MENÜ

Fenerbahçe Alagöz Holding Euroleague şampiyonu!

Kadınlar Euroleague'de son şampiyon apoletini taşıyan Sarı-Lacivertliler, finalde Villeneuve d’Asv LM'yi 106-73'lik skorla devirdi ve üst üste 2. kez kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe, bu başarıyı gösteren ilk Türk unvanını eline geçirdi

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four’da Fenerbahçe, Fransız ekibi Villeneuve d’Asvq LM ile şampiyonluk için kozlarını paylaştı. Geçen yıl mutlu sona ulaşan Sarı-Lacivertliler, Villeneuve d’Asvq LM'yi yenmesi halinde kupayı üst üste 2. kez müzesine götürecek ve bunu başaran ilk Türk takımı olacaktı. Mücadelenin ilk periyodu oldukça çekişmeliydi. Kanarya, farkı açmaya çalışsa da ilk periyodu 28-27 önde tamamladı. Fransız ekibi, bir ara 40-40 ile maça ortak olsa da akabinde Fenerbahçe, rakibine bir daha şans tanımadı. Soyunma odasına gidilirken, temsilcimiz 58-45 öndeydi. Fenerbahçe, final periyoduna ise 16 sayı farkla 77-61 önde girdi.

Haberin Devamı

Collier'den 33 sayı

Son çeyrekte de Sarı-Lacivertliler fırtına gibi esti. Kanarya, mücadeleyi 106-73'lik skorla kazanırken, 33 sayı kaydeden Collier ile 22 sayı üreten Meesseman, mücadelenin yıldızlarından oldu. Fenerbahçe, bu zaferle birlikte Euroleague'i üst üste kazanan ilk Türk takımı da olmayı başardı.

Fenerbahçe Alagöz Holding - Villeneuve d’Asvq LM 

1. Periyot Sonucu: 28-27 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

Devre: 58-45 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

3. Periyot Sonucu: 77-61 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

Maç Sonucu: 106-73 (Fenerbahçe Alagöz Holding lehine)

 

Fenerbahçe Alagöz Holding Euroleague şampiyonu

Meesseman 2. kez MVP

FIBA Kadınlar Euroleague’de sezonun en iyileri, Mersin’de düzenlenen özel törenle sahiplerini buldu. Fenerbahçe’nin Belçikalı oyuncusu Emma Meesseman, üst üste ikinci kez MVP seçildi. Meesseman, MVP montunu sürpriz yaparak kente gelen annesi Sonja Tankrey’den aldı. Sezonun ilk 5’inde Fenerbahçe’den Kayla McBride ve Emma Meesseeman, ÇBK Mersin’den Marina Mabrey, Zaragoza’dan Leonie Fiebich ve USK Praha’dan Ezi Macbegor yer aldı. ‘Yılın başantrenörü Ödülü’nü Fransa’nın Villeneuve coachu Rachid Meziane, ‘Yılın En İyi Savunma Oyuncusu Ödülü’nü Fenerbahçe’den Yvonne Anderson, ‘Yılın En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü İspanya’nın Perfumerias Avenida takımından Sika Kone aldı.

YORUM YAZ