MENÜ

Fenerbahçe Düşme Hattında!

Fenerbahçe'de büyük çöküş devam ediyor. Art arda 7 maçının hepsinde puan kaybı yaşayan Fenerbahçe'de, gözler Ali koç'a çevrilmiş durumda. Ne bir sportif direktörü ne de teknik direktörü bulunan Fenerbahçe, ikinci yarıda topladığı puanlarla ikinci yarı grafiği doğrultusunda son 3 takım arasında yer alıyor...

Geçtiğimiz sezonu 46 puanla 6. Sırada tamamlayarak, küme düşme hattının yalnızca 9 puan üstünde olan Fenerbahçe’de geçen sezonun tekrarı yaşanıyor! 2018-2019 sezonunda küme düşmeme mücadelesi veren ve ilk 25 haftada 28 puanla küme düşme hattının yalnızca 1 puan üzerinde olan Fenerbahçe’de bu sezon tam tersi bir senaryo yaşansa da sarı lacivertli ekip ligin ikinci yarısındaki performansıyla taraftarlarını korkutuyor.

Haberin Devamı

TEPE TAKLAK SENARYO

Süper Lig’de 26. Hafta karşılaşmalarının sona ermesiyle birlikte Fenerbahçe için matematiksel olarak şampiyonluk yarışı devam etse de, oynanan futbol itibariyle ilk 10’un dışında kalma ihtimali daha büyük korku oluşturuyor. Ligin ilk yarısını 31 puan ile 4. Sırada tamamlayarak şampiyonluk yarışının en iddialı takımlarından birisi olan Fenerbahçe’de işler ligin ikinci yarısında tepe taklak oldu.

-1 AVERAJ TOPLADI!

Tam 7 haftadır galibiyet yüzü göremeyen sarı lacivertli ekip, ligin ikinci yarısında sadece 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 9 puan toplayabildi. Bu 9 haftalık süreçte sadece 12 defa rakip fileleri havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise tam 13 gol görerek -1 averaj elde etti.

Haberin Devamı

EN KÖTÜ TAKIMLARDAN BİRİSİ OLDU!

En son 2013-2014 sezonunda şampiyon olan ve 6 sezondur şampiyonluk hasreti yaşayan Fenerbahçe’de bu sezon başında hedef şampiyonluktu. Geçen sezon yaşanan hüsranın ardından Ali Koç ikinci senesine büyük umutla başlasa da işler beklendiği gibi gitmedi. Fenerbahçe’nin ilk yarıda topladığı 31 puan olmasaydı ne mi olurdu? Fenerbahçe şu an sahip olduğu 9 puanla ikinci yarının en kötü performansına imza atan 3 kulübü arasında yer alıyor. Ligin bu tablo doğrultusunda son sırasında yer alan Denizlispor ile birlikte 9 puan toplayan Fenerbahçe ikinci yarı grafiğine göre küme düşme hattında yer alıyor. Fenerbahçe’den daha kötü performansa imza atan takımlar ise 1 puan toplayan Yeni Malatyaspor ve 5 puan toplayan Çaykur Rizespor.

Editörden Mini Yorum:

Peki Fenerbahçe kalan 8 haftada neler yapmalı? Fenerbahçe’nin ilk olarak sayın Ali Koç’un en başında söz verdiği gibi bir sportif direktör bulması gerekiyor. Bu ismin ise ligimizi yakından tanıyan bir futbol aklı olması gerekiyor. Bu profile en uygun isim ise ligimizi yakından bilen Mircaue Lucescu ve Christoph Daum. Bunun ardından Fenerbahçe’nin yola sportif direktörün seçeceği bir teknik adamla ilerlemesi, ikili ilişkilerin yönetilmesi adına daha kolay olacaktır. Comolli ve Ersun Yanal iletişiminden dili yanan Ali Koç’un böyle bir karar alması ise oldukça olası.

Haberin Devamı

Sportif direktör ve Teknik Direktörün belirlenmesinin ardından ise Fenerbahçe’nin Murat Sağlam, Ferdi Kadıoğlu ve Ömer Faruk Beyaz gibi genç oyuncularına daha fazla şans vermesi gerekiyor. Şampiyonluk iddiası kalmayan bir Fenerbahçe’de, en azından genç oyuncuları kazanmak için bu dönem çok iyi bir fırsat. Fenerbahçe için reçete belli, ama bunu nasıl uygulayacaklar bu ise merak konusu.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ