MENÜ

Fatih Terim'den muhteşem konuşma!

Bugün 17 Mayıs 2020. Bundan tam 20 sene önce bugün, Galatasaray Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atarak UEFA kupasını kazanıp Avrupa'nın en büyüğü olmuştu. Galatasaray'a, Arsenal karşısında oynayacağı finalde kimse şans vermezken, sarı kırmızılılar kimilerine göre bir mucizeye imza atarak İngiliz devini mağlup etmişti. Ama bu bir mucize değildi. Bu inananların zaferiydi ve o inanç Fatih Terim'in unutulmaz soyunma odası konuşmasında gizliydi. İşte o motivasyon konuşması!

Galatasaray'ın, Danimarka'nın Kopenhag şehrinde 17 Mayıs 2000 tarihindeki final maçında İngiltere'nin Arsenal takımını penaltı atışları sonucunda mağlup ederek, UEFA Kupası'nı kazanmasının üzerinden tam 20 sene geçti.

Haberin Devamı

Bu şampiyonluk bir Türk takımının Avrupa'da elde ettiği en büyük başarı olarak hala tarihteki yerini koruyor. Galatasaray kulbü ve taraftarları sosyal medyada bir çok videoyla bu kupanın 20. yıldönümünü kutlarken, Fatih Terim'in efsane soyunma odası konuşması ise tekrar kulaklarda yankılandı.

Fatih Terim 17 Mayıs akşamı maçtan hemen önce öğrencilerine, "Yine Söylüyorum: Kazanacaksınız. Kazanmak İçin Uğraşacaksınız. Ama Netice Ne Olursa Olsun, Siz Benim Gönlümde Hep Kazandınız, Hep Şampiyonsunuz ve Öyle Kalacaksınız. Allah Yardımcınız Olsun." diyerek o kupayı buraya getirten konuşmayı yapmıştı.

YORUM YAZ