MENÜ

Fenerbahçe zirve aşkına

Trabzonspor, Arena'da Aslan'dan puan alınca ipler Fenerbahçe'nin eline geçmişti. Sarı-Lacivertliler, Kartal'ı yenip Süper Final'de zirveye kurulmak, büyük bir avantaj yakalamak niyetindeydi. Ancak o niyet sahaya pek yansımadı.

Fenerbahçe zirve aşkına



Seride 3 maçta 3 yenilgi alan Beşiktaş, geceye yıldızlarıyla damgasını vurdu, ilk 3 puanını kazandı. Bitime 2 hafta kalan yarışta, Quaresma’nın ortasına Almeida kafayı vurdu, gecenin rengi Siyah-Beyaz oldu.

Haberin Devamı

Kazanmak ne güzel

Haftalardır kazanmayı unutur hale gelen Beşiktaş, İnönü’de yeniden doğdu. Kartal öne geçtiği zorlu maçta, Almeida ve Holosko ile farkı yakalayacak pozisyonları harcarken, Cenk de Baroni’ye beraberlik şansı tanımadı. Kart cezası sona eren Almeida’nın şık kafa golü ile üç puanla tanışan Siyah-Beyazlılar, Galatasaray ile kıyasıya şampiyonluk yarışına giren rakibine büyük hasar verdi. Beşiktaş, gözünü Galatasaray derbisine çevirip Avrupa kupaları için Trabzon’u takibe başladı.

İşte maç atmosfer dediğin böyle olur... Bayan ve çocuk taraftarlar apayrı hava kattılar. Futbolun sadece bir eğlence aracı olduğunu hatırlattılar. Hepsine kocaman teşekkürler..

Golcünün dönüşü

Her iki takım da maç çok kontrollü başladı. Özellikle Fenerbahçe, Lucescu’nun takımı gibiydi. Beraberliği kurtarayım önce, nasıl olsa bir gol atıp maçı kazanırım modunda yani. Beşiktaş’ta ilk yarıda Ersnt; Alex ile birebir oynadı. Yobo da, Almeida’yı kontrol altında tuttu. Bu da rakibin oyununu bozdu. Fernandes orta alanı toparlarken, Quaresma yine etkisiz kaldı. Hilbert’in bindirmeleri de final vuruşlarındaki beceriksizlik yüzünden tehlikeli olamadı.

Fenerbahçe ise Stoch’un bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile yüklendi. Slovak oyuncu, Kartal’ı en çok rahatsız eden isim oldu. Bir başka tehlikeli bindirme ise İsmail’in olduğu sol kanattaydı. Genç oyuncu Gökhan ile gelen atakları izlemekte yetindi. Gol 33’te geliyorum dedi! Simao’nun pasında Fernandes; bomboş durumda, dağlara, taşlara vurdu. İlk yarının son dakikası içinde ise o ana kadar ortalıkta gözükmeyen Q7 ortaya çıktı. Portekizli sağdan sıfıra inip kesti. Arkada bekleyen Almeida kafayı çaktı. Gökhan’ın müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 1-0. Kart cezalısı olan Portekizli gol ile dönüp taraftarını selamladı.

Haberin Devamı

Heyecan tavan yaptı

Maçın ikinci yarısında büyük çekişme, mücadele ve heyecan vardı. Fenerbahçe beraberlik için risk alınca, Beşiktaş da karşı alanda boşluklar buldu. 57. dakikada Cristian Baroni’nin vuruşunda Cenk Gönen kalesinde duvar ördü. Dönen topta bu kez Veli’nin şutu Volkan’a takıldı. Kartal 61’de Almeida, 87’de ise Holosko ile bomboş pozisyonda farkı artıramadı.

Haberin Devamı

Uzun süredir maç kazanamayan Siyah-Beyazlı takım İnönü’de kendisine ters gelen Fenerbahçe’yi yendi. Rakibine şampiyonluk yolunda büyük çelme takan Kartal, yeni Başkan Fikret Orman’a da gecikmeli olarak galibiyet tattırdı.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ