MENÜ

Faruk Süren açıkladı: “Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu isterdim"

Efsane başkan Faruk Süren, UEFA Kupası’nın 20. senesinde Milliyet’e konuştu. Süren’, Aziz Yıldırım’ın bu kupanın tesadüf olduğu yönündeki açıklamasını yanıt verdi. Süren, “O süreci devam ettirmek lazımdı ama yapamadık. O beni üzüyor." ifadelerini kullandı.

Faruk Süren açıkladı: “Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu isterdim"

17 Mayıs 2000... O gün sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için bir dönüm noktasıydı. Cim-Bom, Arsenal’i devirip UEFA Kupası Şampiyonu olduğunda çoğu kişi bunun bir hayalden ibaret olduğunu düşünüyordu.

Haberin Devamı

İşte o gün başkanlık koltuğunda oturan, ancak rol çalmayan Faruk Süren, aradan 20 yıl geçtikten sonra MİLLİYET’e konuştu.

'Hayalim, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması'

“Maalesef 20. sene oldu ama bu süre içerisinde Galatasaray başarılarını tekrarlayamadı” diyen Süren, “O süreci devam ettirmek lazımdı ama yapamadık. O beni üzüyor. Bizim hedefimiz tabii Şampiyonlar Ligi’ne ulaşmaktı. UEFA’ya ulaştık ama... Bunun tekrarını çok isterdim ama yok artık öyle bir imkan... Hayalim, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması... Fakat bugünkü ara çok açıldığı için zor. Ne var ki oyuncu yetiştirerek, gençlerle yola çıkarak bir Ajax modeli uygulanabilir” yorumunu yaptı.

"Tesadüf diyen hakkımızı yer"

Haberin Devamı

Süren’e, Aziz Yıldırım’ın bu kupanın tesadüf olduğu yönündeki açıklamasını hatırlatınca, Galatasaray’ın efsane başkanı şöyle cevap verdi:

“Katiyen tesadüf değil. Çok büyük haksızlık ediliyor. Biz mağlubiyet bile almadan UEFA Kupası’nı aldık. Bunları tesadüfe bağlamak o sporcuların, orada emeği geçen teknik kadronun halkını yemektir.”

Son dönemde Avrupa’da yaşanan başarısızlıkları da takım yapılanmasındaki hatalara bağlayan Faruk Süren, “Belki takım kurulamadı. Oyuncular kişisel olarak, yeteneği iyi olabilir fakat burada takım oluşturmak lazım. Beraber futbol oynamaktan keyif almak lazım. Bizim takım beraber futbol oynamaktan zevk almıyordu. Fatih Hoca ikinci yarıda onları düzeltti. O havayı yarattı ama gene de eksiklikler var. Ona erişmek lazım. Beraber futbol oynamaktan hoşlanmaları gerekiyor” dedi.

YORUM YAZ