MENÜ

Fenerbahçe 52-48 Galatasaray Odeabank

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda yine derbi heyecanı yaşandı. Son 5 finalde olduğu gibi, Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıyaydı... Az hata yapan ve etkili hücum eden Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibini 52-48 mağlup edip,11. kez mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe 52-48 Galatasaray Odeabank

Yeni sezon yeni heyecan... Kadın basketbolunda son yıllara damgasını vuran Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki büyük çekişme, kaldığı yerden devam etti. Son 5 finalde olduğu gibi, iki ezeli rakip, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 10. kez karşı karşıya geldi.

Didişmeden duramadık

Samsun’da oynanan mücadeleye iki takım taraftarı da büyük ilgi gösterdi, göstermesine ama salonda yine olay çıktı. Hele Ankara’da yaşanan hain terör saldırısıyla birçok kişinin hayatını kaybettiği böyle bir günde iki taraf da didişmeden, duramadı, sahaya yine ses ve sis bombaları atıldı. Patlamalar yüzünden maçı izlemeye gelen çocuklar korktu, yani hiç yakışmadı. Maça gelirsek, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Nevriye Yılmaz’ın yokluğunu iyi değerlendiren ve pota altını daha iyi kullanan Sarı-Lacivertliler, maçın son dakikalarında daha az hata yaparak, Galatasaray’ı 52-48 mağlup edip, üst üste 3., toplamda ise 11. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine taşıdı.

Hücum üstünlüğüyle kazandı


İki takım da yeni kadrolarıyla ilk kez bu kadar kritik bir karşılaşma oynadı. Galatasaray daha fazla dış şut kullanırken, Fenerbahçe ise boyalı alanda etkili oldu. Dubljevic ve Loyd’un sayılarıyla skora tutunan Galatasaray ilk çeyreği 20-16, devreyi de 30-28 mağlup kapattı. Skor açısında kısır geçen (9-5) üçüncü çeyrekte ise Fenerbahçe özellikle hücumda etkili olup, ribauntlarda üstünlük kurarken Verameyenka, Quigley ve Lavender’in skorer oyunuyla da, farkın açılmasını sağladı. Maçın son anlarında daha az hata yapan ve üstünlüğünü koruyan Kanarya zafere giden taraf oldu.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ