MENÜ

Fas, CAF'ın cezalarını reddetti

Afrika Futbol Konfederasyonu'nun, 2017 ve 2019 yılındaki turnuvalardan men ve 8 milyon 50 bin avro tazminat ödemeye mahkum ettiği Fas, bu kararları reddetti.

Fas, CAF'ın cezalarını reddetti

Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF), 2017 ve 2019 yılındaki turnuvalardan men ve 8 milyon 50 bin avro tazminat ödemeye mahkum ettiği Fas, söz konusu kararları reddettiğini duyurdu.

Fas Futbol Federasyonu, gece geç saatlerde gerçekleştirdiği toplantının ardından yayınladığı bildiride, CAF'ın kararlarının spora ve Afrika futboluna hizmet etmediği, hiçbir yasal dayanağının olmadığı belirtildi.

Bildiride, Fas futbolunun hakkını ve çıkarlarını savunmak için her türlü tedbir ve icraatın uygulanacağı kaydedilerek, üyelerinin, gerekli işlemleri yapması için federasyon başkanına tüm yetkileri verdiği aktarıldı.

CAF'tan 7 Şubat'ta yapılan açıklamada, 2015 Afrika Uluslar Kupası'na Ebola salgını nedeniyle ev sahipliği yapmayı reddeden Fas'ın, 2017 ve 2019 yılındaki turnuvalardan ihraç edildiği ve 883 bin avro para cezasına çarptırıldığı, ayrıca turnuvayı düzenlemediği gerekçesiyle neden olduğu zarardan dolayı 8 milyon 50 bin avro tazminat ödemeye mahkum edildiği belirtilmişti. CAF kupanın Ekvator Ginesi'nde yapılmasına karar vermişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ