MENÜ

2 derbi kadınların 1 derbi erkeklerin!

Fenerbahçe'ye fikstür azizliği. 5 maçlık ceza nedeniyle Beşiktaş ile Trabzon derbilerini sadece kadın ve çocuklar izleyebilecek. Erkekler ise 33. haftadaki Galatasaray maçıyla yetinecek.

2 derbi kadınların 1 derbi erkeklerin!

Geçen sezon Süper Final'in son haftasında oynanan ve şampiyonluğun kaybedildiği Galatasaray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle 5 maçlık seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Fenerbahçe, fikstürün azizliğine uğradı. Dün çekilen fikstüre göre, cezalı maçların oynanacağı 5 maçın ikisi Beşiktaş ve Trabzonspor derbilerine denk geldi. Sarı-Lacivertliler, 5. hafta Trabzonspor, 7. haftada ise Beşiktaş’ı ağırlayacak. PFDK tarafından verilen 5 maçlık ceza nedeniyle, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu ve Medical Park Antalyaspor karşılaşmalarını olduğu gibi bu derbileri de sadece kadınlarla çocuklar izleyebilecek. Kanarya, ilk yarıdaki son derbisini ise 16. haftada Galatasaray ile TT Arena’da oynayacak. Bunun anlamı, erkek taraftarların ilk yarı boyunca tek bir derbi izleyemeyecek olması. Sarı-Lacivertliler ancak ligin 33. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ezeli rakipleri Galatasaray ile oynanacak derbide tribünlerde olabilecek. 5 maçlık ceza 10. haftada biteceği için Fenerbahçe’ye gönül verenler, takımlarını ancak 11. haftada (10-11 Kasım) Orduspor ile oynanacak karşılaşmada destekleyebilecek. Yani Sarı-Lacivertliler, tribünlerde yerlerini alabilmek için Kasım ayına kadar beklemek zorunda kalacak.

Haberin Devamı

Bu maçlar kadınların

2. Hafta (25-26 Ağustos)
Fenerbahçe-Gaziantep

4. Hafta (15-16 Eylül)
Fenerbahçe-Mersin İ.Y.

5. Hafta (22-23 Eylül)
Fenerbahçe-Trabzon

7. Hafta (6-7 Ekim)
Fenerbahçe-Beşiktaş

9. Hafta (27-28 Ekim)
Fenerbahçe- M.P. Antalya

Bu maçlar deplasmanda

1. Hafta (18-19 Ağustos)
Elazığspor-Fenerbahçe

3. Hafta (1-2 Eylül)
Sivasspor-Fenerbahçe

6. Hafta (29-30 Eylül)
Kasımpaşa-Fenerbahçe

8. Hafta (20-21 Ekim)
Bursaspor-Fenerbahçe

10. Hafta (3-4 Kasım)
Akhisar Bld-Fenerbahçe

12. Hafta (17-18 Kasım)
Eskişehir-Fenerbahçe

14. Hafta (1-2 Aralık)
Kayserispor-Fenerbahçe

16. Hafta (15-16 Aralık)
Galatasaray-Fenerbahçe

Bu maçlar seyircili

11. Hafta (10-11 Kasım)
Fenerbahçe-Orduspor

13. Hafta (24-25 Kasım)
Fenerbahçe-Gençlerbirliği

Haberin Devamı

15. Hafta (8-9 Aralık)
Fenerbahçe-İstanbul B.B.

17. Hafta (22-23 Aralık)
Fenerbahçe-K.Karabükspor

Abdullah Kiğılı: Neyimiz doğru ki

2012/13 sezonu fikstürünün çekilmesiyle birlikte, Fenerbahçe’nin aldığı 5 maçlık seyircisiz oynama cezası yeniden
gündeme gelirken, başkanvekili Abdullah Kiğılı, federasyona göndermede bulundu. PFDK tarafından verilen 6 maçlık seyircisiz oynama cezasına Tahkim Kurulu’nda itiraz ettiklerini hatırlatan Kiğılı, “Bu itiraz sonucunda cezamız
Tahkim tarafından 5 maça indirildi. Bu, beklediğimiz bir karar değildi. Ciddi oranda azalma bekliyorduk” açıklamasını yaptı. Fenerbahçe başkanvekili, geçen sezon Bursaspor’un cezasının iki maça düşürülmesine karşın, kendi cezalarının aynen bırakılmasının haksızlık olup olmadığı sorusuna ise kısa bir yanıt verdi: “Bizim neyimiz doğru ki.”

Yöneticiler yoktu Acar temsil etti

Yayıncı kuruluş Lig TV’nin Ayazağa’daki merkez stüdyolarında gerçekleştirilen 2012/13 sezonu fikstür çekimine, bazı kulüpler başkan, bazıları yönetici bazında katılırken, Fenerbahçe’yi dış ilişkiler sorumulusu Turgut Acar temsil
etti. Fikstürle ilgili teknik değerlendirmenin, Aykut Kocaman tarafından yapılacağını söyleyen Acar, “Kulübüm adına tüm takımlara başarılar diliyorum. İlk maçta Elazığspor ile oynamamız bizler açısından ayrı bir sevinç. Hoş bir şekilde vakit geçireceğimizi düşünüyorum” dedi. Acar, 5 maçlık cezayla ilgili olarak da, “Olağan bir şey. Geçen seneden beri süregelen bir olgu. Ancak bunun pek olumsuz olacağını sanmıyoruz” sözlerini kullandı.

YORUM YAZ