MENÜ

Fenerbahçe: Linç kampanyasının farkındayız

Fenerbahçe Spor Kulübü, Volkan Demirel'in 3 maçlık cezasının onanmasının ardından sert bir açıklama yayınladı.

Fenerbahçe: Linç kampanyasının farkındayız

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Hukuk Kurulumuz tarafından Fenerbahçe Futbol Takımı ve Milli Takım kaptanımız Volkan Demirel hakkında verilen cezaya karşı TFF Tahkim Kurulu’na bugün itibariyle başvuru yapılarak duruşma talebinde bulunulmuş ve ayrıca futbolcularımız Gökhan Gönül ve Volkan Demirel'in yanı sıra, maçın hakemi Kamil Abitoğlu'nun da tanık olarak duruşmada hazır olmaları talep edilmiştir.

İş bu duruşma ve tanık dinletme taleplerimizin hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedilmesinin ötesinde Özel Yetkili Tahkim Kurulu tarafından savunma ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilerek dosya açıklanamaz bir süratle yargılama yapılmadan muhtemelen kurul toplanmadan tele-konferans yöntemiyle onaylanmıştır.

Hukuk Kurulu olarak Milli Takım Kaptanı oyuncumuz ve kulübümüzden esirgenen savunma, duruşma ve tanık dinletme haklarının benzer olaylarda diğer kulüp yönetici ve oyuncularına tanınmasının tesadüf olmadığı kanaatindeyiz. Zira oyuncumuza ve kulübümüze uygulanan bu özel statünün ve yüz yüze duruşma korkusunun ise, Volkan Demirel'in tüm savunmalarını doğrulamanın yanı sıra uygulanan linç kampanyasını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Keza aynı Özel Yetkili Tahkim Kurulu'nun 28.08.2014 tarihinde esas 2014/190 sayılı dosyasıyla, rakibin boğazına sarılan oyuncuya verilen 3 maçlık cezayı "Sportmenliğe aykırı davranış" olarak nitelendirip bu cezayı kaldıran ve aynı müsabakada hakeme 5 kez "...... ..." şeklinde hakaret eden teknik sorumluya verilen 2 maçlık cezayı yine "Sportmenliğe aykırı davranış" olarak nitelendirip, cezayı üstelik resmi yayıncı kuruluş görüntüleri olmadan kaldıran özel yetkili kurulun Volkan Demirel ile ilgili aldığı karar ve yargılama usulü açık bir hukuk skandalıdır.

Fair-Play ve sportmenlik söylemlerinde bulunanlar öncelikle adalet ve adil yargılanma konusundaki samimiyetlerini ortaya koymak zorundadırlar. Kaldı ki bu tür hukuki çelişkileri ve adil yargılanma haklarını hiçe sayan bu karar ve bu kararlara imza atanlar ile Türk Sporu'nun alacağı yol çok da uzun ve güvenli olmayacaktır.

Bununla birlikte; Türk Milli Takımı'nın ve Fenerbahçe'nin kaptanı olan Volkan Demirel'e sistemli bir şekilde uygulanan bu linç kampanyasının farkında olduğumuzu ve bunun tüm sorumlularının tarafımızca dikkatle takip edileceği hususunu kamuoyuna bir kez daha duyururuz.

Saygılarımızla,

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuk Kurulu

Haberin Devamı
YORUM YAZ