MENÜ

Fenerbahçe | Mehmet Demirkol yorumladı: Can sıkıcı!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 37. Haftasında Kadıköy’de konuk ettiği Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti. Puanını 72’ye yükselten Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü. Fanatik Gazetesi Yazarı Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Kasımpaşa mücadelesini yorumladı.

Fenerbahçe, kritik bir galibiyete imza attı. Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Kasımpaşa’yı ağırlayan sarı lacivertliler karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Yazarımız Mehmet Demirkol şampiyonluk yolunda önemi yüksek olan bu mücadeleyi kaleme aldı:

Haberin Devamı

Nefis başladı sıkıntılı bitti

Fenerbahçe’nin 4-6-0’ı en üretken ilk 45 dakikasını oynadı. Goller bildik yoldan kenar ortalarından geldi ama merkezden bu oyunun vaat ettiği penetrasyonları da çok iyi yaptılar. Pelkas pası gösterip dalışlarında becerili, son şutlarda ise çok ama çok zayıftı. Yani Ertuğrul maçın en iyilerindendi. Öte yandan pozisyonlar çok net olsa da inanılmaz bir kurtarış da yapmadı.

Seviye yukarı çıkıyor

Bu oyunun temeli kuşkusuz dönen toplara yapılan pres. Zaman zaman geç kalmaktan kaynaklı pres kaçakları olsa da seviye geçtiğimiz haftaların üstündeydi. Kasımpaşa Caner’in bölgesini hızlı çıkışlar için kullandı. Tecrübeli oyuncu büyük bir hücum gücü ama savunma açıkları rakibin iştahını kabartıyor.

Haberin Devamı

Kriz dakikaları sürüyor

Belözoğlu’nun 3 değişikliği orta sahadaki yorgunluğu gidermek için oldu. Bu olmadı. Gustavo sahada olmasına rağmen penaltıya yol açan önde yakalanma, skor 3-1’ken kabul edilebilir değil. Hem adam kaçırmak hem de ofsayt çizgisini ayarlayamamak bu tecrübede oyuncular için can sıkıcı. 3-2 sonrası 3 pas yapamayacak hale gelmek de geçen haftaki maç sonunu yaşattı. Kasımpaşa hem savunmada hem hücumda dağınık olmasına rağmen 15 dakika boyunca rakibini tedirgin etti. Sonuç olarak Fenerbahçe’de iyi oyun süresi uzadı ama hâlâ kriz dakikaları yaşanıyor.

YORUM YAZ