MENÜ

Fatih Terim: Takımıma yakıştıramadım

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, iç sahada 4-3 kaybettikleri Çaykur Rizespor maçının ardından 90 dakikayı değerlendirdi. Maça adeta 1-0 mağlup başladıklarını belirten Terim, savunma oyuncularını da ciddi şekilde eleştirdi ve "Maça neredeyse 1-0 mağlup başladık. Olacak bir pozisyon değil. Sonra yine durup dururken 2. golü yedik. İlkini beğenmediler herhalde! İkinciyi de yedirdiler. Biz biraz kırılgan bir takımız. Ben de olsam benim de moralim bozulur. Olmadık bir yerde kaybettik. Yakıştıramadım benim takımıma... " ifadelerini kullandı. Genel basın toplantısında da konuşan Terim, orta hakem Volkan Bayarslan'ı da sert şekild eeleştirerek, "Volkan Bayarslan da ilk kez büyük maç yönetmiş, onu da bize verdiler. Volkan Bayarslan 1,5 metre dışarıda olan pozisyon için penaltı vermeye hazır. " dedi.

Fatih Terim: Takımıma yakıştıramadım

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in maç sonu yayıncı kuruluşa açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı

Maça neredeyse 1-0 mağlup başladık. Olacak bir pozisyon değil. 90 dakikada bir takımın başına gelebilecek her şey geldi başımıza bu akşam. Sonra oyunu kontrol altına aldık. Şahane de bir gol attık. Etebo pası atsa Emre'ye, 3. gol olabilirdi. Ama o düz gitmeyi tercih etti. Sonra yine durup dururken 2. golü yedik. İlkini beğenmediler herhalde... İkinciyi de yedirdiler. Sonra yine komik bir golle 3. golü yedik. Bir deeksildik. 10 kişi kaldık.

Hakem de orada direkt penaltı veriyor. 1 metre dışarıda pozisyon. o kadar hazır ki, "Bir şey olsa da versem" diye... Oyun da zaten sonra koptu. 4. golü de yedik. Olmadı. Maalesef bu kadar teknik oyuncuların, bu hataları yapması diğer oyuncuların da bunun altından kalkabilecek gücü bulamamalarına sebep oluyor. Biz biraz kırılgan bir takımız. Ben de olsam benim de moralim bozulur. olmadık bir yerde kaybettik. Yakıştıramadım benim takımıma...

Haberin Devamı

Çünkü oyuna baktığınıza 10 kişi kalıncaya kadar sorun yok. 3-3'ten sonra da her şey olabilirdi ama 10 kişi kaldıktan sonra oyuncu değişiklikleri işe yaramadı. Oyuncularımı hiç bir zaman suçlamam. Hatalarını yüzlerine söylerim. Bugün olanları yakıştıramadım onlara, incittiler bizi.

Galatasaray yenilince üzülenlere üzülüyoruz. Sevinenlere üzülmüyoruz. Çok maç var ama büyük avantajı kaçırdık. Son 4 maçın 3'ünde 8 puan kaybedersek, her maçı kazanmak zorunda oluruz.

FATİH TERİM'İN GENEL BASIN TOPLANTISINDAKİ AÇIKLAMALARI:

Son 3 maçtaki bireysl hatalar bize pahalıya mâl oldu. Maç maç gidiyoruz. Ezberimizde olan 4-3-3 de oynayabiliriz ama konu bu değil. Biz ne oynarsak oynayalım zaten gol atıyoruz.

Her gelen topun alakasız pozisyonlardan gol olmasının altından aben kalkamazsınız. Bunun çift ya da tek santrforla ilgisi yok.

Uzatmalar konusu... Türk futbolunda hastalık bu. Dakika 1 başlıyor. Sadece bugün de değil. Uzatma konusunda "Ekleme yapacağız" diyorlar ama oyun devamlılığı varken aynı şey değil. Oyuncu önce "Çıkacağım" diyor, sonra vazgeçiyor, devam ediyor, sonra bir daha çıkıyor. Volkan Bayarslan da ilk kez büyük maç yönetmiş, onu da bize verdiler. Volkan Bayarslan 1,5 metre dışarıda olan pozisyon için penaltı vermeye hazır.

Haberin Devamı

Düşünün bugün kaybediyorsunuz maçı, bir de üzerine 2 stoperi kaybediyorsunuz. Keşke olmasaydı. Onun çaresini bulacağız. gereğini yaparız. Belki de ortaya yeni bir stoper çıkar. İnşallah çıkar.

YORUM YAZ