MENÜ

Fenerbahçe Teknik direktörü Erol Bulut: 29. şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut basın toplantısı düzenledi. Başkan Ali Koç gönlündeki Türk hocanın Erol Bulut olduğunu belirtti. Erol Bulut ise bu sezon 29. şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirtti. Başkan Ali Koç da, sorulan soru üzerine Gökhan Gönül'e olan sevgisini "Gökhan Gönül buradan ayrıldığı zaman benim içim parçalanmıştı. O forma ona yakışıyor. Bizim kaptanımız olması da Gökhan Gönül'e yakışıyor." sözleriyle dile getirdi.

Fenerbahçe Teknik direktörü Erol Bulut: 29. şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut basın toplantısı düzenledi. Başkan Ali Koç gönlündeki Türk hocanın Erol Bulut olduğunu belirtti. Erol Bulut ise bu sezon 29. şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ: GÖNLÜMÜZDEKİ TÜRK ADAY EROL BULUT'TU

Hayalim bir hoca seçip, görev süresince aynı hocayla devam etmek demiştim. Olmadı. Bu sefer olsun diye çok düşündük taşındık, o dönemde Emre Belözoğlu'yla çok istişare ettik.

Geçen sezon, Fenerbahçe'nin 3. veya 2. olma ihtimali vardı. Pandemi dönemi bizim için orta şekerli geçti ama 5-6 puan daha alabilirdik. O dönemi geçirirken biz de hayal ediyorduk, bir hocamız olsun, 8 haftayı takımı tanımakla geçirsin, kimse hesap da sormaz nasılsa. Takımı, medyayı, ligi tanısın ve yapılanmayı daha rahat yapabilsin. Hayalimiz buydu. Birçok hocayla görüştük. Gönlümüzde olan tek Türk hoca Erol hocaydı. Basında geçen birkaç isim vardı, doğruydu. Bazı isimler, bizimle yakından uzaktan alakalı değildi.

Haberin Devamı

Erol hoca, doludizgin Alanyaspor'la başarılı sonuçlara gidiyordu. Emre'yle de istişare ettik. Alanyaspor Başkanı Sayın Hasan Çavuşoğlu'nu aradım, 'Hocanızla görüşmek istiyoruz, ilgileniyoruz, müsaade ederseniz görüşebilir miyiz?' dedim.

Hocamıza bakıyorum, 3. takımını çalıştırıyor ama üstüne koyarak gidiyor. Benim inancım, kariyerinin zirvesine Fenerbahçe'de ulaşacağı. Biz olalım olmayalım, Emre için de söyledim, umarım bu camiaya uzun yıllar hizmet edecekler.

Hocanın ve Emre'nin gözünde gördüğüm ışık, pozitif hava. Takımda gollerden sonraki reaksiyonlar, Samandıra'daki hava beni çok umutlandırıyor. Etrafımdaki insanların da görüşleri beni umutlandırıyor...

"Gökhan Gönül ayrıldığında içim parçalanmıştı"

Gökhan Gönül buradan ayrıldığı zaman benim içim parçalanmıştı. Gökhan Gönül'ün aldığı parayı, oynadığı yıla bölerseniz, en az para alan oyunculardan biri olduğu görülecektir. Bizden ayrılış şekli, sanki paradan dolayı ayrılıyor gibi yansıtılması, Beşiktaş maçlarında tribünde yaşanan olaylar, onları kimlerin organize ettiğini de biliyorum, benim içimi çok acıtmıştı. Ben seçim zamanı her türlü tepki almayı göze alıp Gökhan Gönül ile ilgili düşüncelerimi söylemiştim. O forma ona yakışıyor. Bizim kaptanımız olması da Gökhan Gönül'e yakışıyor. Onun dışında isim vermeyeyim haksızlık olur ama kafamda birkaç isim var bunlar sezonun sürprizi olur diyebileceğim..

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik direktörü Erol Bulut: 29. şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz

EROL BULUT: 29. ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ

Burada 4 yıl boyunca futbol oynadım ve şampiyon oldum. Bizim buraya gelip yapmak istediklerimiz ortada. Ekibimiz, sportif direktörümüz olsun, hepimizin hedefi var. 29. şampiyonluğu taraftarımıza armağan etmek istiyoruz. Allaha şükürler olsun ilk 6 haftaya baktığımız zaman istediğimiz gibi gidiyor. İstediğimiz futbolu bir kaç hafta içerisinde hücum anlamında kısa zamanda gidereceğiz. Üzerine koyarak gidiyoruz. Önümüzde Antalya ve Konya maçı var. Daha sonra Milli Takım arası var ondan sonra istediğimiz oyunu herkese göstermek istiyoruz. Ben değil biz olarak herkese göstermek istiyoruz.

"11'e ekibimle karar veriyorum"

İlk 11'i belirlerken tek başıma karar vermiyorum. Ekibimle beraber karar veriyoruz. 26 tane futbolcumuz ve gençlerimiz var. Her futbolcu hazır olmak zorunda. Ben hiç bir futbolcuyu kimseden ayırmıyorum. Kimden daha çok verim alırsak onu oynatmaya çalışıyoruz. Teknik ekibimiz çok geniş biz de bir 11 çıkarabiliriz. Novak Trabzonspor'da, Mert Hakan Sivasspor'da iyi performans sergiledi ama 46 maç oynayacağız. Uzun bir maraton herkes forma şansı bulacak.

Haberin Devamı

"El ele verip Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağız"

Fenerbahçe'ye imza atarken bu baskının olacağını biliyorsunuz. Sonuçta futbol sahada oynanıyor. Birlikte doğru kararlar vererek en iyisini yapmaya çalışacağız. Güçlü karakterler var kulüpte. Emre, Volkan ben de öyleyim. Dominant bir karakterim ama bugüne kadar problem yaşamadık. Fenerbahçe'nin başarısı için el ele verip görev yapacağız.

"Şampiyonluk yarışını konuşmak için çok erken"

Müthiş karakterler transfer ettik, eskiden olanlar da öyle. İyi karşıladılar ve yardımcı oldular. İletişim, arkadaşlık, çok iyi durumda. Kaynaşmayı en iyi şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Şampiyonluk yarışını konuşmak için henüz çok erken. Alanyaspor şuan lider biz ikinci sıradayız, Galatasaray 3. sırada. Daha 40 hafta var dediğim gibi çok erken!

Haberin Devamı

"Transferleri oynatmak istediğim sisteme göre yaptık"

Malatya'da başladığım ilk teknik direktörlük görevimde elde bir malzeme vardı. Buna göre bir şeyler yapmalıydım. Yine de ben kafamdaki sistemi takımıma en iyi şekilde anlatmaya çalışıyorum. Yaptığımız transferler de ona yönelik, Emre Belözoğlu ile istişare ederek, scout ekibimiz ve başkanımızla yaptığımız görüşmelerde ona yönelik transfer yaptık. Geçmişte bir mevkide çok yoğunluk vardı ama kanat oyunu oynamak istiyordunuz kanat oyuncunuz yoktu. Öyle sıkıntılar geçmişte bazı kulüpler yaşadı. Biz ne oynatmak istediğimizi çok iyi biliyorduk, buna yönelik transfer yaptık. Kafamdaki sistemi oturtmaya çalışıyorum. Eksiklikler var mı, illa ki var. Eksiklikleri kazandığımız maçlar dahil gidermeye çalışıyoruz.

"Süper Lig takımlarının 2. takımları alt liglerde mücadele etmeli"

Ben Almanya'da doğdum, büyüdüm. Altyapımı orada aldım. Ülkemizde altyapı biraz daha farklı. Sportif direktörümüz Emre Belözoğlu altyapı ile ilgili çok iyi çalışmalar yaptı. Türkiye'de şu an sadece Altınordu'nun altyapıda iyi çalışmalar yaptığını görüyoruz. Türkiye'de birçok takımda altyapılarda eksiklikler var. U15, U17, U19 takımları çok önemli. Avrupa'ya baktığınızda Barcelona'dan birçok futbolcu çıktığını görüyorsunuz. Ama onların B takımı 2. lig ya da 3. liglerde mücadele ediyor. Süper Lig takımlarının 2. takımları 3. ligde mücadele etmeliler. Ömer Faruk gibi yetenekli gençler bu alt liglerde oynayarak gelmeli, sadece antrenmanla olmaz.

"Bu sezon şampiyon olup önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyoruz"

Şu anda önemli olan Süper Lig'de başarılı olabilmek. Bunun bir de kupa ayağı var. İki kulvarda da en iyi şekilde ilerlemek istiyoruz. Şampiyon olursak, önümüzdeki sene yapacağımız transferlerle Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyoruz. Ama bu sezon en önemli hedefimiz 29. şampiyonluğumuzu kazanmak.

"Biz işimize odaklanıyoruz"

Biz her şeye şu an olumlu bakıyoruz. Bazı durumlar negatif olsa da benim için sahada olan önemli. Hakem kastediyorsunuz, VAR kastediyorsunuz, ufak tefek hatalar olabilir ama hakemlerimiz en iyi yönetimi göstermeye çalışıyorlar. Biz en iyi şekilde işimize konsantre olup, futbolcular ve ekibimizle birlikte sezon sonundaki hedeflerimize odaklanacağız.

YORUM YAZ