MENÜ

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde dikkat çeken detay! Tam 14 yıldır...

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi günün en çok konuşulan konusu olurken bu maça dair çarpıcı istatistikler de göze çarpıyor. Kadıköy'de bileği kolay kolay bükülemeyen Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş ile Süper Lig 16. haftasında kritik bir mücadeleye çıkacak.

Süper Lig’de Derbi haftası geldi çattı! Ligde 16. Hafta oynanacakken bu haftanın en önemli karşılaşması 22 Aralık Pazar akşamı saat 19:00’da Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak.

Haberin Devamı

15. Haftada rakiplerine kaybederek moralsiz olan iki takım şampiyonluk yarışından kopmamak adına mutlak galibiyet parolasıyla sahada olacak.

Ev sahibi Fenerbahçe ligde 25 puanla 5. Sırada yer alırken, konuk takım Beşiktaş 27 puanla 3. Sırada yer alıyor.

Fenerbahçe’de bu maç öncesinde sakatlıkları devam eden Moses, Hasan Ali, Zajc ve Sadık kamp kadrosunda yer almazken kırmızı kart gören Garry Rodrigues’te sahadaki yerini alamayacak. Beşiktaş’ta ise sakatlıkları devam eden Dorukhan ve Douglas dışında eksik bulunmuyor.

Tarihlerinde toplam 290 resmi maça çıkan iki ekipten Fenerbahçe bu maçların104’ünde rakibine üstünlük sağlamışken, Beşiktaş rakibine 3 maç daha fazla yani toplam 107 kez üstünlük kurmuştur. Aralarında oynanan 79 maç ise berabere bitmiştir. Fenerbahçe daha az galibiyet almasına rağmen bu maçlarda Beşiktaş’tan daha fazla gol atmıştır. Sarı lacivertli ekip 364 kere kara kartalların filelerini havalandırırken, 359 kez ise kalesinde gol gördü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin toplam rekabete kıyasla iç sahada ise önemli bir üstünlüğü bulunuyor. Sarı lacivertli ekip Kadıköy’de oynadığı 63 maçın 27’sini kazanırken yalnızca 15 maçta rakibine mağlup oldu 21 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe iç sahada Beşiktaş kalesine 73 gol atarken, siyah beyazlılar rakibine 59 golle yanıt verdi.

Fenerbahçe’nin derbilerde rakiplerine karşı büyük bir üstünlük sağladığı biliniyor. Fenerbahçe, ligde 17 Nisan 2005'te Pancu'nun kaleye geçtiği tarihi karşılaşmada aldığı 4-3'lük mağlubiyetten sonra Kadıköy'de büyük maç kaybetmedi. Sarı-Lacivertliler, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile iç sahada karşılaştığı son 48 karşılaşmada 25 galibiyet, 23 beraberlik aldı, ağlara 73 gol bırakırken, kalesinde 32 gol gördü.

İki takım arasındaki en farklı maç ise 1989-1990 sezonunda Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 5-1 mağlup etmesiyle yaşanmıştır. En farklı Fenerbahçe galibiyeti ise 2012-2013 sezonunun 7. Haftasında 3-0’lık galibiyetle yaşanmıştır.

YORUM YAZ