MENÜ

Fenerbahçe - Trabzonspor | Takımı sahadan çekti!

Fenerbahçe, 25 Ekim pazar günü Kadıköy'de Trabzonspor'u konuk edecek. Uzun yıllardır yıldızı barışmayan iki takım arasında oynanacak karşılaşmanın sakin geçmesi beklentiler arasında. Ancak geçmişte oynanan öyle maçlar var ki... Futbol tarihinde eşi benzeri olmayan cinsten. İşte uzun yıllardır süregelen Fenerbahçe - Trabzonspor maçlarında yaşanan en skandal olaylar...

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçlarda çıkan olayların son yıllarda arttığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Türkiye’nin en önemli kulüplerinden olan iki takım arasındaki tatsız olaylar çok daha önce başlamış. Üstelik son yıllarda yaşananlardan daha ağır sonuçlar doğuranlar da var.

Haberin Devamı

Sene 1985, Şampiyonluğa yürüyen Fenerbahçe, Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Son dakikalarda atılan gol sonrası Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 1-1’lik skorla ayrıldı. Maçın ardından büyük olaylar yaşandı. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs taş yağmuruna tutuldu, kurşunlandı.

28 Mart 1992’de Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanından 3-2’lik skorla mağlup ayrıldı. Tribünde yaşanan olaylar maçtan sonra da artarak devam ederken sahaya giren Trabzonspor taraftarları Fenerbahçe forması giyen Semih Yuvakuran’ı darp etti.

1992 yılının ikinci Trabzonspor – Fenerbahçe maçında da saha karıştı. Fenerbahçe’nin 4-3 üstünlüğüyle sonuçlanan mücadelede sahaya yabancı madde yağdı. Yaşanan olaylar sonrası onlarca kişi yaralanırken, olaylara karıştığı belirlenen onlarca kişi de gözaltına alındı. Fenerbahçe kafilesi stattan polis otobüsleriyle çıkarıldı.

Haberin Devamı

1996 yılında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçında nefesler tutulmuş, Trabzonspor’un berabere kaldığı an şampiyonluğu garantileyeceği maçtı… Trabzonspor’un şampiyonluk maçı taraftarların tabir yerindeyse kabusu oldu. 2-1 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sonuçlanan maç sonrası Trabzonspor taraftarı Mehmet Dalman ve Hüsnü Civelek’in intihar haberi tüm Türkiye’yi sarstı.

11 Şubat 1998’deki Türkiye Kupası rövanş maçında Fenerbahçe Teknik Direktörü Otto Bariç’in beline tribünden atılan yabancı madde isabet etti… Bariç yere yığıldı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, takımı sahadan çekti… Fenerbahçe o maçta 3-0 hükmen yenik sayıldı. Bir sonraki sezon ise Türkiye Kupası’ndan men edildi…

1998 yılından sonra Fenerbahçe – Trabzonspor maçlarında tansiyon düştü.

Ta ki 2014 yılına kadar… O yıl iki takım arasında yaşanan gerginlikler oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçına da yansıdı. Emenike'nin golünden sonra Trabzonsporlu taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı. Fenerbahçe karşılaşmayı önde götürürken olaylar dinmek bilmedi. Maçın devre arasına sayılı dakikalar kala Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e meşaleler atıldı, tribündeki direk devrildi. Olayların önü kesilmeyince maç tatil edildi ve sonrasında açıklanan kararla Fenerbahçe'nin lehine 3-0 tescil edildi.

Haberin Devamı

24 Nisan 2016 yılında oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe maçı konuk takımın 4-0 üstünlüğüyle devam ediyordu ki Trabzonspor tribünlerinden atlayan bir taraftar maçın çizgi hakemine saldırdı. Tatil edilen maç, Fenerbahçe lehine 4-0 tescil edildi.

Gizem Ekici / Fanatik.com.tr

YORUM YAZ