MENÜ

Federasyon bile boşluyor!

Süper Lig'de 6 hakem uygulamasına geçilmesine rağmen kupada 4 hakemle yola devam edilmesi, Lucas Ontivero'nun golünün sayılmaması gibi sonuçlar doğurabiliyor. Bu da TFF'nin bu turnuvayı ne kadar önemsediğinin bir göstergesi

Federasyon  bile boşluyor!

Ziraat Türkiye Kupası’nın maddi olarak kulüpleri tatmin etmediği bir gerçek. İlk maçtan kupaya kadar gidilen deplasmanlarda gerek yol gerekse konaklama masrafları, bununla beraber oyuncuların maçbaşı ücretleri, hatta birçok futbolcu ve teknik direktörün kontratında yer alan kupa bonuslarıyla birlikte kulüplerin kasasından çıkan paralar, kupa kazanılsa bile kulübün hanesine eksi olarak yazılıyor.

Sonunda değiştiriyorlar!

Hâl böyleyken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da bu kupayı pek fazla önemsediği söylenemez. Zira Süper Lig’de 6 hakem uygulamasına geçilmesine rağmen, kupada yola hâlâ 4 hakemle devam ediliyor. Buradaki eksikliğin yarattığı olumsuzluğun en son örneği, son Tokat-Galatasaray maçında yaşandı. Lucas Ontivero’nun ceza sahası dışından vurduğu top, üst direğe çarpıp yerde sekerken çizgiyi geçmiş olmasına rağmen gol değeri kazanmadı. Bu arada Fatih Terim’le yapılan toplantı sonrası TFF, yeni sezonda Türkiye Kupası formatının değiştirilmesine karar verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ