MENÜ

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken detay... Erol Bulut ilk olabilir!

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Kadıköy'deki dev derbi 29 kasım pazar günü saat 19:00'da başlayacak.Futbolcu kariyerinde aynı dönem oynayan Erol Bulut ve Sergen Yalçın bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya gelecek. İşte Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut ve Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın derbi maçı öncesi dikkat çeken istatistikleri... İstatistikler / Aslıhan Çil Hazırlayan / Gizem Ekici

Fenerbahçe ile Beşiktaş Süper Lig'in 10. haftasında karşı karşıya gelecek. Kadıköy'deki dev derbi 29 kasım pazar günü saat 19:00'da başlayacak.

Haberin Devamı

Futbolcu kariyerinde aynı dönem oynayan Erol Bulut ve Sergen Yalçın bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya gelecek.

İşte Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut ve Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın derbi maçı öncesi dikkat çeken istatistikleri...

Kadıköy'de çıktığı son maçta Konyaspor'a 2-0 yenilen Fenerbahçe, lig tarihinde 4 kez sahasında iki maç üst üste kazanamadı! En son 1992-1993 sezonunda Trabzonspor (1-0) ve Galatasaray (4-1) kaybeden Sarı-Lacivertliler, daha önce de 68-69, 80-81 ve yine 92-93 sezonlarında Kadıköy'de iki maç üst üste puan alamamıştı. Bu kötü performanslarda takımın başında hep yabancı teknik adamlar vardı, olası Beşiktaş mağlubiyetinde Erol Bulut bunu yaşayan ilk yerli hoca olabilir!

Haberin Devamı

Beşiktaş rakibi Fenerbahçe'nin aksine hem 2020'de hem de Sergen Yalçın'ın gelişiyle birlikte büyük maç kaybetmedi! Siyah-Beyazlılar son yenilgisini 22 Aralık 2019'da Kadıköy'de Abdullah Avcı yönetiminde Fenerbahçe karşısında 3-1'lik skorla yaşadı. Kartal ardından takımın başına Sergen Yalçın'ın geçmesiyle çıktığı 4 büyük randevudan 2 galibiyet, 2 beraberlik çıkarttı!

Erol Bulut ile Sergen Yalçın futbolculuk dönemlerinde 10 kez farklı takımlarda birbirlerine karşı oynadılar. Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarıyla ise 5 kez rakip oldular. Bu 5 derbide Erol Bulut hiç galibiyet görmedi, Sergen Yalçınlı Kartal 3 galibiyet, 2 beraberlik yaşadı.

İstatistikler / Aslıhan Çil

Hazırlayan / Gizem Ekici

YORUM YAZ