MENÜ

Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen itiraf! Fenerbahçe'den aldığı teklifi açıkladı

Fenerbahçe'nin efsanelerinden Alex de Souza, UOL'a röportaj verdi. Alex, Brezilya'da oynarken sarı-lacivertlilerin kendisine korkunç bir sözleşme önererek aklını çeldiğini açıkladı.

Alex de Souza'dan yıllar sonra gelen itiraf! Fenerbahçe'den aldığı teklifi açıkladı

2004 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Alex de Souza o dönem kendisine yapılan teklifin detaylarını anlattı. Sarı-Lacivertli takımın efsane isimleri arasına adını yazdıran Alex De Souza transfer sürecine dair ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SÜPER LİG'DE İLK YABANCI GOL KRALI

Fenerbahçe'ye geldiği ilk sezonda 24 gol atarak kulübün Süper Lig şampiyonluğuna katkı sağladı. Üçüncü sezonunda 19 golle Süper Lig gol kralı olan Alex, aynı zamanda kulüp tarihinde bu unvanı kazanan ilk yabancı futbolcu olarak tarihe geçti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ASİST KRALI

Dördüncü sezonunda Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline taşıyan Alex, 6 asistle o sezonun Devler Ligi asist kralı oldu. Brezilyalı yıldız, altıncı sezonunda kulüp tarihinde en fazla maça çıkan ve en çok gol atan futbolcu unvanını elde etti.

FENERBAHÇE TRANSFERİ RESMEN AÇIKLADI!

Lig tarihinde 100 gol barajını aşan ilk yabancı futbolcu olarak da tarihe geçti. Brezilyalı kaptan, Fenerbahçe'nin lig tarihinde attığı 3 bininci golünü kaydederek kulüp tarihindeki rekorlara bir yenisini ekledi.

Haberin Devamı

HEYKELİ DİKİLDİ!

Fenerbahçe taraftarları, 16 Eylül 2012 tarihinde Yoğurtçu Parkı'ndaki efsanevi Lefter Küçükandonyadis heykelinin yanına Brezilyalı futbolcunun heykelini dikti.

Açılışına, Alex’i kadro dışı bırakan teknik direktör Aykut Kocaman da katıldı. Bundan tam iki hafta sonra ise Aykut Kocaman, Alex’i kadro dışı bıraktı. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya gelen Alex de Souza, sözleşmesini karşılıklı olarak feshederek takımdan ayrıldı.

DEV TEKLİFİ AÇIKLADI!

Brezilyalı yıldız UOL’e verdiği röportajda, “Bana önerilen sözleşme korkutucuydu. Bu sözleşmeyi geri çeviremeyeceğim için transfer oldum. 20'den fazla uçak bileti, iki araba, bir ev, maç başı ücretler, asist ödülleri ve daha neler neler... 3 alırken, 8 almaya başladım.

"3 AVRUPA TAKIMI İLE GÖRÜŞTÜM"

"Türkiye'de kontratım bittiğinde 30 yaşındaydım. Artık Avrupa pazarında bir oyuncu değildim. İkinci sınıf bir oyuncu durumuna düşmüştüm. O dönem Borussia Dortmund, Hertha Berlin ve Benfica ile görüştüm. Ancak bu tekliflerin Türkiye'den ayrılmaya değmeyeceği kanısına vardım”

ALEX'İN PERFORMANSI

Alex De Souza, Brezilya formasını 48 kez sırtına geçirirken 12 gol, 12 asistle oynadı. Dünya Kupası Elemelerinde toplamda 18 maça çıktı ancak Dünya Kupası kadrolarına hiçbir zaman alınmadı.

Alex de Souza Fenerbahçe'de geçirdiği 8 sezon boyunca çıktığı 344 maçta 171 gol, 146 asist kaydetti.

Haberin Devamı
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Hala istediğimiz seviyede değiliz

Alex de Souzadan yıllar sonra gelen itiraf Fenerbahçeden aldığı teklifi açıkladı

YORUM YAZ