MENÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'dan Helsinki maçı öncesi açıklamalar

Fenerbahçe, Finlandiya ekibi HJK Helsinki ile 19 Ağustos Perşembe günü saat 21.45’te Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı öncesinde Teknik Direktör Vitor Pereira ile Attila Szalai bir basın toplantısı düzenledi. İşte Vitor Pereira'nın açıklamaları...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play - off maçında Finlandiya ekibi HJK Helsinki ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

19 Ağustos Perşembe günü saat 21.45’te Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele öncesi Sarı - Lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira açıklamalarda bulundu.

İşte Pereira'nın açıklamaları:

Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum. Gerçekten 5 sene sonra burada olmak benim için büyük bir mutluluk. Burada pek çok tanıdığım yüz var. Bazıları benim gibi biraz yaşlanmış( Gülüyor). Hepimize iyi bir sezon diliyorum. Umarım takım olarak iyi bir sezon geçirip, iyi futbol oynayıp taraftarlarımızı tribüne çekebiliriz. Maç hakkında şunu söyleyebilirim; fiziksel olarak çok güçlü ve organize bir takıma karşı oynayacağız. Öne çıkan iyi oyuncuları var. Tabii ki ritim olarak bizden daha iyi durumdalar, çünkü ligleri başlayalı bir süre geçti. Bizim de rakibimize saygı duymamız, kendi oyunumuzu oynamamız ve kalitemizi ortaya koymamız, takım ruhunu ortaya koymamız gerekiyor. Taraftarlarımızın önünde ikinci maç öncesi iyi bir sonuç almamız gerekiyor.

Haberin Devamı

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sonuçta bir çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Elimizdeki kadrodan bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bizim yarın yapmamız gereken kendi oyunumuzu oynamak. Agresif, baskılı, topu tutan, topu çeviren, baskı yapmayı seven, topu kaybettiğinde reaksiyon gösteren, geçişlerde dinamik olan bir takım görüntüsü sergilemek istiyoruz. Dediğiniz gibi içinde bulunduğumuz durum zor bir durum çünkü iki oyuncunun sakatlığı da ciddi sayılabilecek, bir süre takımdan uzak tutacak sakatlıklar. Ama eminim ki oynayanlar da ellerinden gelenin en iyisini yapıp bizim istediğimiz oyunu sergilemeye çalışacaklar.

Bu sefer Asya yakasında oturuyorum. O yüzden stadı bulmam daha kolay oldu. Bir önceki sefer karşıda oturuyordum ve GPS çalışmamıştı. Gerçekten korkunç bir tecrübeydi benim için. Stadı görüyordum fakat bir türlü stadın girişini bulamıyordum. Stadın etrafında dönüp duruyordum. Fakat şimdi bu tarafta oturuyorum, neredeyse stadın dibindeyim. O yüzden stadyumu bulmam zor olmadı.” diyerek komik bir dille ifade eden Teknik Direktörümüz Pereira, forvet transferine ilişkin gelen soruyu şu şekilde yanıtladı: “Forvetle ilgili sorunuza cevap verecek olursam tabii ki transfer dönemi herkes için zordur, bütün kulüpler için zordur. Kolay bir dönem değildir transfer dönemleri. Kulübümüz de gerçekten çok çalışıyor. Bize dengeli, yarışmacı bir takım kurabilmek için şu an kadar çok iyi çalıştılar, eminim de çalışmaya devam ediyorlar.

Haberin Devamı

Bence modern futbolda, güncel futbolda artık taktik değil aslında önemli. Çünkü sistemler esnektir. Maç sırasında 3-4-3 başlayıp maç içerisinde bunu toplu ve topsuz oyunda farklı formasyonlara değiştirebilirsiniz. Yani önemli olan sahada göstermiş olduğu davranışlardır, sistemden bağımsız olarak. Önemli olan futbolcuların davranışların bu davranışları iyi anlamaları ve sahada his sergileyebilmeleri. Yani topla ne yapmamız gerektiği, topsuz oyunda nasıl reaksiyon göstermemiz gerektiği, nasıl savunma yapmamız gerektiği, topu kazandığımızda nasıl hızlı kontra atak yapmamız gerektiğini iyi anlamaları gerekiyor. Bunlar sistemden tamamen bağımsız olarak oyuncuların anlaması gereken şeyler. Biz de geldiğimizi ilk günden itibaren buna çalışıyoruz. Forvet olarak kesinlikle ilk önce gol atan bir forvet istiyorum. Bitirici vuruşu iyi olan bir forvet tercih ediyorum. Gelen fırsatları değerlendiren, toplu ve topsuz oyunu iyi oynayabilen bir santrafor tercih ediyorum. Kuvvetli, dengeli, ofansif anlamda bize zeka katabilecek oyuncular tercih ediyorum. Bağlantı sağlayabilecek forvet oyuncularını tercih ediyorum. Ama bu sadece forvet oyuncusu değil aslında ben bütün oyuncularımdan genel olarak zeki ve futbolu bilen oyuncular olmalarını istiyorum. Kolektif ruha sahip ve takıma teknik kalite katabilecek oyuncular istiyorum çünkü ben güzel futbol oynamayı seviyorum.

Haberin Devamı

Futbolda tabii ki hatalar yaparsınız Her zaman bir önceki maçta yaptığınız hataları düzeltmek için çalışırsınız. Biz de ilk maçta evet, dediğiniz gibi savunma anlamında bazı sıkıntılar yaşadık ve şu anda mevcut olan kısacık sürede bu hatalarımızı düzeltmek için uğraşıyoruz. İmkanımız varsa bunu saha içerisinde yapıyoruz. Aynı zamanda videolarla da destekleyerek yapıyoruz bu hatalarımızı düzeltmek için çalışmalarımızı. Futbol böyle bir süreçtir, hata yaparsınız, hatalarınızı düzeltirsiniz, daha da gelişirsiniz, seviyenizi artırırsınız.. Ben tabii ki sihirbaz değilim, elimde sihirli bir değnek yok. Dolayısıyla bir zaman belirtmem mümkün değil ama çalışma şeklimizi devam ettirdiğimiz müddetçe gün gün, hafta hafta seviyemizi artıracağız ve eminim istikrarlı ve kuvvetli bir takım olacağız.''

YORUM YAZ