MENÜ

Birsel Vardarlı Demirmen, depremzede öğrencilerin yanında

Fenerbahçe tarihinin tüm branşlarda en fazla maça (675 maç) çıkan sporcusu ve yine tüm branşlarda en çok kupa (22 kupa) kazanan oyuncusu olarak hafızalara kazınan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın efsane kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen, örnek bir adıma imza attı.

Birsel Vardarlı Demirmen, depremzede öğrencilerin yanında

Eski basketbolcu Birsel Vardarlı Demirmen; dünya şampiyonalarından olimpiyatlara, Fenerbahçe'de kaldırdığı kupalardan kulübün EuroLeague’de oluşturduğu geleneğe ve parkelere veda ettiği ana kadarki bütün hikayesinin anlatıldığı ‘Kaptan’ isimli kitabının tüm gelirini, deprem felaketiyle sarsılan illerdeki öğrencilerin eğitimi için bağışlıyor.

Haberin Devamı

Kitabının tüm gelirini ortaöğretim burs projesiyle öğrencilerin eğitimini tamamlamasına destek olabilmek için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 'Anadolu'da Bir Kızım Var' projesine bağışlayacağını açıklayan Birsel Vardarlı, öğrencilerin eğitiminin kesintisiz ve sürdürülebilir devam edebilmesi adına bu adımı atarak önemli bir farkındalık yarattı.

Fenerbahçe Futbol Takımı da benzer bir projeye imza atmış ve 24 Kasım 2022 tarihinde Jorge Jesus ve futbolcular, "Cumhuriyet’in 100. yılında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına “Anadolu’da YÜZ kızımız olacak, Cumhuriyet’in izinde, yarınlara güvenle bakan” diyerek Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aracılığı ile Anadolu’da 100 kız öğrencinin Cumhuriyet Bursu ile yanında olacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Birsel Vardarlı Demirmen'in 22 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen jübile maçının bilet gelirleri de Anadolu’daki kız çocuklarının eğitimleri için bağışlanmıştı.

YORUM YAZ