MENÜ

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. maçında Anderlecht’i 2-0 yenerek puanını 7’ye yükseltti ve üst tura çıkma adına önemli bir avantaj elde etti. Galatasaray maçını 1 gol 1 asistle tamamlayan Valbuena, bu maçı da 1 gol 1 asiste tamamladı ve çıkışını sürdürdü.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 4. maçında Belçika ekibi Anderlecht’i 2-0 yenerek üst tura çıkma adına önemli bir avantaj yakaladı. Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere bitti. İkinci yarıda sarı-lacivertlilerde sahneye Mathieu Valbuena çıktı. Maçın 71. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren Fransız futbolcu, 74. dakikada ise Michael Frey’in attığı golün pasını verdi. 82. dakikada Mathieu Valbuena, alkışlarla yerini İsmail Köybaşı'na bırakırken, Fenebahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticiler, Valbuena'yı oyundan çıkarken ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

Bu galibiyetle puanını 7’ye çıkaran Fenerbahçe, Anderlecht'i geride bırakmayı garantiledi ve ikinci sırada yer aldı. Belçika ekibi ise 1 puanla son sırada bulunuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Mücadelenin henüz 23. saniyesinde Fenerbahçe'de, Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortasına kafayı vuran Slimani'nin şutu kaleci Didillon'da kaldı.

9. dakikada Valbuena'nın hatalı pasında topla buluşan Bakkali, pasını Gerkens'e çıkardı. Belçikalı futbolcu ağır kalsa da şutunu attı fakat kademeye giren Skrtel, topun kaleye gitmesini önledi.

10. dakikada Andre Ayew, sağ kanattan topla içe kat edip şut açısı buldu, ceza yayı üzerinden çektiği sert şut üstten az farkla auta gitti.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Slimani kaleyi yokluyor

14. dakikada Valbuena, Şener'in pasında son çizgide topla buluşup bekletmeden ortasını yaptı, Slimani'nin kafası üstten auta gitti. Bu defa Şener'in sağ kanattan yaptığı ortasına yine Slimani kafasını vurdu. Top yandan auta gitti.

Haberin Devamı

Gole çok yaklaştık!

18. dakikada Fenerbahçe, gole çok yaklaştı. Frey'in ara pasında sol kanattan içeri sokulan Hasan Ali'nin uzak direğe doğru yaptığı vuruş az farkla auta gitti. Fenerbahçe Hasan Ali ile yine etkili geldi.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Anderlecht kalesine yine tek paslarla gelen Hasan Ali, bu sefer şut değil, içeriye doğru pasını aktardı. Bir dönem ülkemizde Elazığspor ve Gaziantepspor formaları giyen Vranjes, araya girdi, topu Slimani'ye gelmeden kornere gönderdi.

Frey penaltı bekledi

39. dakikada Frey yerde kaldı ve penaltı bekledi, hakem oyuna devam kararı verdi. 43.dakikada Trebel ile Anderlecht gole çok yaklaştı. 42. dakikada Kazanılan serbest vuruşta kesme vuruşunu yapan Trebel, direği geçemedi ve top auta çıktı.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

**************

Anderlecht ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Sebastiaan Bornauw'un yerine Bubacarr Sanneh oyuna girdi.

Eljif kaleyi yokladı!

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı 52. dakikada Eljif'ten geldi. Makedon oyuncunun ceza yayı üzerinden çektiği yerden şut tam köşeye doğru gitti, ama kaleci Didillot kornere çelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Slimani topu 40 metre taşıdı

Anderlect kalesini sürekli yoklayan Slimani 57. dakikada yine zorladı. Orta sahadan aldığı topu 40 metre kadar taşıyan Cezayirli futbolcu rakip ceza sahasına kadar girdi. ceza sahasında bir çalım daha atmak istedi, ama savunma ayak koyup tehlikeyi önledi.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

60.dakikada Hasan Ali, sarı kart gördü.

Valbuena fırtınası...

71. dakikada Mathieu Valbuena'nın sol kanattan yaptığı ortaya Andre Ayew kafa vuruşu yapmak istedi ama dokunamadı ve top doğrudan Anderlecht ağlarıyla buluştu.

74. dakikada Fransız yıldız yine sahne aldı. Mathieu Valbuena, ön alanda yaptığı baskıyla önce topu kazandı, ardından Frey'e verdiği pasla İsviçreli oyuncunun boş kaleye gol atmasını sağladı.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Bu sezon Fenerbahce formasıyla çıktığı ilk yedi resmi maçta gol katkısı yapamayan Mathieu Valbuena, son iki karşılaşmada dört gole doğrudan katkı sağladı.

Anderlecht 10 kişi kaldı

76.dakikada Anderlecht, Elif Elmas'ı arkadan çekerek düşüren Bakkali'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Anderlecht'te 2 oyuncu değişikliği birden geldi. Adrien Trebel yerini Albert-Mboyo Sambi Lokonga'ya, Alexis Saelemaekers'in yerine ise Andy Aryel Najar Rodríguez girdi.

Haberin Devamı

Mathiau Valbuena’ya büyük alkış

82. dakikada Maçta bir gol atan bir de asist yapan Mathieu Valbuena, alkışlarla yerini İsmail Köybaşı'na bıraktı. Mathiau Valbuena’ya büyük alkış ve tezahürat var. Slimani orta sahadan topu driplingle götürüp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Uzak köşeye doğru yaptığı plase vuruş ise auta gitti.

Fenerbahçe'de son oyuncu değişikliği... 88. dakikada Jaílson yerini Mauricio Isla'ya bıraktı.

Mücadele Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nda Belçika temsilcisi Anderlecht’le oynadıkları maçta takımını, son yaptıkları karşılaşmanın ilk 11’inden iki değişiklikle sahaya sürdü. Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’la 2-2 berabere kaldıkları maçın ilk 11’inde oynattığı Yassine Benzia’nın yerine İslam Slimani’yi, Mauricio Isla’nın yerine ise Şener Özbayraklı’yı görevlendirdi.

Haberin Devamı

Kalede Harun Tekin’in bulunduğu Fenerbahçe’nin savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Roman Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım’dan oluştu. Savunmanın önünde Jailson ile Eljif Elmas oynarken, kanatlarda Andre Ayew ile Mathieu Valbeuna yer aldı. Sahaya çift santrforla çıkan Fenerbahçe’nin ileri ikilisi ise Michael Frey ile Slimani oldu.

Koray Şener unutulmadı

Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray derbisi öncesi geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden genç taraftar Koray Şener’i unutmadı.

Maç öncesi Okul Açık Tribünü’nde Şener için bir koreografi yapıldı. Tribünde, siyah kartonlar açıldı ve Koray Şener’in, iki tarafında sarı-lacivert kanat olan büyük boyutlu fotoğrafı, makaralı sistemle yukarı çekildi. Fotoğrafın altında da "Biz seninle öldük, sen bizimle yaşayacaksın" yazılı pankart yer aldı.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Taraftarların büyük çoğunluğu siyah renkli kıyafetlerle tribünlere geldi.

Öte yandan, Koray Şener’in vefatı nedeniyle maç öncesi statta müzik yayını yapılmadı. Taraftarlar da maçtan önce sadece Koray Şener lehine tezahüratlar yaptı ve hiçbir futbolcuyu tribüne çağırmadı.

Fenerbahçe’de kadroda olmayan isimler

Sarı-lacivertli takımda, maç kadrosunda olmayan isimlerin fazlalığı dikkati çekti.

Sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mehmet Topal ve Oğuz Kağan Güçtekin, Anderlecht maçını kaçırdı. Sakatlığı süren ve UEFA listesinde olmayan Tolga Ciğerci ile Mehmet Ekici de kadroda yer almadı. İdari kararla kadroya alınmayan Yassine Benzia, kadro dışı bırakılan Volkan Demirel, Nabil Dirar, Aatıf Chahechouhe, Carlos Kameni ile Ozan Tufan, UEFA kadrosunda olmayan Roberto Soldado, Ferdi Kadıoğlu ile Berke Özer de bu maçta listede yer bulamadı.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusu Alper Potuk da kadroda yer almadı

Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde ise Erten Ersu, Isla, İsmail Köybaşı, Mahsun Çapkan, Diego Reyes, Barış Alıcı ve Yiğithan Güveli şans bekledi.

Ampute Milli Futbol Takımı, Kadıköy’de

Fenerbahçe Kulübü, Meksika’da yapılan 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda 2. olan Türk Milli Takımı’nı Ülker Stadı’nda misafir etti. Karşılaşmadan önce kupayla tribünleri dolaşan ay-yıldızlı ekip, taraftarlardan büyük bir alkış aldı. Taraftarlar, "Türkiye sizinle gurur duyuyor." diye tempo tuttu.

Fenerbahçe - Anderlecht maç sonucu: 2-0

Maçın başlamasına kısa bir süre kala da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Ampute Milli Futbol Takımı’na bir plaket takdim etti.

Mahsun Çapkan ilk defa

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki futbolcusu Mahsun Çapkan, ilk kez A takım seviyesinde bir maçta kadroda bulundu.

Sarı-lacivertlilerin sezon başında profesyonel sözleşme imzaladığı Mahsun, yedekler arasında yer aldı.

Koeman’dan Benzia açıklaması

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Koeman, kadroda yer almayan Benzia hakkındaki kararı kendisinin verdiğini söyledi.

Maçtan önce yayıncı kuruluşa açıklamada bulunan Koeman, "Prensip olarak Benzia kararı bugünlük bir karar. Lig maçında bizimle olacak gibi görünüyor. Bu karar yönetim tarafından değil, benim tarafımdan alındı." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ