MENÜ

FANATİK yazdı, Cumhurbaşkanı el koydu

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın’ın FANATİK’e verdiği röportaj büyük ses getirdi, alt liglerdeki eşitsizlikler bir kez daha gözler önüne serildi. Günaydın’ın yankı uyandıran sözleri üzerine duruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın el koyduğu ve danışmanlarından konuyla ilgili bir rapor istediği öğrenildi.

FANATİK yazdı, Cumhurbaşkanı el koydu

Alt liglerde yaşanan problemler hep perde arkasında kalır, nice skandal sessiz sedasız gündemden uçup gider. Ancak bu kez farklı. Karagümrük Başkanı, aynı zamanda 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı da yapan Cengiz Günaydın’ın dün FANATİK’te yayınlanan röportajı deyim yerindeyse deprem etkisi yarattı. Alt liglerde yaşanan eşitsizliklere dair çok çarpıcı açıklamalar yapan Günaydın’ın sözleri karşılık bulacak gibi duruyor. Çünkü konuya futbolla her zaman yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el attı.

Birliği konuk edecek!

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Danışmanları’nın; Erdoğan’ın talebi üzerine konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlığında olduğu bildirildi. Konuyla çok yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı’nın uygun bir zaman diliminde sorunları dinlemek adına 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği yönetimini de ağırlayacağı gelen haberler arasında.

Ömer Necati Aybayrak

Günaydın ne demişti?

"Karagümrük 400 futbolcusuyla tek bir suni çim sahayı kullanıyor. Fatih sınırları içindeki Balat’ta 35 kilometre ötedeki Başakşehir altyapısı idman yapıyor. Hakkımız olan Langa Tesisleri’ni ise Erokspor’a verdiler. Bu adaletsizlik”

"5 yıllık takım Başakşehir, Avrupa Ligi’nde. 110 yıllık Vefa sokakta, çanta takımı oldu. Halk Ekmek bile Başakşehir’e sponsor. 170 milyonluk tesis yapıldı, 170 taraftarı yok ama semt takımları yok oluyor. Ne yapalım Fener Rum Patrikhanesi’ne mi sığınalım”

"Balat Tesisleri’ni eski Bakan Mehmet Ali Şahin’den istedik. O da, ‘Orası sizindir kullanabilirsiniz’ dedi. Antrenmanlara başladıktan sonra çim sahanın ortasına 2 kamyon dolusu mıcır döktüler. Bu ülkede Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği sahayı gidip bekçiden alamadım, ‘Bakan gelsin’ dedi adam.

"Fatih Belediyesi, Afrikalılar’dan kurulu Dostlukspor diye takım kuruyor ama Karagümrük’e yardım etmiyor. Neden Başakşehir 35 kilometre öteden gelip Balat’ta 3 tane sahaya konar? Bana birisi artık cevap versin.”

"U16 maçı oynanıyor Başakşehir ile Galatasaray arasında. Belediye’den Başakşehir’e kumanya geliyor, Galatasaray’a gelmiyor. Sokakta bile bir şey yerken ikram edersin. Eroklular’a geliyor, rakibine gelmiyor. Benim talebimden sonra kumanya kesildi!”

"Samsunspor’a her sene 30 milyon TL veriyorlar neredeyse. Ama öbür tarafta Manisaspor çırpınıyor. Birine hiçbir şey vermiyorsunuz diğerine her şeyi veriyorsunuz. Bu adil değil”

"Bu ülkeye 33 tane ultra lüks saha yapıldı. Ama antrenman sahası yapılmadı. Bu ülkenin 33 tane belki ihtiyacı yoktu ama en ez 500 tane antrenman sahasına ihtiyacımız var. Karagümrük’ün 400 tane oyuncusu var mesela, hepsi tek bir sahada antrenman yapıyor”

Haberin Devamı
YORUM YAZ