MENÜ

Fatih Terim: Kimseden çekinmiyoruz

İngiltere ile oynanacak hazırlık maçı öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve golcü oyuncu Cenk Tosun basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fatih Terim: Kimseden çekinmiyoruz

EURO 2016 maçları öncesi hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Millilerimiz, İngiltere ile oynanacak özel maç ile çalışmalarını sürdürecek.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve golcü oyuncu Cenk Tosun, düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cenk Tosun'un açıklamaları;

"İngiltere'yi iyi analiz ettik. Rakibimizin kuvvetli ve zayıf yanları var. İki kaliteli takım karşı karşıya gelecek. İngiltere'nin bekleri bayağı ofansif. Arkalarına adam kaçırıp ortalarla gole gitmek istiyoruz. Artık düşüncemiz sadece EURO 2016.Kendimi turnuva için hazır hissediyorum. Biz her zaman turnuvalarda iyi sonuçlara imza attık. Bir her zamanki maçımızı oynayacağız. İngiltere'yi bugüne kadar yenemediysek yarın yeneriz."


Barcelona'nın Arda Turan kararı


Fatih Terim: İlk defa İngiltere ile karşılaşacağım

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç oyuncu antrenman için toplantıdan ayrıldıktan sonra Fatih Terim basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte tecrübeli teknik direktörün İngiltere maçı öncesi önemli değerlendirmeleri;

"Roy Hodgson benim eski dostum. Kendisi önemli bir teknik direktör. İngiltere'ye de çok şey kattı. Biz de İngiltere gibi yarın en iyi 11'imizi süreceğiz sahaya. Artık turnuva yaklaşıyor. "

"Her hazırlık maçı bizim için önemli. İngiltere elemelerde puan kaybetmeden EURO 2016'ya yükseldi. Bu yüzden de yarın en iyi oyunlarımızdan birini oynamalıyız."

'Eksiklerimiz çok ama...'

"İngiltere'nin gruptan çok rahat çıkacağını ve daha önce yaşadıkları hayal kırıklıklarını yaşamayacaklarını düşünüyorum. Arda, Burak, Serdar Aziz, Nuri birçok oyuncumuz yok evet. Ama bize göre eksik yok. 11 oyuncuyla sahaya çıkacağız. Türk Milli Takımı'nın kimseden çekinecek durumu yok!"


Sinan Gümüş EURO 2016’ya


'Başka oyuncuları çağırabilirim'

"İngiltere'yi bugüne kadar hiç yenememişiz. İlk defa teknik direktör olarak İngiltere ile karşılaşacağım. Ben hep söylerim, istatistikler her şeyi göstermez! Bir daha söylüyorum, açıklanan 31 oyuncu dışında başka oyuncuları da çağırabilirim tabii ki!"

'Caner'i çok iştahlı gördüm'

"Bazı ülkelerde olan bekleme listesini biz açıklamadık. Her an başka oyuncu çağırabiliriz.Hocası haklı olarak müthiş performans gösteren Mario Gomez'e şans verdi. Ama Cenk de şans bulduğunda çok iyiydi. Caner maalesef son 1 ayda oynayamadı. Onu da hazırlıyoruz. Dün antrenmanda da çok iştahlı gördüm."

"23 kişilik kadro için her oyuncunun ortaya özveri koyacağından eminim. En ciddi,doğru,sağlıklı takımı Fransa'ya götüreceğiz. Güzel bir ekibimiz var. Önemli çalışmalar yapıyoruz.Türkiye'ye örnek olacak modeller bırakmaya çalışıyoruz. Esas aktörler oyuncularımız.Bu zamana kadar müthiş iş yaptılar.İnşallah bu performanslarını EURO 2016'da devam ettirecekler."

'Ben de spora başladım ve hazırlanıyorum'

"Ben de kendimi turnuvaya hazırlanıyorum. Sigara sonrası aldığım kiloları veriyorum. Ben de spora başladım. "

"Burası büyük bir şans. Ortaya Türk çocuklarının çıkmasından çok mutlu olurum. Bize sürpriz olmaz da, Avrupa'ya sürpriz olabilir. Oğuzhan ve Hakan Çalhanoğlu Avrupa yıldızları arasında sayılmayı hak ediyor. Başka isimler de çıkarsa sürpriz olmaz."

'Transfer olayını bir an önce çözmeliler'

"Oyuncularımızın transfer konularını bir an evvel hâlletmeleri önemli. Ümit ederimbir an evvel sonuç alırlar."

"Bu belki de hayatlarında bir daha kendilerine gelmeyecek bir şans. Bunu çok iyi bilmeleri lâzım. Oyuncularımız favori olanların isimlerini duyacağına kendi takımlarından bahsedilecek bir başarı sağlamayı hayal etmeli."


Fatih Terim'in üzdüğü 12 isim







Haberin Devamı
YORUM YAZ