MENÜ

Fatih Terim'in Trabzonspor'u yıkım planı!

Galatasaray'ın hocası Terim, Trabzon maçı öncesi yıkım planını hazırladı. Yedlin'in önüne Emre Kılınç'ı monte ederek sağ kanadı güvenceye almak isteyen Terim, asıl darbeyi ise merkezden vurmayı hedefliyor. Rumen yıldızı Morutan'a serbestlik tanıyan tecrübeli hoca, "İstediğini yapmakta özgürsün, yeter ki skor üret" direktifini verdi.

Fatih Terim'in Trabzonspor'u yıkım planı!

Milli ara sonrası ligin en zorlu virajlarından birine çıkacak olan Galatasaray, taktik savaşına hazır. Aslan'ın hocası Fatih Terim, ekibiyle birlikte Trabzonspor analizini tamamlarken, taktik planını da bu veriler ışığında güncelledi. Sarı-Kırmızılılar, bu sezonki ana oyun planı olan topa sahip olma ve kısa paslarla rakip alana yerleşme stratejisinden vazgeçmeyecek. Ancak bazı pozisyonlarda, eksiklerin durumuna da bağlı olarak belirgin değişiklikler yaşanacak. Sağda Boey'nin sakatlığı sebebiyle, Yedlin'e şans vermeye hazırlanan Terim, bu bölgedeki Nwakaeme tehdidine karşı, Emre Kılınç'ı sağ önde oynatarak, Yedlin'i destekleyecek.

Haberin Devamı

Forvette Halil sürprizi

Fatih hocanın sahadaki anahtar oyuncusu ise Morutan olacak. Çıktığı ilk maçta asist yapan Rumen yıldızı, merkezde yine Cicaldau ile birlikte değerlendirmek isteyen Terim, rollarde güncellemeler yaptı. Morutan'a ciddi anlamda serbestlik tanıyacak olan deneyimli çalıştırıcının, "Ön tarafta istediğini yapmakta özgürsün. Kaleyi gördüğün yerden vurabilirsin, içeri girebilir, çizgiye inebilirsin, yeter ki skor üret" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Bu ikilinin arkasında Taylan'ın solda da Kerem'in görev alması bekleniyor. Asıl sürpriz ise son taktik provada Diagne'nin yerine ileri uçta Halil'in denenmesi. Geride ise başka sürpriz beklenmiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta asist yapan Morutan, Trabzonspor deplasmanında klasik bir 10 numara gibi görev yapacak ve serbest oynayacak. Vatandaşı Cicaldau da, Morutan'ı destekleyecek.

YORUM YAZ