MENÜ

"Fener şampiyon oldu bile"

Trabzonspor'un Eskişehir önünde puan kaybetmesiyle Fenerbahçe'nin cuma günü şampiyonluğunu ilan ettiğini belirten eski başkanlardan Ali Şen, "Artık kontrol Fenerbahçe'nin elinde" dedi.

"Fener şampiyon oldu bile"

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, Antalya'da Falez Lions Kulübü Derneği'nin Divan Talya Convention Center'da yaptığı olağan toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Alışılmışın dışında futbol yerine siyaset konuşan Ali Şen, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Seçime doğru Türkiye' konu başlığı altında konuşan Şen, "Sandığa oy atmayanların iktidara karar verdiği bir ülkeyiz. Sandık başına gitmeyen yüzde 24.3'lük bir kesim var. Sandığa gidenler gitmeyenleri uyarsın, oy kullanmayan seçmen kalmasın" çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girebilmek adına yıllardır süregelen çaba ve çalışmalarına bir anlam veremediğini ifade eden Ali Şen, "Avrupa Birliği'nin bugünkü gündemine ve yönetim tarzına baktığımız zaman çok enteresan bir tablo ortaya çıkıyor" dedi. Daha önceki yıllarda AB'nin 'yüzyılın en aptal projesi' olduğuna dair bir gazetede yazı yazdığını anlatan Şen, "Avrupa Birliği'nin bir iki jenerasyondan daha fazla ömrünün olacağını sanmıyorum. Türkiye'nin üyeliği gelene kadar zaten Avrupa Birliği dağılır. Çünkü o Avrupa Birliği'nin ortaya getiren milletlerin en sonunda yine kendi kaynak ve paralarına döneceğinden benim hiç kuşkum yok" ifadelerini kullandı.

'EMENİKE FAYDALI OLUR'
Seçime doğru Türkiye' başlıklı konuşmasını tamamlayan Ali Şen, bir gazetecinin Fenerbahçe Kulübü hakkındaki sorularını yanıtladı. Ligin bitimine 4 hafta kala ikili averajla lider durumdaki Fenerbahçe'nin sezon sonunu şampiyon olarak tamamlayıp tamamlayamayacağıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Şen, "Fenerbahçe Cuma akşamı şampiyon oldu. Trabzonspor'un Eskişehir karşısında 2 puanı kaybettiği saatte Fenerbahçe şampiyon oldu. Artık kontrol Fenerbahçe'nin elinde" dedi.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezonda kadrosuna katmak için çalışmalarına şimdiden başladığı Karabüksporlu golcü oyuncu Emenike'nin doğru bir transfer olup olmadığı sorusuna Ali Şen, "Emenike'yi beğeniyorum. Çabuk kaleye giden, süratli, topla buluştuğunda hızlı karar verebilen, enerjik, güçlü bir futbolcu. Bize çok faydası olur" değerlendirmesini yaptı.

'ARDA'YI BEĞENİYORUM'
Galatasaray'dan ayrılık sinyalleri veren milli futbolcu Arda Turan'ı beğendiğini dile getiren Şen, "Çok iyi bir futbolcu. Arda Turan'ın gitmesinin menfaatine olacağını düşünmüyorum. Arda, İngiltere'de oynayamaz. En iyi oynayabileceği ülkenin İspanya olacağını düşünüyorum. Akıllı ve zeki bir çocuk ama vücut olarak daha güçlü olması gerekiyor" dedi.

Fatih TEKECİ/ANTALYA,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ