MENÜ

Fenerbahçe - Yakın Doğu Üniversitesi maç sonucu: 59-75

Basketbolda 25. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe’yi 75-59 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi kazandı.

Fenerbahçe - Yakın Doğu Üniversitesi maç sonucu: 59-75

Basketbolda 25. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe’yi 75-59 mağlup eden Yakın Doğu Üniversitesi kazandı.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelenin ilk sayılarını Fenerbahçe, Kia Vaughn ile buldu. İki ekibin de skor üretmekte zorlandığı bölümde Birsel ve Ayşe’nin basketleriyle 5.dakika, Sarı Lacivertlilerin 6-2 üstünlüğüyle geçildi. Vandersloot’un üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Yakın Doğu Üniversitesi, McBride ve Cansu’nun da turnikeleriyle durumu 9-8’e getirdi. İlk periyotu 13-12 önde tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, ikinci çeyreğin ilk hücumunda da Holingsvorth ile boyalı alandan skor üretti. Pelin’in turnikesiyle bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Fenerbahçe, Dabovic’in de serbest atışlarıyla 17-15’lik üstünlüğü eline aldı. İkinci çeyrekte penetreleriyle boyalı alandan skor çıkartan Sarı Lacivertliler, Ayşe Cora’nın turnikesiyle 15.dakikada 7 sayılık farkı yakaladı (24-17). Ancak Gruda’nın pota altı basketiyle rakibinin serisine son veren Yakın Doğu Üniversitesi, Lavender’in de devreye girmesiyle skorda dengeyi yakaladı (28-28). Savunmadaki direncini arttıran ve rakibine de kolay sayı şansı vermeyen Yakın Doğu Üniversitesi, devre sonunda soyunma odasına McBride’ın turnikesiyle 39-31 üstün giden taraf oldu.

İlk iki dakikası karşılıklı boş hücumlarla geçilen mücadelede Yakın Doğu Üniversitesi, Lavender’in basketiyle 23.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (41-31). Birsel Vardarlı Demirmen’in turnikesiyle ikinci yarıdaki ilk sayılarını kaydeden Fenerbahçe, buna karşın dış atışlarda istediği isabetleri bulamadı. Oyunun temposunu arttıran Yakın Doğu Üniversitesi, McBride ve Vandersloot’un sayılarıyla 28.dakikaya girilirken farkı 18 sayıya çıkarttı (52-34). Mola alan Fenerbahçe, ara sonrasında Veramerenya’nın basketiyle rakibinin serisine son verdi. Mücadelenin final periyotuna 59-41 üstün giren Yakın Doğu Üniversitesi, Vandersloot, Lavender ve Bahar’ın sayılarıyla 33.dakikada durumu 65-41’e getirdi. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan Yakın Doğu Üniversitesi, mücadeleden de 75-59 galibiyetle ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi bu sonuçla birlikte Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ilk kez müzesine götürmeyi başardı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde Kayla McBride ürettiği 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Lavender 14, Vandersloot 11, Bahar Çağlar 10 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe tarafında Verameyenka 13 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Pelin Bilgiç ve Birsel Vardarlı Demirmen 11'er sayı ürettiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ