MENÜ

Fenerbahçe farkı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin şampiyonu Fenerbahçe'nin antrenörü Laszlo Ratgeber'den çarpıcı sözler: “Bir sporcunun dopingle suçlanıp sonra aklanması, başka bir takımın başına gelse, bu sezon ayakta kalamazdı”

Fenerbahçe farkı!

Ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown’u safdışı bırakarak üst üste 6. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe’nin antrenörü Laszlo Ratgeber, gelecek sezon da takımının başında kalmak istediğini vurguladı. Bu konuda yönetimle ortak bir karar almaları gerektiğini belirten Macar antrenör, kazandıkları şampiyonluğa da değinirken, “Fenerbahçe’de şampiyonluk kazanmak normal bir olay ama zorluklar da oldu. Bu sezon Galatasaray’a karşı 10 maç yaptık, 7’sini kazanıp, 3’ünü kaybettik. Biz Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 3 maç kazanırken, onlar Caferağa Spor Salonu’nda hiç maç kazanamadılar” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Avrupa şampiyonu olurduk’

Ratgeber, sezon başında çok güzel bir kadro kurduklarını ancak Diana Taurasi ve Penny Taylor’un ayrılmasıyla planlarının bozulduğunu dile getirerek, “Eğer kalırsam, Taurasi ve Taylor’u kadromda görmek isterim. O zaman Avrupa Ligi’nde şansımız çok yüksek olur diye düşünüyorum. Taurasi ve Taylor’un gidişleri Avrupa Ligi şampiyonluğuna mal oldu. Çünkü takımın 45 sayısını onlar atıyordu” dedi. Taurasi’yi ‘doping skandalı’ nedeniyle kaybettiklerini hatırlatan Macar antrenör, “İşin garip yanı daha sonra aklanması oldu. Bu, Fenerbahçe değil de başka büyük bir takımın başına gelseydi, bu sezon ayakta kalamazdı” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ