MENÜ

Fatih Terim çok istemişti... Galatasaray'dan Mbwana Samatta bombası!

Galatasaray son dakika transfer haberi: Fatih Terim'in sezon başında çok istediği ancak Mbaye Diagne'nin elden çıkarılamaması nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Mbwana Samatta, yeniden Galatasaray'ın gündemine girdi. Premier Lig'den düşmesine kesin gözüyle bakılan Aston Villa'da forma giyen golcü futbolcu için Galatasaray'ın kiralama teklifi yapacağı iddia edildi.

Fatih Terim çok istemişti... Galatasaray'dan Mbwana Samatta bombası!

Fatih Terim sezon sonunda Mbwana Samatta hayaline kavuşabilir. Tecrübeli teknik adamın, Falcao'dan önce istediği Tanzanyalı oyuncu Ocak ayında Genk'ten 10.5 milyon euro'ya Aston Villa'nın yolunu tutmuştu. Ancak Birmingham ekibinin yaşadığı düşüşün ardından Premier Lig'den düşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durum Galatasaray'ı harekete geçirdi ve sarı-kırmızılılar Samatta için sezon sonu için yeni bir plan hazırladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Bu planda yer alan nota göre; Aston Villa'nın düşmesi durumunda 27 yaşındaki oyuncunun en azından bir yıllığına kiralanması için teklif yapılacak. Galatasaray'da Brighton'dan kiralanan Florin Andone sezon sonunda takımdan ayrılacak. Ayrıca Radamel Falcao da gelecek yıl 35 yaşında olacak.

Bu nedenle forvetine taze güç arayan Fatih Terim, Tanzanyalı golcünün durumunun yakından takip edilmesini ve gerekirse de temas kurulmasını talep etti.

Belçika'nın daha önce pek çok kez faydalandığı kaynaklardan biri olan Tanzanya pazarından Genk'e 800 bin euro karşılığında geçiş yapan Samatta 4 yıl mavi-beyazlı formayı giydi. Santrafor mevkisinin yanı sıra 10 numara ve kanatta da oynayabilen Afrikalı oyuncu Genk ile çıktığı 191 maçta 76 gol attı ve 20 de asist yaptı.

Haberin Devamı

Devre arasında Aston Villa'nın yolunu tutan Samatta, ikinci yarıda 4 maçta forma şansı buldu, 1 gol üretebildi. Bu sezon istediği sonuçları alamayan İngiliz ekibi, ligde 19. sırada... (Takvim)

YORUM YAZ