MENÜ

Kadın basketbolda Fenerbahçe'nin gurur tablosu

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Cumhuriyet’in 100. yılında sadece Türkiye sınırları içinde değil Avrupa’da da tüm kupaları topladı, Türkiye’yi gururlandırdı. Süper Lig’de 17. şampiyonluğuna uzanan, Euroleague’de 2. kupayı ülkemize getiren Potanın Kraliçeleri son olarak, FIBA Süper Kupası’nı tarihte ilk kazanan Türk takımı oldu.

Kadın basketbolda Fenerbahçe'nin gurur tablosu

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Cumhuriyet’in 100. yılında, tüm kupaları topladı... Nisan ayında, kadın basketbol tarihindeki 2. Euroleague kupasını ülkemize getiren Sarı-Lacivertliler bir de bunu, ilk FIBA Süper Kupa zaferiyle taçlandırdı.

Haberin Devamı

Kadın basketbolda Fenerbahçenin gurur tablosu

Son Euroleague Şampiyonu unvanıyla çıktığı Süper Kupa maçında EuroCup şampiyonu Asvel’i Fransa deplasmanında 109- 52’lik skorla bozguna uğrattı. Mücadele sonunda kızlar, tarihi zaferi, çifte telli oynayarak kutladı. Potanın Kraliçeleri, 2023 yılı içerisinde ayrıca Türkiye Süper Ligi’nde de 17. kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Kadın basketbolda Fenerbahçenin gurur tablosu

'100. YIL DAHA BİTMEDİ'

Takımın başına yeniden getirilen Valerie Garnier ayağının tozuyla çıktığı Süper Kupa zaferi sonrası şunları söyledi:

Hem sezonun ilk kupası hem de bizim tarihimizdeki ilk Süper Kupa, dolayısıyla bundan çok memnunuz. Burada takımın, staffın, tüm ekip olarak herkesin emeği var. Dolayısıyla çok mutluyuz.

Kadın basketbolda Fenerbahçenin gurur tablosu

Genel Menajer Arzu Özyiğit ise “Gerçek anlamda çok mutluyuz. Bir ilki Türkiye’ye getirdik. Daha önce EuroLeague Kupası ülkemizde vardı, biz yıllar sonra bunu ülkemize, camiamıza getirdiğimiz için çok mutluyuz. Şimdi de Süper Kupa geldi, tarihimizde böyle bir kupa yok. Bildiğiniz üzere sezonun en büyük kupası deniyor buna. 100. yıl daha bitmedi. Cumhuriyetimizin 100. yılında kupaları almaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 

Kadın basketbolda Fenerbahçenin gurur tablosu

YORUM YAZ