MENÜ

Fatih mi? Terim mi?

Fatih Terim, Galatasaray için tartışmasız bir ikon. Kulüp tarihindeki çoğu önemli başarının mimarı. Bu sezon Galatasaray'ın başarısızlığı durumunda ise Fatih hocanın formsuzluğu gündeme gelmeye başladı. Yaptığı yanlış tercihler, transfer hataları ve genç oyunculara şans vermemesi sık sık eleştirilen Fatih Terim dosyası karşınızda!

Galatasaraylılar için bir antrenörden daha fazlası. Kimisi için kurtarıcı, kimisi için baba figürü, kimisi için imparator. Bir Galatasaray efsanesi Fatih Terim. 9 kere göreve geldi 8’inde sarı kırmızılılara şampiyonluk yaşattı. 22 şampiyonluğun 8’i ona ait. Ligde en çok şampiyon olan antrenör unvanının sahibi. Lig tarihinde 300’den fazla maça Galatasaray teknik direktörü unvanı olarak çıkan Fatih Terim bu maçların yarısından çoğunda takımını liderlik koltuğunda tutmayı başardı.

Haberin Devamı

Galatasaray başında toplam 20 kupa kazanan Fatih Terim, tek Avrupa kupası şampiyonluğunu da ülkemize getiren antrenör. Başarılarının kısa bir özeti olarak bunları söyleyebiliriz. Ama bu sezon için Galatasaray’da Fatih Terim’in hataları yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Yanlış kadro mühendisliği, hatalı oyuncu değişiklikleri, aidiyet duygusu olmayan oyuncuları oynatmak, genç oyunculara şans vermemek… Bunlar en sık konuşulan konular. Galatasaray’ın o hırslı, başarıya aç ve kazanan Fatih Terim’e ihtiyacı olduğu çok açık. Çünkü Galatasaray’ı bu durumdan çıkarabilecek tek isim yine İmparator Fatih Terim’dir.

YORUM YAZ