILLIP COCU - ERWIN KEOMAN - ERSUN YANAL

Ali Koç'un başkan seçildikten sonra ilk sezonu olan 2018/2019 sezonu hiç de umduğu gibi olmadı. Hollandalı teknik adam Phillip Cocu'yu göreve getiren Ali Koç son derece başarısız dönemlerden geçti. Bu süre zarfı içerisinde üst üste mağlubiyetler alan Fenerbahçe küme düşme hattına dahi gerilerken 15 maçta 3 galibiyet 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet gibi kötü bir tablo ortaya çıktı. Ekim ayının sonunda Phillip Cocu ile yollar ayrılırken göreve yardımcı antrenör Erwin Koeman getirildi. Keoeman ile 9 maçta üçer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet yaşayan sarı lacivertlilerde Erwin Koeman'ın da ömrü uzun olmadı.

Ali Koç döneminde bir ilk Sezonu tamamladı

Üst üste yaşanan kötü deneyimlerin ardından Aralık ayında göreve taraftarın uzun süredir beklediği Ersun Yanal göreve getirildi. 24 maçta 10 galibiyet 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan sarı lacivertlilerde bir nebze de olsa durum düzeltildi.

Haberin Devamı

2019/2020 ERSUN YANAL - ZEKİ MURAT GÖLE - TAHİR KARAPINAR

Sezona Ersun Yanal yönetiminde başlayan Fenerbahçe şampiyonluk için lige iddialı bir giriş yaptı. İlk başlarda Fenerbahçe iyi bir performans sergilese de daha sonra formu düştü ve üst üste kayıplar aldı. Kadıköy'de 20 yıl aranın ardından Galatasaray'a kaybedilen derbi bardağı taşıran son damla oldu ve teknik adam ile yollar ayrıldı. 30 maça çıkan Ersun Yanal 17 galibiyet alıp 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı. Ersun Yanal'ın ardından takımı 2 maç Zeki Murat Göle yönetirken 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşandı daha sonra lige pandemi arası verildi.

Pandemiden dolayı ligin geri kalanı Haziran'da oynanmaya başlanırken Tahir Karapınar geçici olarak takımın başına geçti ve 9 maçta dörder galibiyet ve mağlubiyet alınırken 1 de beraberlik alındı.

Ali Koç döneminde bir ilk Sezonu tamamladı

2020/2021 EROL BULUT - EMRE BELÖZOĞLU

Yeni sezonda birçok transfer yapıp mutlak şampiyonluk parolasıyla lige giren Fenerbahçe'de göreve Erol Bulut getirildi. Zaman zaman iyi performans gösterilse de evinde oldukça fazla puan kaybeden ve bir türlü liderliği alamayan sarı lacivertlilerde sabırlar taştı ve Mart ayında teknik adam ile yollar ayrıldı. Erol Bulut yönetimindeki Fenerbahçe 34 maçta 21 galibiyet alıp 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

Erol Bulut'tan sonra göreve Emre Belözoğlu getirildi. Emre Belözoğlu yönetiminde Fenerbahçe 10 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. Şampiyon olma şansı yakalansa da kaybedilen Sivasspor maçıyla fırsat tepildi ve Fenerbahçe ligi üçüncü olarak tamamladı.

Ali Koç döneminde bir ilk Sezonu tamamladı

2021/2022 VITOR PEREIRA - İSMAİL KARTAL

Geçen sezon yaşanan hayal kırıklıkların ardından uzun süre teknik adam arayan Fenerbahçe Temmuz ayında herkesi şaşırtarak eski teknik direktörü Vitor Pereira'yı "yarım kalan hikaye" diyerek tekrar göreve getirdi. Üçlü dizilişi tercih eden Portekizli teknik adam eleştirilere maruz kaldı. 25 maçta 11 galibiyet alıp yedişer mağlubiyet ve beraberlik alan Vítor Pereira'nın takımı şampiyonluk yarışından uzaklaşırken Aralık ayında teknik adam ile yollar ayrıldı ve yerine İsmail Kartal getirildi.

İsmail Kartal ile ilk başta formsuz zamanlardan geçilse de daha sonra iyi bir form yakalayan Fenerbahçe hem iyi oyun hem de iyi sonuçlarla taraftarını mutlu etti. 21 maçta 12 galibiyet 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan İsmail Kartal takımını ikinci yaptı.

Haberin Devamı

Ali Koç döneminde bir ilk Sezonu tamamladı

2022/2023 JORGE JESUS

Ali Koç döneminde sezon başından sonuna kadar takımın başında kalan ilk hoca olan Jorge Jesus bir ilki başardı. Portekizli teknik adam ile Ali Koç da bir ilki başarırken sezon ortasında hocasını değiştirmedi.

Sezon başında ligde formda bir dönem geçiren Fenerbahçe hem Galatasaray'ın yükselişi hem de düşen formla beraber şampiyonluk yarışında geriye düştü. Sezon ikinci tamamlanırken Jesus yönetimindeki sarı lacivertliler kapanışı Türkiye Kupası zaferiyle yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde de grubundan lider çıkan Fenerbahçe son 16 turunda da şampiyon Sevilla'ya elendi.

Kupa zaferinin ardından ayrılığını açıklayan Jorge Jesus ile Fenerbahçe tekrar hoca arayışlarına başladı. Ali Koç döneminde şu ana kadar 11 hoca takımın başına geçerken 12. hocanın kim olacağı büyük merak konusu.

Haberin Devamı

Ali Koç döneminde bir ilk Sezonu tamamladı

YORUM YAZ