MENÜ

Fenerbahçe'nin aldığı kredinin sırrı çözüldü!

Ziraat Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kredi alan Fenerbahçe, bu parayla daha önce alınmış kısa vadeli ve daha yüksek faizli borçları kapatacak. Böylelikle mevcut borç, daha düşük faiz ve uzun vade ile yapılandırılmış olacak.

Fenerbahçe'nin aldığı kredinin sırrı çözüldü!

Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kredi çekmişti. Bu girişim sarı-lacivertli kulübün mali açıdan zor durumda olduğu yorumlarına yol açmıştı. Ayrıca Başkan Aziz Yıldırım yakın tarihte mali açıdan iyi durumda olduklarını ve kasada 100 milyon lira bulunduğunu belirtmiş, buna rağmen bu kredinin çekilmesi kafalarda iyice soru işareti yaratmıştı. Yönetimin bu krediyi çekmesinin temel sebebi ise ortaya çıktı.

Valbuena'dan sert cevap!

Sarı-lacivertliler, nihai vadesi 2023 yılı olup altı ayda bir ödenecek krediyi, 6,75 faiz oranı ile aldı. Bu kredinin gelmesiyle birlikte daha önce alınmış kısa vadeli ve daha yüksek faizli borçlar kapatılacak. Böylelikle mevcut borç, daha düşük faiz ve uzun vade ile yapılandırılmış olacak. Başkan Yıldırım, Mayıs ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da aday olacak. Yıldırım bunun için çalışmalara başladı. Bu konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama olmasa da birçok konu ile ilgili olarak Başkan’ın seçim planlaması yaptığı belirtildi.

Piyasa değeri en çok artan ve en çok düşen Türk futbolcular

Şu an için adaylığını resmen açıklayan tek isim Ali Koç. Koç’un adaylık çalışmalarına başladığı da biliniyor. Yıldırım’ın sezon devam ettiği için resmi bir açıklama yapması yakın zamanda beklenmiyor. Ancak mayıstaki kongrede Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın aday olarak başkanlık mücadelesi vereceği kesin gibi görünüyor.

Kaynak: Skorer

Ali Koç'tan Fenerbahçelileri ve kamuoyunu bilgilendirme açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ