MENÜ

Fenerbahçe %50 İhtimal Bjelica'ya emanet!

Fenerbahçe’de teknik direktör adayları ikiye düştü. Takımın başına Erol Bulut veya Nenad Bjelica’dan birisinin geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Peki Nenad Bjelica kimdir, Nenad Bjelica daha önce hangi takımları çalıştırdı. Sizin için bu soruya yanıt vereceğiz.

Nenad Bjelica 20 Ağustos 1971’de Osijek Hırvasitan’ta dünyaya gelmiştir. 1991-2009 yılları arasında futbol oynayan Bjelica, kariyeri boyunca Albacate, Real Betis, Osijek ve Kaiserslauten gibi takımlarda oynamıştır.

Haberin Devamı

Vasat bir futbolcu olan Bjelica, 15 Eylül 2007’de Avusturya takımlarından Karnten’de teknik direktörlüğe başlamıştır. Buradaki performansının ardından asıl çıkışını 2010-2013 yılları arasında çalıştırdığı avusturya 1. Ligi takımlarından Wolfsberger takımında yaşamıştır. Bu kulüpte 118 maça çıkan ve maç başına 1.57 puan toplayan Bjelica, sırasıyla Austria Wien ve Spezia Calcio, Lech Poznan gibi orta segmentte takımlarda görev almıştır.

İstikrarlı bir grafik çizen Bjelica kariyeri boyunca hücumcu bir hoca olarak dikkat çekmiştir. 4-3-3 taktiğini benimseyen genç hoca, 2018 de ülkesi Hırvatistan’a dönerek ülkenin en büyük takımlarından Dinamo Zagreb’in başına geçmiştir. Organize futbolu benimseyen ve disiplini elden bırakmayan bir antrenör olan Bjelica oynattığı futbol olarak ligimize uygun bir antrenör.

Haberin Devamı

En büyük eksiğiyse, büyük takım tecrübesi olmaması ve ligimizi tanımaması olarak öne çıkıyor. Kariyerinde 2 Hırvatistan Ligi Şampiyonluğu ve 1 Hırvatistan kupası bulunan Bjelica’nın Fenerbahçe’de neler yapabileceğiyse merak konusu.

YORUM YAZ