MENÜ

Ajax'tan sürpriz Arda Güler kararı: Masadan kalktılar

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Arda Güler'in Hollanda devi Ajax'a transfer olması beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Hollanda ekibinin temsilcileri masadan kalkma kararı aldı. İşte yaşananlar ve transferden vazgeçilmesinin sebebi...

Ajax'tan sürpriz Arda Güler kararı: Masadan kalktılar

Transfer piyasasında bu yaz ismi en çok geçecek isimlerden biri Arda Güler olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Gösterdiği performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken yıldız oyuncunun bu yaz transfer döneminde takımdan ayrılmasına eksin gözüyle bakılıyor.

AVRUPA DEVLERİ FIRSAT KOLLUYORDU

Bu sezon genç futbolcunun sözleşmesinde yer alan en az 1500 dakika oynamazsa 5 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi, Fenerbahçe'nin elini zayıflatıyordu. Transferde Arda Güler'i yakından takip eden Avrupa devleri bu maddeden yararlanmak için fırsat kolluyordu. Bunun üzerine Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç bizzat devreye girdi.

SÖZLEŞMESİ UZATILDI

Fenerbahçe, Mayıs ayında Arda Güler'in sözleşmesinin yenilendiğini Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi. Sarı-Lacivertliler, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde genç oyuncunun sözleşmesini 31 Mayıs 2025'e kadar uzattı. 35 resmi maçta oynayan ve 1549 dakika sahada kalan genç yetenek, 13 gole katkı sağladı. (6 gol, 7 asist)

Haberin Devamı

Ajaxtan sürpriz Arda Güler kararı: Masadan kalktılar

ANNESİNDEN FLAŞ PAYLAŞIM

Başta Ajax olmak üzere Bayern Münih, PSG ve Liverpool'la birlikte Avrupa'nın elit takımları arasında yer alan Newcastle United, Borussia Dortmund, Milan ile Inter de Arda'yı transfer etmek için harekete geçerken 18 yaşındaki 10 numaranın annesinden flaş bir sosyal medya hamlesi geldi.

'ONURUNUZLA İSTİFA EDİN'

'HER SEÇİM BİR VAZGEÇİŞTİR'

Gece saat 00:57'de "Her Seçim bir vazgeçiştir" şeklinde bir tweet atan ve ağlayan surat emojisi koyan Serap Güler, 'Arda Güler, Fenerbahçe'den ayrılıyor mu?' sorusunu beraberinde getirirken transfer iddiaları da güçlendi.

Ajaxtan sürpriz Arda Güler kararı: Masadan kalktılar

TRANSFERDEN VAZGEÇTİLER

Gelecek sezon Eredivisie'de şampiyonluğu hedefleyen Hollanda devi Ajax, Arda Güler transferinden vazgeçiyor.

Hollanda devinin, Arda'nın babası Ümit Güler'in transfer sürecindeki tutumu ve yüksek komisyon taleplerinde bulunması nedeniyle masadan kalktığı öğrenildi. Arda'yı uzun süredir takip eden Liverpool ve Dortmund da benzer sebeplerden dolayı geri adım attı.

Öte yandan Benfica ve RB Leipzig de genç oyuncuyu kadroya katmanın planlarını yapıyor.

FANATİK ÖZEL - Safa Can Konuksever

Ajaxtan sürpriz Arda Güler kararı: Masadan kalktılar

YORUM YAZ