MENÜ

Felipe Melo Galatasaray'da! İşte Melo'nun o paylaşımı...

Galatasaray'ın unutulmaz Brezilyalı futbolcuları arasında bulunan Felipe Melo'nun Galatasaray sevdası bitmiyor. Brezilya'nın Palmeiras takımında forma giyen Melo, yaptığı son paylaşımda Galatasaray'a imza atmak için İstanbul'a geldiği o anları paylaştı.

Brezilya'nın Palmeiras takımında forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Felipe Melo, her fırsatta Galatasaray ile yaşadığı başarıları sosyal medya hesabından paylaşıyor. Sarı kırmızılı taraftarların unutamadığı isimler arasında yer alan Melo, Galatasaray'a imza atmak için Türkiye'ye geldiği ve taraftarların havalimanına akın ettiği o anları paylaştı.

Haberin Devamı

"Benim gibi deliler"

Brezilya'nın Palmeiras takımında forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Felipe Melo, Brezilya'da TYC Sport'a röportaj vermiş ve çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye'deki anılarını anlatan Melo, ''Türkiye'de futbolla ilgili başka bir delilik seviyesi yaşanıyor. Onları seviyorum çünkü benim gibi deliler! Bir Beşiktaş maçında bana bıçak fırlatmışlardı. Bozuk para attıklarını da hatırlıyorum. Kafanızı yerden kaldıramazdınız. Yine de Türkiye'yi ve Galatasaray'ı gerçekten çok seviyorum.'' sözlerini kullanmıştı.

FELİPE MELO KİMDİR? MELO'NUN GALATASARAY KARİYERİ!

Felipe Melo de Carvalho (d. 26 Haziran 1983, Volta Redonda), Brezilyalı futbolcudur.

26 Haziran 1983 tarihinde Brezilya'nın Volta Redonda kentinde dünyaya gelen Felipe Melo, futbol eğitimini altyapıda doğduğu şehrin en önemli takımı olarak bilinen Volta Redonda Futebol Clube yerine ülkenin en büyük futbol takımlarından birisi olan Flamengo'da aldı. Altyapısında yetiştiği kırmızı-siyahlı takımda 2001 yılında A takıma yükselme başarısı gösteren Felipe Melo, genç yaşı nedeniyle pek fazla forma şansı bulamadı. Zaman zaman B takımın yolunu tutan defansif ve merkezi orta saha oyuncusu altyapısında yetiştiği kulüpte 3 yıl forma giydi.

Haberin Devamı

Milli Takım Kariyeri

2009 yılında bir özel maçta, Brezilya Milli Takımının formasını giymeye başlamıştır. 2009'da oynan ve Brezilya'nın şampiyon olduğu FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda müthiş bir performans göstermiştir. Fakat 2010'da Afrika'da oynanan Dünya kupası'nda Hollanda karşısında kendi kalesine gol atmıştır ve maçın sonlarında hırsını kontrol edemeyip Arjen Robben'in adelesine basmış ve kırmızı kart görerek takımının elenmesinde büyük pay sahibi olmuştur. 22 kez milli formayı giyen Melo 2 gol atmıştır. Gollerden birisini FIFA Konfederasyonlar Kupasında ABD'ye diğerini ise Peru'ya atmıştır.

Profesyonel kariyerine ülkesinin en köklü futbol takımlarından olan Flamengo’da başlayan Melo, 1895 yılının Kasım ayında kurulan ve Brezilya’da 35 milyondan fazla taraftara sahip olduğu bilinen kırmızı-siyahlı kulüpte gösterdiği olağanüstü performans ile henüz 18 yaşında takımın önemli bir parçası olmayı başardı.

Haberin Devamı

Özel Yaşamı

2004 yılında Brezilyalı Roberta ile evlenmiştir. Bu evliliğinden Davi(7) adında oğlu, Pietra(4) adında kızı olmuştur. 25 şubat 2013 tarihinde Luke adında bir oğlu olmuştur. Davi Galatasaray'ın futbol altyapısında oynamaktadır. Pietra tenis sporu ile Linyker dövüş sporuyla ilgilenmektedir.

22 Temmuz 2011 tarihinde 2011-2012 yılları için 13 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına kiralık olarak Galatasaray ile anlaştı. Melo aynı gün Galatasaray'ın Almanya'da yaptığı hazırlık kampına katıldı ve takımın yeni teknik direktörü Fatih Terim ile tanıştı Melo, Sezon boyunca başarılı bir performans göstereceğinin sinyallerini Galatasaray'ın kendi sahasında Liverpool FC ile yaptığı hazırlık maçında verdi. Galatasaray'a ilk geldiğinde Juventus'taki numarası olan 4 numarayı seçen Melo, 10 numaranın sahibi olan Arda Turan'ın takımdan ayrılmasının ardından Galatasaray'ın tarihindeki Metin Oktay , Tanju Çolak ve Gheorghe Hagi gibi önemli oyuncularının da giydiği 10 numarayı aldı. Galatasaray forması ile ilk resmi maçına İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında çıkan Melo, ilk golünü ise 18 Eylül 2011 tarihinde Samsunspor'a 35 metreden attı. Bu golün dışında yaptığı "Pitbull" sevinciyle dikkat çeken Felipe, Arda Turan'ın takımdan ayrılmasından sonra Fatih Terim'in 10 numaralı formayı vermesiyle beraber performansında inanılmaz bir artış gösterdi. Melo, Süper Lig'in ilk 4 haftasında Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor ve Samsunspor maçlarında 3 gol atma başarısını göstermiştir ve yaptığı Pitbull gol sevinciyle taraftarın sevgisini kazanmayı başarmıştır.

YORUM YAZ