MENÜ

Fatih Terim: 4 futbolcu da kadroda yok!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolculardan Sinan Gümüş yarın akşam Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Schalke maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Terim, Serdar Aziz, Feghouli, Fernando'nun maç kadrosunda olmayacağını açıklarken, Belhanda ve Nagatomo ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Fatih Terim: 4 futbolcu da kadroda yok!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam Türk Telekom Stadı'nda Schalke'yi konuk edecek Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim ve futbolculardan Sinan Gümüş açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde:

Serdar Aziz, Onyekuru, Feghouli ve Fernando yarın ki maçın kadrosunda olmayacak. Sakatlar ordusu dediğimiz bir takıma ordu diyorsak, başında da kumandan varsa, geriye cephane kalıyor. Yarın da 50 binlik bir taraftar cephanemiz olacak. Yani mücadele edeceğiz. Sakatlar olsaydı çok iyi olurdu. Takım derinliği ve ilk 11 için çok iyi olurdu. Ama 24 saat kaldı, ağlamanın sızlamanın konuyu gündeme getirmenin manası yok. Serdar'la biraz önce konuştum, o da forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

'Taraftardan bir ricam var'

Schalke takımı, Ümit hoca tarafından izlendi. Benim de izlediğim analiz sonunda vardığım sonuç şu: Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Almanya Ligi'ndeki sıralaması kimseyi yanıtlmasın. Schalke, o sıralamanın çok üstünde olacak bir takım. Genç bir hocaları var. Lokomotiv ve Porto maçlarını kalitelerini gösteriyor. Kötü başlangıçlar olabilir ama genel olarak kaliteli bir takımlar. Kritik bir maça çıkacağız. Onlar 4, biz 3 puandayız. Porto maçında 1 puan alsak, neden 3 puanı kaybettik diyecektik ama kazamadık. Futbol böyle bir oyun. Yarın sabırla, taraftardan rica ediyorum. 1 saniye bile yanımızdan ayrılmamalılar. Onlar buna alışkın. Artık her golün önemi var. Kazanmanın, berabere kalmanın ve kaybetmenin çok büyük farkları var. Taraftara en çok ihtiyacımız olduğu maçlardan biri. Kornere bile alkış tutulması gereken bir maç.

Fatih Terim: 4 futbolcu da kadroda yok

'Oyuncuların gözü bende'

Önemli olan şey şu. Gülüyorsam gülüyorumdur. Neşeliyimdir. Saha kenarındaki resmimizle nakşedildik. Halbuki güldüğüm anlarda var. Şu anda gülmememiz için bir sebep yok. Lideriz. Şampiyonlar Ligi'nde varız. Türkiye Kupası devam ediyor. Sağlıklıyız. Sorunumuz yok. Başkanımızla aramız iyi. Sakatlarımız var. Ama bunun dışında sebep yok. Herhangi bir maçı kaybetmem, beni üzer ama çok çabuk lider halime dönmem lazım. Önümüzde birçok maç var. Oyuncularımın gözü bende. Ben yıkılırsam olmaz. Lider olmasak da aynı şey.

Haberin Devamı

'İlk defa burada söylüyorum'

Sakat arkadaşların birçoğu milli takımda oldu. Emre'ye yapacak bir şeyimiz yoktu. Futbol hayatımda 40 dakikada 3 oyuncu çıktığını görmedim.. Hayatta bu da var. 40. dakikadan sonra hamleniz yok. Oyuncularımda kötü bir efekt yarattı. Maç 11'e 11 ama psikolojik anlamda etkilendik. Takımı yanlız bırakma korkusu, oyuncularımı biraz daha geriletti. 1-1'den sonra 2-1'i de bulabilirdik. Her şeyi gördüm her şeyi biliyorum dememek lazım. Bu benim yaşamadığım bir şey. Bu nereden bizi buldu diyecek biri değilim. Ben gece buraya geldim. Analizcilerle beraber maçı tekrar izledik. Sabahında sağlık hocalarımızla toplantı yaptık. Resmen, 16 saat çift uçak, havada kalıp inip antrenman yapıp maça çıkarsanız, başınıza bir iş gelebilir. Burada bazı oyuncuları koruyamıyoruz. Kadromuzun derin olmayışı sıkıntı gibi duruyor ama çok da değil. Aynı haklarda mücadele etmiyoruz ama hayıflanmanın anlamı yok. Yarın çıkıp oynayacağız. Yedeğimiz de var, oynayacak 11'imizde. Sakatlıktan herkes korkar ama ben başka korkuyorum. Bir takımda inanç yoksa, hırs yoksa, ben bu sakatlıktan korkarım. O yüzden suratım böyle. Gülüyorum.

Haberin Devamı

Yarın ki maç kader maçı değil. Geçen sefer 3 maç sonunda 1 puanımız vardı. Sonra 10 puanla bitirdik. Ama kritik maçlardan biri. Özellikle içerideki maçlar, puan için çok önemli. Her şeyi yapacağız. Kaybetsek de 3 maçımız var. Biz, kaybettiğimizde değil, pes ettiğimizde yeniliriz.

'Belhanda'nın gelişi ekonomik olarak yüksek olduğu için...'

Belhanda, oynasa da oynamasa da hep tartışılıyor. Bunların sebebi, bu oyuncular gelirken beklentilerin yüksek tutulması. Artık rakamları bir kenara bırakalım. Belhanda, düzgün davranan bir futbolcu. Sakatım, izin istiyorum dediğini duymadım. Dimdirek söyleyen bir oyuncu. Ekonomik olarak gelişi yüksek, belki bu yüzden eleştiriliyor ama maksimumunu veren bir oyuncu. Geçen seneye göre daha iyi. Sol kenarda da oynayabilir. Ocak ayında transfer yaparsak, taktik anlamda da değişikliklere katkısı olabilir. Antrenmanda bile hırsı yüksek bir seviyede. Daha iyi oynamasını da bekliyorum. Gol atması, asist yapması... Belhanda önemli bir oyuncumuz. Belhanda ile ilgili ağzından çıkmayan haberler yapılıyor. Bu da tepki görmesine neden oluyor. Çok konuşan biri değil, sosyal medyayı da kullanmıyor. Dikkat edilmesi beni memnun eder.

Haberin Devamı

'11'e yazacağım ilk oyuncu Nagatomo'

Nagatomo, bizim için çok önemli bir oyuncu. Hem genç, hem de deneyimli futbolcular için iyi bir örnek. Donk, kendisini ona teslim etmiş durumda. Ömer Bayram da, ondan çok şey öğreneceğini söyledi. Bazen dinlenmek için rotasyonlar yapıyoruz, ondan bile memnun olacağını sanmıyorum. Oynasa daha mutlu olur. Ömer'den de memnunum. Çabuk alıştı. Sıkıntı yaşamadı. Son maçta birkaç pas hata yaptı. Seyirci reaksiyonunun farklı olduğunu anlattım. Moralini bozmak istemedim. Ama yarın, Nagatomo ile başlayan bir 11 sayabilirim. Bizim için o kadar önemli.

Fatih Terim: 4 futbolcu da kadroda yok

Sinan Gümüş'ün açıklamaları şu şekilde:

Dönem dönem sağ kanat oynadım, bazen sol kanatta oynadım. Son zamanlarda eksiklerden dolayı forvette şans buluyorum. Hocamız bana güveniyor ve farklı görevler veriyor. Ben de bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Hocamız bana ne görev verirse, elimden geleni yaparım. Fatih hocanın gelişinden sonra hem benim için hem de Galaasaray için çok şey değişti. Seviye atladım diyebilirim. Ona teşekkür ediyorum. Umuyorum önümüzdeki yıllarda da beraber çalışırız ve daha iyi bir Sinan Gümüş görürüz.

Camia olarak, yarın oynanacak Schalke maçının önemini biliyoruz. İlk 2 maçta 3 puan aldık ama daha fazlasını hakettiğimizi düşünüyorum. Porto maçında iyi oynadık ve 3 puan olabilirdik. Yarın taraftarımızla birlikte iyi bir performans sergileyip kazanmak istiyoruz. Taraftar desteği ve iyi taktikle, kazanacağımızı düşünüyorum.

Her futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ister. Bu yıl bize nasip oldu. Özel bir değerlendirme yapacak olursam, Şampiyonlar Ligi çok önemli. Tüm dünya seni izliyor. Takım olarak her maça konsantre oluyoruz. Özel bir hazırlığımız yok. Rakip olarak Bayern Münih'i isterim. Tüm sülalem maça gelir.

Fotoğraflar: Murat Akbaş

YORUM YAZ