MENÜ

Fenerbahçe - Galatasaray derbi haberi... Fatih Terim Türkiye'de tek!

Fenerbahçe - Galatasaray derbisine sayılı saatler kaldı... Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray'ın Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacağı derbi mücadelesi öncesi heyecan dorukta... Galatasaray'a sayısız başılar kazandıran tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden biri olmasının yanı sıra, en çok derbi maçına çıkan teknik direktör olarak da rekoru elinde bulunduruyor. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe derbisiyle birlikte ligde 49. derbi maçına çıkacak.

Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray'ın Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynayacağı derbi mücadelesi öncesi heyecan dorukta... Galatasaray'a sayısız başılar kazandıran tecrübeli teknik direktör Fatih Terim, Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden biri olmasının yanı sıra, en çok derbi maçına çıkan teknik direktör olarak da rekoru elinde bulunduruyor. Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe derbisiyle birlikte ligde 49. derbi maçına çıkacak.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ligde toplam 48 derbi maçına çıktı. Galatasaray bu derbilerin 24'ünü Fenerbahçe ile oynadı. Fatih Terim'in önderliğinde çıkılan Fenerbahçe derbilerinden Galatasaray, 6 galibiyet, 10 beraberlik 8 mağlubiyet aldı. Kalesinde 38 gol gören Fatih Terim'li Galatasaray, 31 gol attı.

Fatih Terim, Galatasaray ile 12 kez Kadıköy deplasmanına gitti. Kadıköy'de sadece 2 kez galibiyet gören tecrübeli teknik adam, 5 mağlubiyet aldı ve 5 maç da beraberlikle tamamlandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Sarı-lacivertliler sadece 2 derbi maçına çıktı. Beşiktaş'a mağlup olan Erol Bulut'lu Fenerbahçe, Galatasaray ile deplasmanda oynanan derbi maçından beraberlikle ayrıldı. Erol Bulut'lu Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı gol atamadı, kalesinde de gol görmedi.

Haberin Devamı

İstatistikler: Aslıhan Çil / Hazırlayan: Gizem Ekici

YORUM YAZ