MENÜ

Fark var! 1-0

Ay-Yıldızlı forma ve birkaç tecrübeli isim dışında çarşamba gecesi her şey farklıydı.

Fark var! 1-0

A Milliler, Hollanda karşısına bambaşka bir ruh, bambaşka bir istekle çıktı. Dünya 2’ncisi rakibimize büyük bir hata sonrası tek golle kaybettik, ama kaçırdığımız fırsatlarla Portakallar’ı resmen titrettik!

Değişim sancısı

Ay-Yıldızlı ekibimiz Amsterdam’da oynanan özel maçta, Hollanda karşısında tutunamayıp sahadan yenik ayrıydı: 1-0. Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında aldığı sonuçlar ile hayal kırıklığı yaratan Hiddink yeni yüzünü çarşamba gecesi gösterdi. Tecrübeli çalıştırıcı ülkesi önünde yeniden yapılanma adına sahaya değişik kadro sürdü. Yenilenmiş kadro her ne kadar gayretli oynayıp iyi mücadele etse de, karşı kalede etkili olamadı. Ev sahibi takım sağ kanattan Afellay ile yaptığı ataklarda sol kanadımızı adeta ‘felç’ etti. Ancak buna rağmen karşı kalede ilk tehlikeyi Ay-Yıldızlı ekibimiz yarattı. Nuri’nin pasında topla buluşan Burak iyi vurdu, ancak kaleci Stekelenburg kornere attı. Bu yarıda Hollanda en ciddi tehlikeyi serbest atışta yakaladı. Serdar, Van der Vaart’ı düşürdü. Atışı kullanan aynı oyuncunun şutunu önce savunma kesti. Pozisyon devamında Volkan mutlak golü önledi.

İsmail’e yakışmadı

Türk futbolunun en yetenekli on oyuncusundan biri olarak gösterilen İsmail Köybaşı, öyle bir hata yaptı ki bu kalemizde gole dönüştü. Genç oyuncu 52. dakikada topu Maduro’ya kaptırdı. Bu futbolcunun yaptığı ortada Huntelaar, topu ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra beraberlik için yüklendik. Hamit takımı yönlendirmeye çalışırken, kanatlara atılan toplar pozisyon üretmede etkili olamadı. Ta ki, 76. dakikada Sabri’nin topu savunmaya çarpıp Kazım’ın önünde kalıp mutlak gol kaçıncaya kadar... Oyuna sonradan giren Engin Baytar ofansif oyunda etkili olmasına rağmen, bulduğu pozisyonlarda final vuruşlarda skoru değiştiremedi.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ