MENÜ

Fatih Terim: 3 aydır 300-400 tane oyuncuyu eledik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın akşam antrenmanından sonra basın mesuplarına açıklamalarda bulundu. Yapılamayan forvet transferi hakkında da konuşan Terim, ''3 aydır 300-400 tane oyuncuyu eledik. En az 40'a yakın oyuncuyla temasımız oldu. 12-13 tane de atak oyuncusuyla görüştük. Biz de çok istedik olsun diye. Kiminin tekniği, kiminin ekonomik durumu, kiminin psikolojisi, kiminin beklentisi transfere izin vermedi.'' diye konuştu.

Fatih Terim: 3 aydır 300-400 tane oyuncuyu eledik

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edecek Galatasaray'da hazırlıklar bu akşam yapılan antrenmanla devam etti. Antrenman öncesi Fatih Terim'in doğum günü kutlanırken, Sarı Kırmızılı ekip günü çift idmanla tamamladı.

Haberin Devamı

Antrenmanı takip eden basın mesupları Fatih Terim'in doğum gününü kutlarken, deneyimli hoca idman sonrası açıklamalarda bulundu. Forvet transferi hakkında da konuşan Terim, ''3 aydır aşağı yukarı, benim ekibim, scout ekibi, 3000-400 oyuncuyu eledik. En az 40'a yakın oyuncuyla temasımız oldu, 12-13 tane de atak oyuncusuyla görüştük. Biz de çok istedik Allah'ım şu olsa diye." dedi.

Terim'in açıklamaları şu şekilde:

Güzel bir sürpriz oldu. Pek öyle doğum günlerini kutlayan biri değilim. Bizim dileklerimiz belli. '22' diyebiliriz. 'İnşallah gruptan çıkarız' deriz. 'Galatasaray' deriz. Hatırlanmak güzel bir şeydir.

"Modeste Florya'ya gelmiş, herhalde bizim haberimiz yok. Bu gelse nasıl olur, şu kadara anlaştılar, anket düzenleyen var, uçaktan indi, buraya bindi. Galatasaray taraftarlarının beklentileriyle oynamayın dedik. Herkes elinden geleni yapma gayreti içinde oldu."

Haberin Devamı

"Şampiyonlar Ligi'nin parçasını mevcut oyuncularla beraber söylemeye çalışacağız. Olur mu, olur. Yaptık. Hakkıyla şampiyon olmuş bir takımdan bahsediyoruz."

"Belhanda, defalarca uyarmamıza rağmen Trabzonspor maçında o hatayı yaptı. Biz kendi içimizde gereğini yaparız."

"Son hafta Gomis satıldığında biz de ümitlendik. Öyle olmasa Abdurrahim Albayrak da söylemez, ben de belki 2. oyuncuyu da forvete kullanırız demem. Son dakikaya kadar evet dediğiniz, bazen olmuyor, kulübü fazla istiyor. "

"Hakkıyla Şampiyonlar Ligi'ne girmiş bir takımdan bahsediyoruz. Nispeten kolay bir grup çekmiş bir takım. 1 mevki ile Galatasaray bitmez, Galatasaray 11 kişi ise eksik değildir."

"Yabancı sınırı işinden sıkıldım, hakikaten sıkıldım''

"Yabancı sınırı işinden sıkıldım, hakikaten sıkıldım. Bu işin çıkmasında, uygulanmasında ben varım. Emeği geçenlerden biriyim. Çok da enteresan, beraber çalıştığımız yönetici arkadaşlarla o gün çok nettik. Bugün ne oldu da buna dönüldü?" Bu kural 14 yabancı kuralı değil, bu kural 14 Türk kuralı. Siz 14 Türk almak zorundasınız, 14 yabancı almak zorunda değilsiniz. İsterseniz hiç yabancı almazsınız. Türk oynattıkça, bir fon aracılığıyla maddi yardım diye işe başladık ama sonradan Kulüpler Birliği ve TFF'nin görüşmelerinde, 3 safhada bunların hepsi kesildi."

Haberin Devamı

''Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu."

''Avrupa Kupaları'nda takımlarımızın rakipleriyle başa çıkması için, onların 20 yabancısı vardı deniyordu, haksız rekabeti ortaya koyan bir durum vardı, buna da yardımcı oldum. O gün ne yaptıysam, bugün aynı yerdeyim. Yüksek rakamlı Türk oyuncular stabile oldu. Türk oyuncuların Avrupa'yı seçeceğini düşünmüştük, bugün Avrupa'da oynayan Türk oyuncu sayısı daha fazla. Türk Milli Takımı'nın sorumlusu bendim, yabancı serbest olmalı, dünyada yasak kalmadı dedim. "

''Ben 4 yabancı ile Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca olarak''

"Riski alıyor musun dediler, aldım. Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bazı şeyler olmasaydı, Dünya Kupası'na gider miydik? Ben giderdik diyorum, siz isterseniz yok deyin. Kulüplerimizin başarısında payı olmadı mı? Olmuştur herhalde. Ben 4 yabancı ile Avrupa Şampiyonu olmuş bir hoca olarak ne diyebilirim? Sıkıldım ben. Al geri, olmadı, yasaklayalım. Başka şeylere bakmalıyız. Esas uğraşmamız gereken konu, mali tablolar neden böyle oluyor? 6222 işliyor mu? Altyapıda tesisleşmeye bakalım."

Haberin Devamı

YORUM YAZ